13 Simpele Tips & Oefeningen Om Je Borsten Te Verstevigen

Inhoudsopgave

13 SIMPELE TIPS EN OEFENINGEN OM JE BORSTEN TE VERSTEVIGEN

Als je merkt dat je borsten niet meer zo stevig zijn als voorheen, kan dat je onzeker maken.

Je borsten zijn iets om zuinig op te zijn, maar ondanks al je moeite kunnen ze hun stevigheid verliezen.

Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kan treffen om dit te voorkomen.

 In dit artikel leg ik je uit welke trucs en oefeningen er zijn, zodat je binnen no time je borsten verstevigen kunt.

More...

Maar eerst:

Je borsten verstevigen binnen 30 dagen

Wanneer je merkt dat je borsten minder stevig zijn dan voorheen dan is dat vervelend, maar niet onoverkomelijk.

Als sekscoach heb ik veel vrouwen meegemaakt die hier last van hadden. En ik wil je de beste tips geven die je maar kan krijgen.

Mooie ronde borsten is toch wel het ideaal beeld van vele mannen. Het liefst zijn ze nog groot ook. ​Daar kan helaas alleen de plastisch chirurg iets aan veranderen.

Maar je borsten verstevigen kun je zelf doen. Het vergt wat tijd en moeite maar het resultaat mag er zeker wezen.

Daarom krijg je hieronder 13 tips om vandaag nog te beginnen met je borsten verstevigen. Je zult eruit zien als Pamela Anderson;)

Komt ie:


#1 Ken de oorzaken van slappe borsten

De ene vrouw heeft stevigere borsten dan de andere. Bij het merendeel van de vrouwen gaan de borsten over de levensloop steeds meer hangen. Soms begint dit op jonge leeftijd, maar andere vrouwen slagen erin om zelfs in de veertig pronte borsten te houden.

Hoe doen ze dat toch?

Slappe borsten ontstaan door een combinatie van twee natuurlijke verschijnselen, waar je helemaal niets aan kunt veranderen: 

 • Zwaartekracht
 • Tijd

Hoe je het ook wendt of keert: weken worden maanden, en maanden worden jaren. En tenzij je de ruimte in gaat, zullen je borsten altijd door de zwaartekracht naar beneden worden getrokken.

Hoe langer de zwaartekracht aan je borsten trekt, hoe meer ze gaan hangen.

Verstevig je borsten door ze sterker te maken

Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van de zwaartekracht die je borsten naar beneden trekt. En kan je verschillende trucs toepassen om ervoor te zorgen dat je borsten er steviger uitzien.

Met mijn belangrijkste tips zorg je ervoor dat je borsten over de tijd zelfs steviger worden.

Dat gaat via de volgende mechanismen:

 • Je lichaamshouding bepaalt voor een groot gedeelte of je borsten lijken te hangen of trots vooruit staan. Draai je schouders maar eens naar voren, en laat ze hangen. Trek ze dan naar achteren en laag, en je zal zien dat dit veel doet
 • De kleding die je draagt (zoals een BH) speelt een rol, maar een hele andere rol dan je is geleerd
 • Je borsten worden slap als de vetverhouding niet in orde is, of er veel overbodige huid is. Aan beide valt veel te doen  
 • Je kan de impact van de zwaartekracht vermijden. Zo worden je borsten ontzien

Dit zijn in een notendop de belangrijkste oorzaken voor slappe borsten. Bij de volgende tips ga ik uitgebreid in op hoe jij je borsten verstevigen moet. 


#2 Draag de juiste BH

Een BH doet twee dingen:

 • Het presenteert je borsten op een bepaalde manier. De juiste vorm zorgt voor een stevige, aantrekkelijke presentatie
 • Het zorgt ervoor dat in de loop van de tijd je borsten stevig blijven (door de invloed van de zwaartekracht in te perken)

Je hebt misschien in de media gelezen dat wetenschappers "hebben ontdekt dat vrouwen die een BH dragen juist borsten krijgen die meer gaan hangen."

Recentelijk was er een onderzoek waarvan dit de uitkomst was. Maar om een lang verhaal kort te maken: het was maar één onderzoek.

Andere onderzoeken laten het tegenovergestelde zien: een goede BH zorg juist voor stevigere borsten op de lange termijn.

Aangezien een BH de standaard is en al zolang gebruikt wordt, raad ik je aan om een BH te blijven dragen en om mijn tips nauwgezet op te volgen.

Zo weet je zeker dat je een BH hebt die je ondersteunt.

Zeker als je grote (en zware) borsten hebt, is het een logische conclusie dat een BH deze beschermt tegen de zwaartekracht.

Alleen als je borsten niet zo groot zijn, je lichaamshouding perfect is en je mijn krachtsoefeningen voor een langere tijd hebt gedaan, zou je kunnen overwegen om geen BH meer te dragen. 

Je borsten verstevigen? de juiste vorm van de BH is belangrijk

Een juiste BH is belangrijk. Bij de verkeerde vorm zien je borsten er slapper uit, en lijken ze meer te hangen. De goede vorm geeft ze juist een sterke, vooruit priemende aanblik.

Ik zou je advies kunnen geven over BH's, maar er zijn meer dan vijftig verschillende maten en ik weet niet welke jij nodig hebt.

Als je naar een speciaalzaak gaat, kan een goede verkoopster je helpen met het aanmeten van een BH die niet te groot en niet te klein is. En die je borsten goed ondersteunt.

Dit zorgt voor:

 • Stevige borsten doordat de zwaartekracht er niet te hard aan trekt 
 • Dat ze in het moment stevig ogen.

Goede BH's zijn dus zeker niet iets om op te bezuinigen. Ze zullen je borsten verstevigen. 

De maat die je nodig hebt kan veranderen. Door hormonen, gewichtsverlies, gewichtstoename of zwangerschap bijvoorbeeld. Laat daarom minstens één keer per jaar je borsten opnieuw meten, zodat je zeker weet dat je nog altijd de juiste maat draagt. Je borsten verstevigen kan alleen wanneer je deze tip hanteert. 

Wanneer moeten je BH's worden vervangen?

BH's zijn ervoor bedoelt om je borsten te ondersteunen. Dus als ze die functie niet meer vervullen, of niet meer de juiste vorm hebben, is het tijd voor een andere BH.

Hoe kan je de levensduur van je BH's zo lang mogelijk maken?

 • Was je BH's op de hand om te voorkomen dat de vorm veranderd of het elastiek minder elastisch wordt
 • Is dat teveel werk? Was ze op een lage temperatuur en laat ze uithangen om te drogen
 • Doe ze in een wasnetje, of maak ze vast (zodat ze goed bij elkaar blijven tijdens het wassen

Als het elastiek slap is geworden en de boel niet meer ondersteunt, of de pasvorm eruit is door het wassen, dan is het tijd voor nieuwe exemplaren.


#3 Draag een BH tijdens het sporten

Als je gaat sporten, is het extra belangrijk om een speciale BH te dragen. De sport-BH sluit om je ribbenkast, en biedt extra steun.

Wanneer je beweegt, kunnen je borsten alle kanten opvliegen. En een goede sport-BH houdt je borsten op zijn plaats, zodat het bindweefsel erom heen niet aan die kracht wordt blootgesteld. 

Bijvoorbeeld tijdens:

 • Houdingen waarbij je borsten naar beneden hangen. Zoals bij opdrukken, of de "downward facing dog" bij yoga
 • Terwijl je aan het rennen (of fietsen, of skeeleren) bent, en je borsten hierdoor beginnen te zwaaien
 • Sporten waarbij je veel op de kop hangt, zoals bij turnen. 

Draag je geen sport-BH, dan worden je borsten flink blootgesteld aan de zwaartekracht. Het bindweefsel waarmee ze aan je borst vastzitten, rekt uit onder de druk.

Hierdoor ogen je borsten slapper.

En doordat je in beweging bent, kunnen je rug en schouders niet genoeg weerstand bieden om voor deze druk te compenseren. Je borsten verstevigen tijdens het sporten doe je dus met een sport-BH.


#4 Slaap op je rug

Als je op je zij ligt, wordt je bovenste borsten niet ondersteund. Nu zou je een BH kunnen dragen in je slaap, maar dan nog komt er druk op het bindweefsel rond je borst te staan.

Daarnaast krijg je rimpels bij je hals. Wanneer je op je zij ligt druk je namelijk de huid in je hals samen. De huid in je hals is erg dun, dus ontstaan er nogal snel rimpels. Bij onderstaande afbeelding is links een zij-slaper en rechts een rug-slaper. 

Wil je echt voorzorgsmaatregelen nemen? Zorg er dan voor dat je op je rug slaapt.

Door op je rug te slapen, kun jij je borsten verstevigen en wordt de zwaartekracht evenredig verdeeld over je borsten. Zo heb je dus minder snel last van hangende borsten. 


#5 Zorg dat je een gezond gewicht hebt

Als je meer weegt dan noodzakelijk, dan gaat dit voor een groot gedeelte in je borsten zitten. Dit extra vet zorgt dat er meer druk op het bindweefsel rond je borsten komt te staan. En dat je meer kracht moet uitoefenen aan de achterkant, om te voorkomen dat ze zakken.

Hoe zwaarder je bent, hoe groter de kans da je borsten slap zullen worden.

Net zoals dat deze kans toeneemt wanneer je grotere borsten hebt, vergeleken met kleine borsten.

Je kan dit voorkomen door op een gezond gewicht te blijven en af te vallen wanneer je te zwaar wordt.

Wat is een gezond gewicht

Ik vond op deze website een antwoord op de vraag of mannen vallen voor dikke of dunne vrouwen.

Het antwoord was:

"alles wat in het midden zit, is goed."

Je hoeft dus niet graatmager te zijn, want mannen zien je ook staan als je een paar kilo's extra hebt.

Maar wanneer een paar kilo's twintig kilo is, dan wordt het een ander verhaal. En een groot nadeel is dat het extra gewicht ervoor zorgt dat je borsten minder stevig worden.

Een beetje grotere en zwaardere borsten is niet erg. Je lichaam is er natuurlijk op gemaakt om ook daar ondersteuning voor te bieden (zolang je maar genoeg sport, en goede BH's draagt).

Maar, hoe zwaarder je wordt, hoe meer het een probleem vormt.

Hetzelfde geldt met erg licht zijn. Het is niet "hoe magerder, hoe beter".

Want om af te vallen moet je diëten en als je dieet is de kans erg groot dat je niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt om je borsten stevig te houden.

Je lichaam heeft een breed scala aan voedingsstoffen nodig om ervoor te zorgen dat je borstpartij gezond en stevig blijft.

En wanneer je streng dieet, is de kans groot dat je een tekort van een bepaalde voedingsstof ontwikkelt. Daarnaast heb je minder energie om je borsten te trainen wanneer je aan het diëten bent. Door genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen kun jij je borsten verstevigen. 

Ben je te zwaar? Val langzaam af

Stel dat je vindt dat je wat kilootjes kwijt mag. Je besluit te gaan diëten, maar je wilt niet dat je borsten sterk gaan hangen.

Ik hoop dat je dit artikel leest voordat je bent begonnen. Ik kan je dan namelijk uitleggen dat heel snel afvallen ervoor zorgt dat je theezakjes krijgt.

Als al het vet uit je borsten gaat, blijft er een hoop losse huid over.

Maar wanneer je langzamer afvalt - een halve kilo per week maximaal - en je krijgt de juiste voedingsstoffen binnen, dan is de kans dat dit gebeurt veel kleiner.

Ben ik te laat en ben je al begonnen? Geeft niets:

 • Pas het tempo aan. Doe niet aan crashdiëten. Zolang je vooruitgang boekt, is het OK  
 • Focus je op gezond eten. Denk vooral aan veel groenten en wat vlees/vis met een beetje rijst, pasta of brood.
 • Eet op consequente tijden. Hierdoor krijg je alle voedingstoffen binnen die nodig zijn om je lichaam sterk en soepel te houden. Dat komt van pas bij het opbouwen van de kracht om de zwaartekracht te weerstaan en om je huid gezond en soepel te houden. Meer hierover lees je bij tip 11
 • Begin met bewegen. Volg het trainingsprogramma wat ik hieronder geef of doe iets anders om jezelf fit te houden. Het helpt een beetje bij het afvallen maar je werkt vooral aan je postuur waardoor je borsten verstevigen. 

#6 Voordat je ook maar één pushup doet, ontwikkel eerst DEZE gewoonte

Tijd om een oefening te doen.

OEFENING 1

Laat je schouders hangen en draai ze naar voren. Steek daarnaast je nek naar voren.

Kijk nu zijlings in een spiegel.

Je ziet dat je borsten relatief naar onderen hangen. Je kan ook voelen dat er veel kracht op staat, van de zwaartekracht. En als je in deze positie zit, wordt de huid rond je borsten ook op deze manier gevormd.

OEFENING 2

Ga nu rechtop staan. Draai je schouders omlaag en naar achteren. Kijk nu naar voren.

Kijk nu weer zijlings in een spiegel.

Zoals je ziet trekken je schouderbladen de huid rond je borsten strak. Daarnaast zitten je borsten vast aan je torso met bindweefsel en spiertjes, die door de verbindingen met je schouderbladen strak worden getrokken. Het gevolg? Je borsten worden overeind gehouden.

Bij oefening 2 kan de zwaartekracht trekken wat hij wil, maar jij houdt je borsten in de juiste positie.

Dit is wat voor een groot gedeelte bepaalt of je borsten zullen hangen, en hoe ze er in het moment uitzien. Zijn je schouders naar voren, dan heb je zelf gezien dat het lijkt alsof je borsten meer hangen. Door een betere houding zien ze er al een stuk steviger uit.

De juiste houding zorgt ervoor dat je borsten verstevigen. 

Je kan naar de sportschool gaan en mijn speciale trainingsschema uitvoeren om ervoor te zorgen dat je sterk en fit wordt. Dat zal zeker helpen bij het verstevigen van je borsten.

Maar als je daarna je schouders naar voren laat hangen en de rest van de week krom zit, heeft het natuurlijk veel minder effect dan wanneer je voortdurend op je houding let.

Hou dus altijd je aandacht bij het volgende:

 • Trek je rug recht
 • Zet je rug en nek in één lijn, en kijk recht vooruit
 • Trek je schouderbladen omlaag en naar achteren
 • Adem vervolgens ontspannen

Deze houding vasthouden kost oefening. In het begin is het wennen, maar daarna begint deze steeds comfortabeler te voelen. Je borsten verstevigen snel wanneer je deze houding aanhoudt. 


#7 Mijn trainingsschema om je borsten steviger te maken

Je borsten verstevigen kan niet door hard te trainen. Je kan er wel voor zorgen dat ze slanker worden, meer naar voren gaan staan (in plaats van te hangen) en in de toekomst zo zullen blijven.

 • Door overtollig vet te verliezen rond je borsten worden ze strakker
 • Je borsten gaan meer naar voren staan als je ondersteunende spieren sterker worden
 • Door je bovenlichaam te trainen en een goede houding aan te nemen, verklein je de kans dat je borsten hun stevigheid snel zullen verliezen
 • Door de soepelheid van de spieren en het bindweefsel te vergroten, kan je bovenlichaam makkelijker herstellen (en heeft dus minder last van grote veranderingen in zwaartekracht)

Het is een fabeltje om te denken dat het kweken van keiharde borstspieren je stevigere borsten geeft.

Die spieren liggen er immers onder. Dus je ziet ze niet. En als je ze wel ziet, krijg je zoiets als bij een vrouwelijke bodybuilder.

Dat is niet de look waar de meeste vrouwen naar op zoek zijn.

In plaats daarvan heb je natuurlijk liever borsten die uit zichzelf stevig ogen.

 • check
  Dit ontstaat vooral wanneer je de pezen, het bindweefsel en de spieren wat soepeler en sterker maakt. Dus niet alleen de spieren vergroot, maar ook alles er omheen

Mijn workout voor stevige en soepele borsten

Gebruik de oefeningen hieronder.

Warming up:

 • Draai je schouders los
  Met deze stretch leer je om je schouderbladen op de juiste manier naar achteren te trekken

Oefeningen voor de voorkant:

 • Opdrukken
  De voornaamste voordelen zitten in het stabiliseren van je schouders en het leren aanspannen van de borstspieren
 • Pec-deck of dumbbell flies
  Traint je pectorals en de spieren rond je oksels, waarmee je de positie van je borsten bepaald

Oefeningen voor de achterkant:

 • Optrekken
  Traint je rug en het naar achteren trekken van je schouderbladen
 • Row (zittend bij een machine, of liggend)
  Traint de spieren in je rug en het recht houden ervan. Zorgt voor een rechte houding en meer kracht om tegen de zwaartekracht in te gaan

Stretchen:

 • Naderhand kun je wat oefeningen doen die je eerder in je yogales hebt geleerd

Je borsten verstevigen zal even duren. Het duurt minstens een half jaar voordat de pezen en het bindweefsel er omheen soepeler en sterker is geworden.

Je moeder zei al dat haastige spoed zelden goed is in de sportschool. En daarin had ze gelijk.

 • Ga elke week consequent twee keer naar de sportschool
 • Ga daar niet tot het gaatje maar daag jezelf uit zonder jezelf compleet af te matten
 • Ook al merk je op de korte termijn weinig vooruitgang, ga gewoon rustig door. Rome is ook niet in één dag gebouwd. 

#8 Je borsten liften door te stoppen met roken

Begint de huid van je borsten slapper en rimpeliger te worden? Let dan heel goed op. Want als je rookt, versnel je dit proces.

Roken is niet goed voor je huid. Het zorgt ervoor dat deze sneller verouderd. En dat is natuurlijk niet waarnaar je op zoek bent.

Ik ben een sekscoach en niet je moeder. Als jij lekker een sigaretje wilt opsteken, is dat aan jou. Maar wees niet verbaasd als je na verloop van tijd de jeugdige uitstraling van je huid ziet verdwijnen.Zowel bij de borsten als in je gezicht.

Hieronder zie je een afbeelding van een tweeling waarbij mevrouw rechts rookt en mevrouw links niet. 

 • Roken droogt uit
 • Doet je huid verouderen
 • Zorgt ervoor dat je borsten niet meer de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben

Allemaal dingen die je niet wilt. Daarom is het goed om met roken te stoppen, om je borsten te beschermen.


#9 Masseer je borsten

Het masseren van je borsten kan ze steviger maken.

De elasticiteit van de huid zorgt er (in combinatie met krachttraining en afvallen) voor dat je borsten strakker worden getrokken.

Hierdoor verstevig en lift je de borsten. 

 • Masseer rond je borsten. Met name de weefsels rondom, zodat je de punten raakt waarmee ze aan je torso verbonden zijn
 • Pak het rustig aan. Geef de weefsels een goede massage, snelheid is hiervoor niet belangrijk
 • Gebruik eventueel ijs ter afwisseling. Dit zou de doorbloeding stimuleren, wat helpt bij het straktrekken van de huid
 • In combinatie met afvallen en krachttraining zorgt het ervoor dat de huid rond je borsten strak wordt getrokken en ze stevig blijven

Dit is een lange termijnproces en masseren kan daarbij helpen. Je zal het dus wel lange tijd (minstens een half jaar tot een jaar) consequent moeten doen om resultaat te zien.

Heeft je vriend een mooie smoes om aan je borsten te zitten en jij wordt vrijwillig gemasseerd. Geloof mij dit is een hele aangename tip voor beide partijen. 


#10 Smeer een crème voor je huid

Het gezond houden van de huid van je borsten is belangrijk. Het zorgt ervoor dat ze soepel, sterk en strak ogen.

Als de huid niet zo gezond is, kan je door een paar simpele handelingen ervoor zorgen dat deze er binnen een paar weken een stuk gezonder uitziet.

Handelingen voor het verstevigen van je borsten

 • Smeer een hydraterende olie (zoals kokosolie, druivepitolie of een speciale massage-olie)
 • Gebruik een speciaal borstmasker. Hier vind je een recept naar het artikel over het tegengaan van slappe borsten
 • Smeer de bovenkant van je borsten in met een anti-rimpelcreme
 • Smeer crème met aloë vera erin. Deze houdt je huid soepel en elastisch

Er is een breed scala aan beauty-producten op de markt om de huid rond je borsten strak te trekken. Hoewel ik enigszins sceptisch ben over de mate waarin ze werken, is het goed om een crème te gebruiken die in ieder geval: hydrateert.


#11 Eet gezond

Je lichaam heeft bouwstoffen nodig om je huid, bindweefsel en spieren sterk en elastisch te houden. Daarom is het zo belangrijk om elke dag genoeg gezonde voeding binnen te krijgen.

Je kan alle cremes smeren die je wilt. Maar als je leeft op Snickers en Coca-Cola, zal je veel sneller verouderen dan iemand die veel aandacht besteedt aan zijn of haar voeding.

Stel dat je gezond blijft op zo'n slecht dieet, dan krijg je in ieder geval een oudere uitstraling. En dat is wil je juist vermijden.

Wat kan je hieraan doen?

Ik ben geen voedingsexpert, maar een sekscoach.

Wil je meer advies over je voedingspatroon? Vraag dit dan aan een diëtist.

En stiekem hoop ik toch wel dat iedereen weet wat enigszins gezond is of niet.

Maar wat "common sense" levert de volgende tips op:

 • Drink veel water. Zo'n 3 liter per dag is voldoende. Je borsten ogen steviger als de huid niet uitdroogt, en de eerste stap om dat te bereiken is om veel water te drinken
 • Eet genoeg eiwitten. Denk aan 150 gram vlees of vis per dag
 • Eet een paar keer per week vette vis (met omega 3-vetzuren). Wees niet te streng met het vermijden van vet (die heb je nu eenmaal ook nodig voor een gezonde huid)
 • Eet zoveel groenten als je op krijgt. Daarmee zorg je dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Vermijdt junkfood zoveel mogelijk, zodat je veel ruimte in je buik overhoudt voor groenten
 • Als extra voedingsstoffen voor je huid en bindweefsel kan je ervoor zorgen dat je bouillon en andere vormen van collageen binnen krijgt. Dit zijn eiwitten die heel goed helpen bij het gezond houden van je huid en bindweefsel

#12 Je borsten worden niet minder stevig van borstvoeding

Hoewel er vaak wordt beweerd dat borstvoeding je borsten slapper zou maken, is hier geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.

Je kunt dus gewoon je kindje borstvoeding geven, zonder bang te zijn dat daardoor je borsten hun stevigheid verliezen.

Als je merkt dat dit toch gebeurt in dezelfde periode? Houdt dan rekening met al het bovenstaande. Volg mijn tips op en je kan op zijn minst de schade beperken.

Borstvoeding is namelijk erg belangrijk voor een kind. Hier zitten ontzettend veel belangrijke voedingsstoffen in. Hiermee stoppen omdat je denkt dat je borsten zouden gaan hangen is niet echt verantwoord. 


#13 Gebruik wisselende temperaturen

Je huid soepel houden is belangrijk. Daarvoor is het nodig dat deze goed doorbloed is en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Je kan voor een extra boost met enige regelmaat een sauna-middagje inlassen. Hierop gebruik je zowel een warme als koude stimulans om de doorbloeding van je borsten en het gebied er omheen te verbeteren.

 • Ga eerst vijftien minuten in de sauna, totdat je heftig zweet
 • Neem dan een ijskoude douche (of stap in het ijskoude bad)
 • Herhaal dit drie keer
 • Doe dit minstens eens per week, bijvoorbeeld na het sporten

"Het Meesterminnares Principe"

Het zal niet altijd even snel gaan zoals je wilt, maar met deze tips zul je zeker verschil merken.

En dan nu even iets anders;

Wil jij de droomvrouw van iedere man in bed worden zodat ze je nooit meer vergeten?

De beste manier om dit te doen is door mijn Meesterminnares Principe te gebruiken.

Hierin leer je de 5 grootste afknappers van vrouwen in bed. Maar nog veel belangrijker, je leert in 5 stappen hoe je deze fouten vooral niet maakt. Dit geeft je een grote voorsprong op andere vrouwen.

Laat mij het gratis en privé met je delen.

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang het Meesterminnares Principe.

Groeten,

Luuk

Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>