11 Stoute Tips Om Bondage & BDSM Seks Goed Te laten Verlopen

Inhoudsopgave

Ben je klaar met je saaie seksleven en toe aan iets spannends? Dan is BDSM & bondage seks misschien wel iets voor jou.

Iedereen denkt dat BDSM om pijn draait, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Deze vorm van seks draait om veel meer dingen.

In dit artikel leer je precies wat BDSM en bondage seks inhoudt en krijg je verschillende tips om het eens uit te proberen. 

More...

Waarom BDSM en bondage het waard zijn om eens te proberen

BDSM is de laatste jaren helemaal hot en happening...

En dat hebben we allemaal te danken aan Mr. Grey. 

Want laten we wel eerlijk zijn, af en toe is het best fijn om iets spannendere seks te hebben dan dat je normaal gewend bent.

Dit betekent niet dat je dit altijd moet doen, maar om je seksleven op te spice'en is het zeker niet verkeerd. 

Veel mensen schrikken als ze het woord BDSM of bondage horen.

 Als je ze vervolgens vraagt waarom ze schrikken, dan denken dat ze dat bondage en BDSM seks enkel om pijn en vernedering draait.

Maar deze mensen hebben de plank compleet misgeslagen. Het klopt dat dit voor gevorderde SM'ers een onderdeel kan zijn, maar als jij je daar niet prettig bij voelt dan hoeft dit absoluut niet. 

Nu dat uit de wereld geholpen is, verwacht ik gelijk de volgende vraag: "Waar draait BDSM dan wel om?"

BDSM draait om de volgende punten:

 • Rollenspellen
 • De één is dominant en de ander is de onderdanig
 • Het draait om gehoorzaamheid en de controle uit handen kunnen geven
 • Vastgebonden worden en met olie en veertjes, zweepjes etc. geplezierd worden of de ander plezieren
 • Spelen met pijnprikkels: klemmen, zweepjes, ijsblokjes, kaarsvet en soms vernedering

Wil je aan bondage en BDSM beginnen, dan is het verstandig je hier eerst over in te lezen. Dit is waarschijnlijk precies de reden waarom je op dit artikel beland bent. 

Er zijn namelijk verschillende dingen die je moet weten en die je aan moet schaffen om BDSM goed te laten verlopen. 

Dus laten we snel beginnen:

#1 Communiceer met elkaar

Je denkt misschien dat er genoeg gepraat wordt in jullie relatie en dat jullie eindelijk toe zijn aan wat daden. Maar bij BDSM is dit erg belagrijk. 

Voordat jullie aan dit avontuur beginnen is het belangrijk dat je goed van elkaar weet of jullie dit willen proberen en WAT jullie willen proberen.

Als je plots met dit spelletje aan komt zetten terwijl jullie aan het vrijen zijn, dan wordt de ander waarschijnlijk overrompeld en is de kans dat diegene het niet wil, of nog erger; er in mee gaat terwijl het niet goed doorgedacht is en het dus fout gaat. 

En dat laatste wil je absoluut voorkomen.

Dus stel dit aan je partner voor op het moment dat jullie het er ook over kunnen hebben. De BDSM wereld is erg groot zoals ik je hierboven al liet zien en alleen al hierom moet je dus weten wat jullie absoluut wel willen doen en wat absoluut niet

De wereld loopt uiteen van:

 • Graag vastgebonden worden aan bed
 • Tot aan volledig vernedert en geslagen willen worden

En die twee zijn nogal verschillend. Op het moment dat je partner of jij aangeeft wat je wil uitproberen, lach hem of haar dan niet uit. Het feit dat je partner dingen wilt ondernemen moet je belonen. En geloof mij als ik zeg dat je dat niet met lachen doet... 

Zorg er voor dat jullie op één lijn zitten wat betreft BDSM seks. 


#2 Bespreek je grenzen met elkaar

Grenzen zijn er om overschreden te worden...

...maar dat gaat helaas niet op voor BDSM en bondage seks.

Deze grenzen moeten duidelijk weergegeven worden voordat jullie aan dit soort taferelen beginnen. 

Stel je voor dat jij vastgebonden licht aan het bed, met een gagbal in je mond en een blinddoek op. Vervolgens voel jij dat je vriend tepelklemmen gebruikt omdat je tepels altijd zo lekker gevoelig zijn. Dit blijkt je ontzettend pijn te doen en eigenlijk had je daar ook helemaal geen behoefte aan. 

Je kunt op dat moment geen kant op. En deze ervaring zal je dan ook niet als positief bijblijven.

Hoe je dit voorkomt?

 • Geef aan wat je allemaal wel in bed wilt
 • Begin met het minst heftige om alles langzaam op te bouwen
 • Geef vervolgens aan wat je absolute grenzen zijn

Hierbij moet je denken aan:

 • Keelneuken
 • Het gebruik van bepaalde speeltjes
 • Anala seks
 • Vernedering

Die laatste moet je trouwens niet verwarren met Dirty talk. Dirty talk is op een speelse manier zeggen hoe graag je iemand wilt neuken. Bij vernedering gaat het zeker nog wel een aantal stappen verder.

Deze regels voorkomen bovenstaande fouten. 

Hieronder geef ik je een klein stappenplan hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Stappenplan grenzen aangeven

Geef aan of vraag hem wat jij en hij absoluut niet willen. Over het algemeen kunnen mensen beter verwoorden wat ze niet willen dan wat ze wel willen:

 • Wil je wel of niet aan anale seks doen?
 • Mag hij je spanken wanneer je vastgebonden ligt?
 • Mag hij kaarsvet over je lichaam gebruiken? Gebruik bij dit soort taferelen geen gagbal want dan kun je niet goed aangeven of het pijn doet
 • Mag hij je uitschelden en vernederen?
 • Mag hij je skullfucken? Dat betekent dat hij zijn piemel in je mond stopt en je hoofd vastpakt en vervolgens een neukbeweging begint te maken. 
 • Mag hij je keel lichtelijk dichtknijpen?

En een simpel antwoord zoals: ik vind alles wel prima, volstaat niet! 


#3 Gebruik een stopwoord

BDSM bestaat uit veel regels. Misschien is het niet leuk om dit van tevoren te bespreken maar het is wel echt noodzakelijk. 

Ook een stopwoord is erg belangrijk.

En als je dan denkt dat een simpele STOP genoeg is, dan heb je het mis. 

Vrouwen en mannen vinden een klein beetje pijn vaak erg fijn. Het blijkt zelfs dezelfde hersengebieden te stimuleren als dat liefde doet:

Pijn wordt in een hersenregio beleefd die overlapt met genot. Bij pijn en extreme inspanning maken de hersenen endorfine aan om rust te brengen en de pijn te onderdrukken.

Genot en pijn roepen dus dezelfde gevoelens op. Dat is ook de reden waarom veel mensen BDSM als heel fijn ervaren. 

Maar wat er dus al snel tijdens seks geroepen kan worden, zonder dat ze negatief zijn, zijn dingen zoals:

 • "Oeh je doet mij pijn"
 • "Nee, nee, stop, ik kan het niet aan"

Negen van de tien keer betekent dit helemaal niet dat jij of hij het niet fijn vindt, maar dat diegene juist helemaal opgaat in het spel en intens aan het genieten is. Vaak zijn dit in de SM wereld synoniemen voor “ja, ga door!”

 • En toch kan het wel eens gebeuren dat diegene het als niet prettig ervaart, waardoor een STOP op dat moment iets heel anders kan betekenen

Gebruik geen stop, maar een ander woord

Om misverstanden te voorkomen is het goed om een stopwoord af te spreken, dat dus niet uit stop bestaat maar iets heel anders. 

Welke woorden kun je kiezen:

 • Rood, banaan, Pizza en noem het maar op. 
 • Oranje, kun je gebruiken voor als het wat rustiger aan moet

Zorg er in ieder geval voor dat het "safe woord"niet te moeilijk is.

Stopwoorden zijn niet altijd alleen de beste woorden om te communiceren. Als iets niet helemaal goed zit kun je dit vroegtijdig aangeven, zodat je het hele stopwoord niet hoeft te gebruiken. 

Zijn je handen bijvoorbeeld te strak vastgebonden, geef dit dan aan zodat je daarna heerlijk verder kan gaan met de vrijpartij in plaats van na 5 minuten keihard "ROOD" te moeten roepen.


#4 Gebruik geen drugs of alcohol

Ook dit is een hele belangrijke. 

Jullie hebben besloten nieuwe dingen te proberen en dat is spannend. Dus wat doen de meesten vervolgens om de spanning te laten verdwijnen?

Lekker aan de wijn en het bier om de zorgen een beetje te laten verdwijnen. Of nog erger; een pilletje erin zodat je weet dat het extreem fijn gaat voelen. 

Wat zijn de effecten van alcohol op BDSM?

Met alcohol praat je makkelijker en je voelt je ontspannender waardoor alles fijner aanvoelt. De sociale angst verdwijnt waardoor je makkelijker contact kunt maken, maar ook makkelijker iets nieuws probeert. 

Maar let op:

Alcohol verlaagt remmingen en de verstandigheid om de juiste keuzes te kunnen maken. Hierdoor kan de onderdanige makkelijker over haar eigen grenzen heen gaan en de dominante gaat makkelijker over haar grenzen heen. Hierdoor bestaat de kans dat je grensoverschrijdend gedrag krijgt. 

Natuurlijk kun je eerst wel één wijntje samen drinken, maar hou jezelf voor om absoluut niet meer te drinken.

Wat zijn de effecten van drugs op BDSM?

Er zijn natuurlijke verschillende soorten drugs verkrijgbaar. De drugs die over het algemeen gebruikt worden om seks leuker te maken zijn amfetamines zoals XTC, speed en MDMA en vaak is er ook nog wel eens cocaïne in het spel. 

Alle bovenstaande drugs geven je een fijn gevoel. Bij amfetamines voel je je vaak erg blij, gelukkig en is elke aanraking erg intens. Maar je wordt er ook een beetje wazig van. Cocaïne zorgt er niet voor dat je je wazig voelt, maar je krijgt met name erg veel zelfvertrouwen. 

Alle bovenstaande drugs kunnen ervoor zorgen dat je over het randje gaat met betrekking tot BDSM. De realiteit valt als het ware weg waardoor een overschatting van mogelijkheden tot ruwere seks leidt. Je kunt langer door en je kunt veel meer hebben waardoor het kan gebeuren dat er interne bloedingen en schade ontstaat. 

Drugs zijn absoluut niet aan te raden met BDSM. 


#5 Take it easy

Jullie hebben je lijstje helemaal uitgewerkt en daar is een hele waslijst aan spannende dingen uitgekomen. 

Dus wanneer we de volgende keer seks hebben kunnen we alles uit de kast halen en een ontzettend geile vrijpartij starten... 

...ik denk alleen niet dat dat verstandig is. 

Ik zal je uitleggen waarom: 

Vooral wanneer jullie net beginnen met BDSM kan het gevaarlijk zijn om meerdere dingen in één keer uit te willen proberen.

Hebben jullie normaal gesproken lieftallige seks? Dan kan een hele BDSM sessie met allerlei nieuwe avonturen ontzettend intens zijn. Ook kan er meer fout gaan wanneer jij je op meerdere dingen tegelijk focust. 

De kans dat dingen je overrompelen is groot.

Begin daarom rustig en doe één ding per keer. Zo raad ik je aan enkel met bondage te beginnen en dit uit te bouwen naar andere alternatieven. Je kunt je keer op keer opnieuw verdiepen in iets nieuws waardoor je volledige aandacht daar naar uit gaat. 

Vertel dit ook aan je vriend. Het is niet verstandig als die gelijk met tepelklemmen en een gagbal aan komt zetten. Tenzij jij hier specifiek om gevraagd hebt natuurlijk.

Op deze manier kunnen jullie rustig wennen aan de nieuwe perikelen in jullie seksleven. 


#6 Bespreek de rollen

Je vraagt je misschien af wanneer ik met de tips kom voor het echte BDSM werk. Maar juist de communicatie vooraf is zo ontzettend belangrijk om het meeste plezier uit jullie bedsessies te halen. 

Voordat jullie met kinky shit beginnen is het verstandig om de rolverdeling af te spreken.

Deze rolverdeling is niet voor altijd zo. Integendeel zelfs, het is leuk om eerst beide rollen te ervaren om erachter te komen waar jullie echte fantasie ligt.

De dominante persoon moet zijn of haar vaardigheden laten zien en de onderdanige persoon onder controle zien te krijgen. De onderdanige persoon moet goed luisteren naar de dominante persoon en hem of haar volledig kunnen vertrouwen. 

 • Vaak zie je dat degene die in zijn of haar werk veel verantwoordelijkheid draagt, in bed graag een onderdanige rol aanneemt omdat hij of zij tijdens het werk al een dominante rol heeft.
 • Andersom zie je vaak dat mensen die regels moet opvolgen, juist een dominante rol in bed op zich nemen. 

Kijk waar jullie beide van genieten zodat BDSM seks een hele goede ervaring wordt. 


#7 Schaf de juiste spullen aan

Deze vorm van seks kan een dure grap worden. 

Ken je dat? Dat je een nieuwe passie krijgt en daardoor steeds meer spullen aan wilt schaffen...

De kans is groot dat ditzelfde gebeurt met Bondage en BDSM seks. 

Bondage en BDSM draaien nu eenmaal om verschillende activiteiten waar verschillende spullen voor vereist zijn. Of je moet enkel het rollenspel erg leuk vinden. 

Wat kun je zoals aanschaffen voor BDSM seks?

 • Bondage touw/ bondage artikelen
 • Handboeien
 • Blinddoek
 • Zweepjes
 • (Kietel) veren
 • Touw
 • Halsband
 • Gagbal
 • Kaarsen
 • Verschillende penetratiespeeltjes
 • Tepelklemmen
 • Seksschommel

Er bestaat zeker een kans dat ik iets vergeten ben, maar gelukkig ken je de zoekmachine Google die je hier een heel eind mee op weg kan helpen. Er zijn vast nog heel wat kinky spullen die ik vergeet. 

Wordt dit echt jullie allereerste keer dat één van jullie de ander vastbindt? Dan kun je het eerst ook altijd met zacht materiaal zoals een sjaal proberen. Vindt je het niks? Dan heb je niet onnodig geld uitgegeven. 

Knijpers kunnen gebruikt worden als tepelklemmen en een spatel kan gebruikt worden om haar billen mee te spanken. 


#8 Begin met speelse bondage

Ik vertelde je hierboven al dat je rustig moet beginnen. En het minst heftige van BDSM seks is toch wel het bondage stuk. 

Ik ken bijna niemand die het echt vervelend vindt om vastgebonden te worden. Zolang je het enkel bij vastbinden en eventueel blinddoeken houdt, dan kan diegene die vastgebonden wordt makkelijk aangeven wanneer hij of zij het te ver vindt gaan. 

Bondage is heel laagdrempelig. Veel mannen vinden het fijn om de vrouw vast te binden, maar er zijn ook zeker mannen die ervan houden om vastgebonden te worden.

 • Het hoeft dus niet te betekenen dat de man automatisch de dominante rol aanneemt en de vrouw de onderdanige
Één tip: Doe het wel met iemand die je volledig vertrouwd. 

Die juiste persoon gevonden? Bindt elkaar dan vast en experimenteer met hoe strak jullie vastgebonden willen worden. Wissel de volgende BDSM avond van rol zodat je dit beide kunt ervaren. Er zijn verschillende bondage manieren. Wellicht is het leuk om dit samen uit te vogelen. 

Tijdens bondage kun je allerlei seksuele experimenten uitvoeren. Masseer zijn lichaam met olie, gebruik ijsblokjes om zijn zintuigen te prikkelen en geef hem orale seks. Worden jullie beide erg geil, neuk de ander dan wanneer hij of zij vastgebonden is. 

Schaf dus eerst wat bondage spullen en iets van een zweepje/veertje aan. Dit geeft de seks al een heel andere wending. Bevalt het? Dan zou ik zeker eens verder kijken wat je aan kunt schaffen om nog wat meer de diepte in te gaan.

Je kunt eventueel ook aan zelfbondage doen. Dit is een hardere bondage-vorm omdat het meer risico met zich meebrengt.  Er is immers niemand bij je in de ruimte als er iets misgaat. Gebruik dan ook speeltjes die snel los te krijgen zijn en vermijd mondstukken. 


#9 Doe aan dirty talk

Een heel belangrijk onderdeel van bondage en BDSM seks is dirty talk. 

Dirty talk betekent niet dat je de ander moet vernederen. Het mag als de ander zich daar prettig bij voelt, maar in principe vertel je "vieze/geile" dingen tegen je partner, waardoor de spanning iets meer oploopt. 

Er wordt nog wel eens gedacht dat er gebruik wordt gemaakt van vuile/smerige woorden en vuile praat, maar dirty talk is niet denigrerend bedoeld. Het is eerder complimenteus met opwindende teksten.   

Eigenlijk begint Dirty talk al voordat jullie elkaar gaan zien. Hierbij moet je denken aan de volgende zinnen:

 • "Ik heb zin in je."
 • "Ik hoop dat je klaar voor me bent."
 • "Ik kan niet wachten tot je vanavond thuiskomt." (hierdoor denkt hij de hele tijd aan wat er "vanavond" zal gebeuren)
 • "Ik wil je handen overal voelen." (gericht op voorspel en niet op penetratie)

Elke man of vrouw vindt het fijn om dit vanaf zijn of haar telefoon te lezen. Ik zou in ieder geval een gelukkig persoon zijn. 

Als je partner vervolgens thuiskomt en jullie in de slaapkamer belanden. Dan wordt het tijd om één van de twee vast te binden. Afhankelijk van welke rol je aanneemt. 

Maar ook dan is dirty talk erg belangrijk voor degene die dominante rol op zich heeft genomen. Niet alleen Dirty talk maar het produceren van geluid is ook belangrijk.

Geloof mij, niet één man wil een stille dame in bed.

Ben jij de dominante? Gebruik Dirty talk richting je man. Vertel hem wat hij moet doen, wat je geil aan hem vindt en hoe goed hij zijn best doet. Niet alleen hetgeen wat je zegt is belangrijk. Maar hoe je het zegt speelt ook een grote rol.

Je moet met je intonatie, volume en snelheid spelen. Voor extra tips over dirty talk, kun je dit artikel lezen. 


#10 Ga een stapje verder

Was de bondage sessie goed geslaagd en verlangen jullie naar meer?

Dan kan het wel eens heel kinky gaan worden. Begin met het experimenteren van jullie pijngrens en kijk hoe ver jullie samen willen gaan. 

De kans is groot dat jullie tijdens de seks al eens:

 • Op elkaars billen hebben geslagen
 • Dat jij je nagels in zijn rug hebt gezet 
 •  Dat hij in jouw billen heeft gebeten

Dit is de lichte vorm eigenlijk al BDSM seks. Als jullie dit erg fijn vinden dan kun je het nog een niveautje hoger tillen. Naast bondage heb je dan het SM deel van het woord BDSM. SM sex wordt over het algemeen als heftiger ervaren.

De 'S' staat van sadisme en de 'M' staat voor masochisme. Sadisme staat voor doelgericht pijn veroorzaken bij je partner. Masochisme staat voor het vrijwillig ondergaan van pijn.

SM contact kan voor veel mensen een bevrijding zijn. Ook al is dit misschien raar te geloven. 

Je kunt er voor kiezen om de sm meester of de sm onderdanige te zijn. Het leukste is om dit eens af te wisselen. 

Deze pijn kan zowel fysiek als mentaal zijn.

Laten we beginnen met fysieke sm technieken:

 • Slaan (met sm zweep of de hand)
 • Snijden (vraag mij niet waarom je dit zou willen?)
 • Knijpen (denk aan keel dichtknijpen)
 • Knellen (bondage, of tepelklemmen)

Bovenstaande zijn allemaal vormen van fysieke pijn. Dit wordt zowel in lichte als zware vorm door veel koppels toegepast. Ik raad je aan om rustig te beginnen.

Je keel dichtknijpen is niet voor iedereen even prettig, maar hier zacht mee beginnen kan heel opwindend zijn. Deze vorm van fysieke pijn kan heel ver gaan en wordt dan ook wel extreme sm genoemd. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar weet dat er dus veel mogelijk is. 

Een tip: wil je je partner slaan (op de billen bijvoorbeeld), gun je partner dan rust tussendoor. Sla bijvoorbeeld vijf keer en neem dan een minuut rust. 

Naast fysieke pijn, bestaat BDSM seks ook uit mentale pijn. Hierbij moet je denken aan:

 • Belediging/ vernedering
 • Je partner negeren
 • Jaloezie opwekken
 • Denigrerende handelingen uitvoeren
 • Opsluiting

Begin ook hier rustig mee. Mentale pijn kan namelijk nog meer schade aan brengen, dan fysieke pijn. Als je het niet leuk vindt dat hij je een vieze slet noemt, dan kan dit meer emotionele schade aan je relatie toebrengen dan wanneer hij je iets te hard slaat.  Wat mij gelijk brengt bij het volgende punt:


#11 Sluit jullie ervaring op een gepaste manier af

Bondage, spanking, bestraffing en SM zijn leuk, maar sluit dit avontuur wel op de juiste manier af.

De nazorg is één van de belangrijkste dingen als je BDSM seks op een positieve manier wilt afsluiten.

Sommige mannen of vrouwen kunnen zich na zo'n seks sessie misbruikt voelen. Aan de ene kant vinden ze dit erg prettig tijdens de seks, maar na de seks kan dit soms een vieze nasmaak geven.

Dit kun je makkelijk voorkomen door de volgende nazorg toe te passen:

 • Heb jij je partner hard geslagen of andersom? breng dan een koude natte handdoek aan om de pijn te verlichten.
 • Geef hem een zachte en fijne massage als afsluiting  
 • Knuffel lang na, nadat jullie BDSM sekssessie is geëindigd
 • Zoen elkaar op de plekken waar jullie elkaar pijn hebben gedaan
 • Geef elkaar complimentjes over hoe fijn het was

Compensatie is zeker nodig na een heftige BDSM vrijpartij. Hoe meer affectie jullie voor elkaar hebben na dit soort vrijpartijen, hoe positiever deze herinnering je zal bijblijven. 

"Het Meesterminnares Principe"

BDSM seks is een leuke manier om je seksleven nieuw leven in te blazen. Maar dit moet niet de reden zijn om jullie slechte seksleven te ontkennen. 

Als de basis niet goed is, heeft het geen zin om spannende dingen te proberen. 

Om de basis goed te krijgen, heb ik iets leuks voor je gemaakt:

Dit wordt ook wel het Meesterminnares Principe genoemd.

Hierin heb ik de 5 meest voorkomende fouten bij vrouwen voor jou op een rijtje gezet. Niet alleen leer je welke dit zijn maar ook hoe je deze voorkomt.

Het zal nog geen 15 minuten duren om het door te nemen. Eenmaal doorgenomen? Dan zul je automatisch in de top 3 van elke man belanden.

Laat hieronder je e-mailadres achter zodat je het gratis en privé kunt downloaden.

Groeten,

Luuk

Picture of Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>