6 Redenen Waarom Een Man Afstandelijk Wordt Na Seks + Oplossingen

Inhoudsopgave

WAT TE DOEN ALS EEN MAN AFSTANDELIJK WORDT NA SEKS

Als je man of vriend afstandelijk wordt nadat je seks met hem hebt gehad, is dat niet leuk.

Je vraagt je af of je iets verkeerds hebt gedaan, of dat hij je eigenlijk niet leuk vindt.

In dit artikel leer je waarom een man afstand neemt na seks en hoe je er juist voor zorgt dat hij toenadering zoekt.

More...

In dit artikel leer je: 

 • check
  Welke reden hij kan hebben om na de seks zo afstandelijk te doen - en nee, het ligt ECHT NIET altijd aan jou
 • check
  Wat de oorzaken zijn dat mannen niet altijd willen knuffelen na seks (terwijl vrouwen dit juist heel fijn vinden)
 • check
  Welke twee dingen hem enorm in de weg kunnen staan na de seks (hij wil wel toenadering, maar om deze reden lukt het (nog) niet)
 • check
  Op welke signalen je moet letten als je wilt weten of hij je gebruikt voor een beurt
 • check
  Hoe je kunt reageren als hij afstandelijk doet terwijl jullie relatie verder top is 
 • check
  Hoe je kunt reageren als het voor hem alleen om de seks gaat

Maar eerst:

Hoe je moet reageren als je vriend afstand neemt

Een man die na de seks interesse in je verliest...

...elke vrouw heeft dit wel eens meegemaakt.

Tenminste, als ik mijn coachingsklanten mag geloven.

Dat is hartstikke vervelend. Je vraagt je af of je iets verkeerds hebt gedaan en of je anders met hem had moeten omgaan. Maar als hij je het niet vertelt, weet je niet wat er mis is gegaan.

Gelukkig coach ik ook mannen. Daardoor heb ik alle redenen waarom mannen interesse verliezen na de seks wel eens gehoord.

Hier zijn een aantal voorbeelden.


Reden 1: Elke man is minder geïnteresseerd na de seks

Nadat een man is klaargekomen zijn zijn hormonen en neurotransmitters tijdelijk in een dipje. Hij heeft een heerlijk euforisch gevoel gehad, maar nu moet zijn lichaam zich opnieuw herladen.

Jonge mannen zijn binnen een kwartiertje weer "ready-to-go". Dit piekt rond hun twintigste. Oudere mannen doen er langer over om weer klaar voor actie te zijn.

Door de veranderingen van neurotransmitters en hormonen in zijn lijf is hij niet meer gemotiveerd om op je te jagen of je te versieren, vlak nadat hij een orgasme heeft gehad. Hierdoor neemt hij onbewust afstand.

Dit is een natuurlijk effect waar hij niets aan kan doen.

Gelukkig kunnen veel mannen de verleiding van hun lijf weerstaan en blijven ze ook na hun orgasme lief tegen je


Reden 2: Hij gebruikt je

Mannen worden opgewonden van wat ze zien. Het is de reden dat mannen zo vaak aan seks denken. Iedere keer dat ze iets zien wat opwindend voor hen is, raken ze een beetje opgewonden. Dat geldt ook voor zijn fantasie.

Helaas hebben mannen de vervelende neiging om naar bed te gaan met vrouwen die ze wel opwindend maar niet aardig vinden. Dat klinkt misschien gek. Hoe kan je opgewonden raken van iemand die niet aardig is?

...mannen kunnen dat. Omdat ze in de eerste plaats via hun ogen gestimuleerd worden.

Leren over je persoonlijkheid komt dus later. Ze kunnen zich dus aangetrokken tot je voelen, maar er later achterkomen dat jullie op emotioneel vlak niet klikken. (Lees hier meer over het creëren van emotionele aantrekkingskracht)


Reden 3: Hij wil niet met je knuffelen

Het is een stereotype dat mannen niet van knuffelen houden. Uit dit onderzoek blijkt dat mannen in een lange relatie zich juist beter voelen als ze veel knuffelen en kussen. 

Maar er kunnen oorzaken zijn waarom hij toch geen zin heeft om klef met je te doen in bed.

Oorzaak 1: Hij is gewoon niet zo'n knuffelaar

Oorzaak 2: Jullie kennen elkaar nog niet zo lang (het onderzoek gaat over koppels van middelbare leeftijd)

Oorzaak 3: Hij vindt je niet leuk genoeg (zie de vorige reden)


Reden 4: Hij vindt dat hij zich te veel heeft laten gaan

Sommige mannen schamen zich een beetje voor hun seksualiteit.

Het is zeldzaam, maar het komt voor.

Als jouw man daar last van heeft kan hij na de seks ineens minder bereikbaar voor je zijn.

Op dat moment trekt hij zich terug.

Het lijkt daardoor alsof hij jou niet leuk vindt, maar het probleem is meer dat hij even niet weet wat hij met zichzelf aan moet


Reden 5: Hij wil slapen

De meeste mannen willen geen uitgebreide gesprekken voeren na de seks.

Ze vinden het lekker om zachtjes in te dommelen. Als het probleem alleen is dat je man in slaap valt nadat hij is klaargekomen: geen zorgen. Dat is heel natuurlijk.

Er wordt een cocktail van neurotransmitters en hormonen afgegeven nadat hij seks met jou heeft gehad, die hem slaperig maken.

Daarnaast ligt hij al in bed (althans, in de meeste gevallen), is het in de avond (ook in de meeste gevallen) en heeft hij net hard gewerkt (waardoor hij wel toe is aan zijn nachtelijke rust).


Reden 6: Hij heeft bindings- of verlatingsangst

Met deze moet je een beetje voorzichtig zijn. De meeste mannen die zeggen dat ze één van deze angsten hebben, kletsen uit hun nek. Het zijn psychologische problemen die vrij serieus zijn en waar je echt veel last van hebt.

Seks drukt dit soort angsten naar de achtergrond. Zijn opwinding wint het tijdelijk van zijn angst. Wanneer hij met je in bed kruipt, is hij zich niet zo bewust van de zorgen in zijn hoofd.

Maar nadat hij is klaargekomen kunnen deze in alle hevigheid terugkomen. Weet je dus dat je man bindingsangst of verlatingsangst heeft? Hou hier dan rekening mee.


Hoe je er mee omgaat als een man afstandelijk wordt

Allereerst is het belangrijk dat je een idee krijgt over waar de man in kwestie mee bezig is.

Denk je dat hij je gebruikt voor seks? Dan is de oplossing natuurlijk heel anders dan wanneer hij gewoon lekker in slaap probeert te vallen.

Hoe hou je die twee uit elkaar?

Gebruikt hij je?

Een man die je gebruikt voor seks zal je alleen aandacht geven als het hem dichter bij de seks brengt. Hij neemt je niet mee op date en kan ronduit onaardig doen als er geen seks op het programma staat of te verkrijgen valt.

Maar een man die simpelweg niet van knuffelen houdt of graag wil slapen, zal zodra hij zich wat beter voelt weer zijn best doen om je als een prinsesje te behandelen.

De uitzondering

 • mannen met bindingsangst
 • mannen met verlatingsangst

Deze hebben door de aard van hun ziekte, moeite met intimiteit. Ze kunnen je het ene moment heel lief en het volgende moment gemeen behandelen. 


Doet hij de volgende morgen weer lief tegen je? Doe dit

Als eerste is het goed om rekening te houden met het feit dat hij na de seks wat slaperig wordt. Dat hoort er nu eenmaal bij.

Dan kan je het beste kijken of je alle aandacht die je wil hebben voor of tijdens de seks kunt krijgen.

 • Zeg op een moment wanneer hij fris en helder is (bijvoorbeeld als jullie samen wakker worden): "Wow, ik vond het zo lief dat je gisteren ... deed. Dan voel ik me heel fijn bij jou. Je bent dan de meest geile man op aarde."

Op de puntjes vul je iets in wat hij gisteren (of op een ander moment) deed, en wat je heel fijn vond. Je geeft hem een complimentje en dat maakt de kans groter dat hij het weer zal doen.

 • Maak de afspraak dat jij als eerste komt. Dus dat hij niet ejaculeert voordat jij bent klaargekomen. Mannen willen je beste minnaar ooit zijn, maar ze hebben geen idee hoe ze dat kunnen worden. En ze durven het niet te vragen.

Gebruikt hij je voor seks? Doe dit

Neem eerst mijn artikel over dit soort situaties door. Daar kun je er achter komen of hij je echt voor de seks gebruikt, of dat er iets anders aan de hand is.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je voortaan pas seks met hem hebt als hij je mee heeft genomen op een date.

Mannen zullen altijd kijken hoe ver ze kunnen gaan met een vrouw die ze leren kennen.

Maar als jij hem vertelt dat hij eerst moeite voor je moet doen - bijvoorbeeld door meer tijd met je door te brengen of je op een date te nemen - dan zal hij afhaken als hij je niet zo leuk vindt. Of hij blijft.

Daarnaast is het goed om hem een beetje jaloers te maken. Ik vond dit artikel met slimme tips om hem jaloers te maken. Wat ik hier zo goed aan vind, is dat het een subtiele methode is die goed bij mannen past. (je moet altijd een beetje voorzichtig zijn met dit soort dingen)

Het is voor vrouwen vervelend, maar vaak ligt het dus helemaal niet aan jou. Wanneer hij weer fris is en hij vindt je echt leuk, trek de aandacht weer naar je toe. 

"Het Meesterminnares Principe"

Je kunt het natuurlijk wel een stukje op weg helpen door hem te laten zien wat je op seksueel vlak allemaal te bieden hebt. Dan is de kans dat hij afstandelijk wordt na de seks veel kleiner. 

De beste manier om dit te doen is door mijn Meesterminnares Principe te gebruiken.

Hierin heb ik de 5 meest voorkomende fouten bij vrouwen voor jou op een rijtje gezet. Niet alleen leer je welke dit zijn maar ook hoe je deze voorkomt.

Het zal je nog geen 15 minuten kosten om het door te nemen. Eenmaal doorgenomen? Dan zul je automatisch in de top 3 van elke man belanden.

Laat hieronder je e-mailadres achter zodat je het gratis en privé kunt downloaden.

Luuk Zwart

Picture of Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>