10 Tips Om De Eerste keer Swingen Succesvol Te Laten Verlopen

Om nieuwe ervaringen op te doen in je seksleven kun je ervoor kiezen om te gaan swingen. 

Maar wat houdt dit precies in en wat zijn de regels om de eerste keer swingen zo goed mogelijk te laten verlopen. 

In dit artikel geef ik je 10 tips om de eerste keer swingen zo leuk mogelijk te maken. Geloof mij, het is niet zo raar als dat je denkt dat het is. 

More...

Maar eerst:

Dit is wat je moet weten over de eerste keer swingen

Iedereen heeft wel een mening over swingen. De meesten zullen je zeggen dat alleen koppels met een slechte relatie starten met swingen. Anders zou je toch nooit met iemand anders naar bed willen?

Ik vind dat echt de grootste onzin die er bestaat. Je relatie moet juist heel sterk zijn, wil je van swingen kunnen genieten. Laat de mensen lekker hun vieze gewicht trekken, maar laat je niet beïnvloeden. 

Als het goed is behoor jij tot de groep die het wel eens wil proberen, anders zou je dit artikel niet bezoeken.

Wil je wat extra spanning en sensatie in je liefdesleven dan kan swingen zeker een optie zijn. Natuurlijk zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, maar voor nu zie jij het wel zitten om naar een parenlub te gaan of voor een partnerruil te kiezen.

Één ding: ben je jaloers aangelegd, dan is swingen misschien niet de manier om de spanning in je relatie op te zoeken. Ben je dat niet? Dan is het zeker de moeite waard om dit artikel door te lezen zodat je precies weet wat je te wachten staat. 

Waarom swingen?

De term is overgewaaid uit Amerika. Daar is deze term in de jaren 60 en 70 een begrip geworden. 

Het begrip swingen wordt in Nederland ook wel partnerruil genoemd. Dit is officieel geen vertaling maar omschrijft wel de belangrijkste activiteit die swingers doen. 

Partnerruil heeft betrekking op een stel dat een seksuele interactie heeft met een ander stel. Mannelijke partner van koppel 1 verricht seksuele handelingen met de vrouwelijke partner van koppel 2. En de vrouwelijke partner van koppel 1 verricht seksuele handelingen met de mannelijke partner van koppel 2. Dit is de klassieke
vorm van partnerruil. 

Daarnaast kun je ook swingers parties hebben waarbij meerdere stellen een partnerruil doen. Dan heb je dus nog wel te maken met koppels alleen zijn er meer mensen bij betrokken. Dit gaat er vaak iets heftiger aan toe. Er wordt vaak meerdere keren gewisseld van partner of vindt er seks plaats met meerdere partners tegelijk. 

Waar het bij swingen dus wel om draait is dat je het samen met je partner doet. Trio's, gangbangs en single seksdates behoren niet per se tot een partnerruil en dus ook niet echt tot het swingen. 

Het idee achter swingen is dat je je partner ziet genieten wanneer die seks met iemand anders heeft.    

het feit dat je je partner seks ziet hebben vanuit een andere hoek die je normaal niet ziet, is erg opwindend voor de meeste mensen.

Daarnaast is seks hebben met een nieuw persoon sowieso spannend.

Dit wordt ook wel het coolidge effect genoemd.

Een man krijgt meer behoefte aan seks wanneer hij het met meerdere verschillende vrouwen doet dan wanneer hij seks heeft met één en dezelfde vrouw. Ditzelfde geldt voor vrouwen, echter wel in minder mate. Het heeft dus ook nog een voordeel voor je eigen seksleven aangezien het libido van zowel de vrouw als de man verhoogt

Nu weet je wat het idee erachter is. Maar het is wel verstandig dit rustig op te bouwen. Daarom leer ik je hieronder alle stappen die je moet weten om rustig te beginnen met de eerste keer swingen. 

#1: Overleg met je partner wat je wilt

Je zou kunnen denken: "Luuk wat is dit voor domme tip"

"Ik heb natuurlijk allang met mijn partner overleg gehad voordat ik mijn zoektocht op het internet begon."

Maar dat is niet altijd het geval. 

Wat nu als jouw swingpassie veel heviger is dan die van hem, of andersom. Of dat jullie beide willen experimenteren op seksueel vlak maar er later achterkomen dat hij meer richting de BDSM bedoelde en jij meer richting het swingen. 

 • Er is zoveel mogelijk in het sekswereldje, dat je door het bomen het bos soms niet meer ziet.

Daarnaast kun je het eens zijn over het feit dat je beide wilt gaan swingen, maar dan moeten beide partijen ook weten wat dat inhoudt. Er zijn namelijk verschillende dingen die je kunt gaan doen. Om op één lijn te komen moeten jullie de volgende dingen bespreken:

 • Willen jullie de eerste keer soft swingen?
 • arrow-right
  Willen jullie niet meer dan een soft swap?
 • arrow-right
  Willen jullie een full swap?
 • arrow-right
  Zijn jullie meer op zoek naar een trio?
 • arrow-right
  Willen jullie thuis afspreken of liever naar een parenclub?

Praat met elkaar over je fantasieën.

Heb je geen idee wat je wilt? Dan kun je beter opnoemen wat je absoluut niet wilt.

Dat is vaak veel makkelijker en zo kom je er gelijk achter wat er wel overblijft. 


#2: Zorg voor duidelijk regels

Weten jullie beiden wat jullie willen? Dan wordt het tijd om wat regels op te stellen. 

Veel ervaren swingers raden je dit niet aan, omdat ze zeggen dat er dan sneller een miscommunicatie ontstaat. Maar dat zijn voor niet voor niets ervaren swingers.

Als dit jullie eerste keer is, is het wel handig om te weten waar jullie grenzen samen zijn en wat jullie verwachten van de eerste keer.

Geloof mij als ik zeg dat je het niet leuk gaat vinden als je vriend met een ander stel bezig is terwijl jij met de intentie kwam om "alleen te kijken"

Wat zijn handige regels om op te stellen?

 • check
  Mag er met iemand anders gezoend worden? (sommigen vinden zoenen heel intiem. Dan mag seks bijvoorbeeld wel, maar zonder te zoenen)
 • check
  Mag er met iemand anders hand en lik werk gedaan worden?
 • check
  Willen jullie alleen kijken en mag er gekeken worden?
 • check
  Wil je ten allen tijde samen in één ruimte blijven of mag de ander ook naar een andere ruimte?
 • check
  Mag je met een ander koppel seksen?
 • check
  Als de kans zich voordoet wil je dan groepsseks of is het enkel partnerruil?
 • check
  Mag er een single man of vrouw bijkomen? (trio)

Dit soort afspraken voorkomt veel gedoe tijdens jullie avontuur. Zorg dat je dit op een rijtje hebt voordat je gaat.

Waren jullie niet van plan om seks te hebben, maar ontmoeten jullie een leuk stel dan kan dit altijd aangepast worden. Overleg dit dan eerst persoonlijk met de desbetreffende partner. 


#3: Een swingersclub of thuis?

De eerste keer swingen kun je zowel thuis als in een parenclub doen. 

Als je het thuis wilt doen, moet je dus wel eerst in contact komen met een koppel. Dit kan via speciale websites of door middel van een off-premise club. 

Toch raden veel swingers je aan om eerst langs een parenclub te gaan voordat je aan thuis swingen gaat doen.

Waarom?

Je zou denken dat thuisswingen wel zo veilig is en je meer op je gemak voelt. 

Maar als je eenmaal een koppel hebt uitgenodigd, dan wordt de verwachting geschept dat er ook gelijk wat moet gebeuren. Voel jij je daar niet prettig bij dan zet je die mensen niet snel de deur uit

Begin dus de eerste keer bij een parenclub en oriënteer je eerst of het wat voor je is. Hier kun je op je dooie gemak heen en hoef je helemaal niks uit te spoken.

 • Dit is de meest ideale manier om erachter te komen of swingen je bevalt of niet

Je kunt een leuk stel ontmoeten en er later altijd voor kiezen om thuis een keer af te spreken. Dan weet je iets meer hoe het in zijn werk gaat en ken je het koppel al iets beter. 

On-premise of off-premise

Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt in een:

 • check
  On-premise club
 • check
  Off-premise club

Bij een on-premise club kun je binnen de deuren van de club seksen. Hierbij zijn er speciale ruimtes ingericht om van alles en nog wat te kunnen doen. Er zijn aardig wat clubs in Nederland waarbij dat kan. 

Een off-premise club is een plek waar swingers elkaar kunnen ontmoeten en vervolgens met een koppel mee naar huis of een hotel kunnen gaan. In deze clubs kun je dus geen seks hebben. 

Zijn jullie je echt aan het oriënteren tijdens de eerste keer swingen, dan raad ik je echt een on-premise club aan zodat je kunt zien hoe het allemaal in zijn werk gaat. Is het swingen je bevallen, dan je daarna altijd kiezen voor een date thuis. Je kunt je dan eventueel aanmelden bij de "sdc" website, dit is een swingers website. Hier kun je dan datende stellen treffen. 


#4: Bepaal welke avond je wilt gaan

Elke parenclub heeft speciale avonden. En gewoon "random" avonden dat je kunt gaan. 

Op vrijdagavond zie je vaak dat er een thema avond is. Deze avonden kunnen een mysterieuze en sexy sfeer hebben of speciaal voor bi-schierige mensen zijn. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld:

 • Ladiesnight (met gigolo's)
 • arrow-right
  Hardcore sex night (voor de echte harde swingers)
 • arrow-right
  SM avond (voor de echte liefhebbers van SM)
 • arrow-right
  Trioavond (extra man mag meegenomen worden)
 • arrow-right
  Bi-avond (dan mag er een extra vrouw mee worden genomen)

De vrijdag-/zaterdagavond en zondagavond zijn vaak avonden speciaal voor koppels. Hier kom je dus niet als single man of vrouw binnen, tenzij het een trio-/bi-avond is. Dat hangt tevens van de club af waar je heen gaat. 

De vrijdagavond wordt vaak gezien als de meest erotische avond en hier is vaak de meeste actie te beleven. Je ziet hier meer ervaren swingers.

Op de zaterdagavond komt er over het algemeen wat jonger publiek op af. De avond is wat drukker en er wordt meer gedanst. Hier zie je vaker soft swingers voorbijkomen, die bijvoorbeeld voor de eerste keer komen. De zondagavond is vaak voor wat rijper publiek en dan kom je meer voor een gezellig praatje aan de bar. 

Een zaterdagavond als jong koppel is dus zeker geen slecht plan. De eerste keer swingen hoeft dan helemaal niet heftig te verlopen als je daar geen behoefte aan hebt. Naast het feit welke avond je wilt gaan, zijn er natuurlijk ook verschillende clubs waar je terecht kunt. Ook dit hangt af van je wensen. 


#5: Bepaal naar wat voor soort club je wilt gaan

Welke club je kiest, heeft met de volgende punten te maken:

 • Wat je leeftijd is
 • arrow-right
  Wat je verwacht dat er op de planning staat
 • arrow-right
  Of je van drukte houdt of niet
 • arrow-right
  Draait het om zien en gezien worden

Ben je een wat jonger als stel, dan worden er andere clubs aangeraden dan als je wat ouder bent. Met name Fata Morgana en Fun4two zijn de parenclubs in Nederland die worden aangeraden voor de wat jongere lui. En dan moet je de clubs op een zaterdagavond bezoeken, dan is de grootste partysfeer.

Aan de andere kant wordt contact leggen in dit soort clubs ook lastiger gevonden. Het is wat minder gemoedelijk als op andere dagen of in andere kleinere clubs. 

Erotische feesten

Vind je de stap naar een parenclub nog te groot? Dan kun je ook kiezen voor een erotische nachtclub. Hier ligt de nadruk iets meer op het uitgaan en iets minder op het swingen. Een voorbeeld hiervan is SamePlace in amsterdam. Wel zijn er ruimtes aanwezig om het één en ander op seksueel vlak uit te voeren. Door sommige swingers worden dit soort feesten ook wel als heftig ervaren. Je zult het dus zelf eens moeten ervaren. 

Je kunt ook kiezen voor een erotische dansfeesten als je minder behoefte hebt aan seks in een parenclub. Hierbij moet je denken aan de volgende feesten:

 • check
  Litlle sins
 • check
  Your secret dreams
 • check
  Kinkie
 • check
  Bitch
 • check
  Close to heaven
 • check
  Wasteland

Dit zijn dansfeesten die meer gericht zijn op dansen in erotische kleding. Hierbij wordt er wel aardig wat geflirt, maar is de mogelijkheid tot seks niet altijd aanwezig. Contacten leggen voor het swingen is hier vaak wel een stuk lastiger dan in een parenclub. 

Ben je juist meer van het gemoedelijke, zoek je gezellige contacten op seksueel vlak en waar het NIET om "zien en gezien worden" draait? Dan kun je beter andere parenclubs zoals: 

 • Mystique
 • arrow-right
  Inn4love
 • arrow-right
  Inn Joy
 • arrow-right
  Monique

Je kunt natuurlijk altijd wat forums afgaan om nog wat extra informatie in te winnen. 


#6: Rock je outfit

Ga je de eerste keer swingen? Dan wil je natuurlijk een goede indruk achter laten. En je kunt maar één keer een goede eerste indruk achter laten...

Daarom raad ik je aan om je gelijk goed te kleden. 

Je begint bij de meeste parenclub's in een sexy outfit. Iets dat net iets uitdagender is dan wat je op stap zou dragen. 

Hierbij moeten de dames denken aan:

 • check
  Een strak jurkje
 • check
  Een strak/ kort rokje
 • check
  Een strakke leren/latex broek

Voor de heren geldt:

 • check
  Een mooi overhemd
 • check
  Een nette broek
 • check
  Nette schoenen

Sportschoenen, een korte broek, een spijkerbroek of leggings zijn echt uit den boze. Dan laten ze je waarschijnlijk niet binnen.

Kom op tijd

Het is vaak wel prettig dat je op tijd komt de eerste keren, zodat je eerst in normale kledij aan de mensen en de sfeer kan wennen voordat jij je lichaam in lingerie moet wurmen en allemaal half naakte lichamen op de dansvloer ziet. 

Deze sexy maar "normale" outfits gelden totdat de dresscode ingaat. Vaak is dit ongeveer 1 tot 2 uur na binnenkomst. Dan wordt er een specifiek nummer gedraaid en dan wordt je gevraagd om je sexy lingerie outfit aan te trekken.

Hierbij dragen de heren enkel een boxershort en slippers en de dames dragen lingerie. En niet zomaar de lingerie die je ook bij je moeder of oma in de kast kunt vinden.

De lingerie die je als vrouw kunt kiezen zijn:

 • check
  Sexy bh en een slip
 • check
  Een babydoll
 • check
  Doorschijnend strak nachtjurkje
 • check
  Jarretelles
 • check
  Hold ups

Zo lang jij je er sexy en prettig in voelt en het is lingerie, da is het al snel goed. Maak er een showtje van;)


#7: Begin met soft swingen

Swingen kan best heftig zijn. 

Het is natuurlijk ook wel gek. We worden behoorlijk preuts opgevoed. Seks doe je alleen met mensen waar je van houdt en je bent goedkoop als met veel mensen sekst. 

Met die gedachte in je achterhoofd is het natuurlijk best vreemd om naar een club te gaan waar behoorlijk veel mensen seks hebben. Daarom is het goed om eerst met soft swingen te beginnen. 

"Luuk wat is soft swingen nu weer?"

Soft swingen is een eenvoudige en onschuldige manier van swingen. Veel partners die beginnen met swingen, starten op deze manier.

Bij soft swingen beperk jij je eigenlijk alleen tot het rondkijken in een parenclub. Het idee hierachter is dat je eerst bekijkt of het iets voor je is.

Hier en daar flirt je wat en eventueel kijk je naar wat andere vrijende mensen. Hiervoor heb je vaak aparte ruimtes waarbij je mee kunt kijken. 

Je kunt hierdoor heel goed aan het idee wennen dat mensen seks met elkaar hebben. Vind je dit niks, dan is swingen waarschijnlijk niets voor jou. 

Bevalt het soft swingen? Dan is een soft swap de volgende stap.

Vind je dat soft swingen hartstikke leuk, maar ben je niet alleen gekomen om te kijken? Dan is een softswap misschien meer iets voor jou. 

Als jij samen met je partner een leuk stel tegen bent gekomen waar het mee klikt, dan kun je ervoor kiezen om samen een kamer op te zoeken en daar met je eigen partner seks te gaan hebben. Dit kan natuurlijk al bij de eerste keer swingen, maar hou wel jullie gemaakte afspraken in de gaten. 

Hier is dus geen sprake van partnerruil, maar je verhoogt wel degelijk de spanning door in een kamer te vrijen tegelijk met een ander koppel. Eigenlijk beland je in een "real life" porno film. 


#8: Laat duidelijk je grenzen zien

Grenzen zijn belangrijk. 

Je hebt natuurlijk al een aantal regels met je partner opgesteld. Maar het is ook goed om je grenzen binnen de club te kennen

Ik lees op veel forums dat ze heel erg goed omgaan met afwijzing. 

Het is wel erg belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Je loopt natuurlijk een grote kans dat:

 • check
  Mensen je zullen aanspreken 
 • check
  Mensen je aantrekkelijk vinden
 • check
  Iemand meer van je wil dan alleen een gezellig praatje met je maken

Vind je een koppel niet aantrekkelijk of wil je überhaupt niks doen? Dan kun je op een vriendelijke manier "nee" zeggen. Dan respecteren ze dat en zullen van je afblijven. 

Maar wees wel duidelijk richting iemand zodat ze weten wat je wel en niet wilt. Zolang je vriendelijk blijft, dan zullen ze je wens respecteren.

Ook is het goed om je gevoel uit te spreken naar je partner. Zijn jullie met een stel aan het praten en kom je erachter dat je het niet wil, dan moet je wel op één lijn zitten met je partner. Het is dan fijn dat jullie samen besluiten niets te doen, ondanks dat je partner ze misschien wel heel leuk vindt. 


#9: Praat na met je partner

Blijf praten met elkaar. Echt na elke ervaring. 

Vertel elkaar:

 • Wat je leuk vond
 • arrow-right
  Wat je minder leuk vond
 • arrow-right
  Waar je een raar gevoel bij had

Hieruit komt dan vaak ook of jullie een beetje op één lijn zitten. Het is natuurlijk ook gewon erg leuk om na te praten. Samen bespreken wat jullie allemaal beleefd hebben, wat voor rare en leuke mensen jullie voorbij hebben zien komen. 

Vond je een persoon aantrekkelijk dan kun je ook gelijk even peilen of de ander jaloers is of niet. 

Misschien valt het jullie allemaal reuze mee en komen jullie tot de conclusie dat de regels wel wat uitgebreid kunnen worden. 

Napraten is ook belangrijk als jullie je eigen regels niet helemaal goed zijn nagekomen.

Ga geen heisa maken in de parenclub, want dat werkt totaal niet. Na deze enerverende avond kunnen jullie elkaar erop wijzen dat de ander zich niet aan de regels heeft gehouden. 

Stopwoord of elkaar even "aantikken"

Wat ook belangrijk is om elkaar bijvoorbeeld even aan te tikken als iets niet naar wens verloopt. Of dat nu is besproken is of niet. Iets kan in theorie heel leuk  en geil lijken, maar ter plekke kan het voor je gevoel toch anders uitpakken. Zodra je elkaar aantikt stoppen en thuis bespreken. Niet in de club proberen over te halen of over gaan ruziën.


#10: Bouw het langzaam op

En dan nog één laatste tip:

Doe het rustig aan en ga elke keer een stapje verder als het goed voelt.

1: soft swap

Begin dus eerst met soft swingen waarbij jullie eerst even de kat uit de boom kijken. Dit bevalt? Dan kun je eventueel overgaan op een soft swap

 • Hierbij is het de bedoeling dat je seks hebt met je eigen partner, maar dit naast een ander stel in dezelfde ruimte doet. Of misschien met meerdere stellen. Hierbij kun je wennen aan het idee dat je seks hebt terwijl andere mensen meekijken. 
 • Voelt dit goed en ben je nieuwsgierig naar het andere koppel? Dan kun je samen met het andere koppel gaan zoenen, of dit nu met de man of vrouw is dat maakt niet uit. Uiteindelijk kun je ervoor kiezen om over te gaan tot strelen, pijpen en beffen. Vrouw op vrouw of door middel van partnerruil. 
 • Bij vrouw op vrouw, dan mogen de vrouwen elkaar wel op de intieme delen aanraken maar dan mogen de partners enkel seks en voorspel hebben met hun eigen vrouw. Vaak beginnen de vrouwen dan eerst met elkaar waarbij de mannen enkel kijken en vervolgens mogen die deelnemen aan het ritueel en hun eigen vrouw gaan plezieren.

Bij een soft swap is het niet de bedoeling dat je tijdens de partnerruil tot penetratie overgaat. 

2: Full swap

Bij een full swap zit je ook met het andere koppel in één en dezelfde ruimte. 

Alles is hier mogelijk: 

 • check
  Van voorspel tot peneratie
 • check
  Van vrouw op vrouw, tot partnerruil
 • check
  Van een trio met een man of een vrouw erbij

Ja alles is mogelijk. Vaak zie je dit bij de meer ervaren swingers. Wel is er onderscheid te maken tussen:

 • Full swap in dezelfde ruimte
 • arrow-right
  Full swap waar alles mag en kan

Bij de eerste heb je seks in dezelfde ruimte waarbij jij je partner seks ziet hebben met een andere vrouw en waarbij hij jou seks ziet hebben met een andere man.

Bij de tweede is het ook mogelijk dat jullie in een andere ruimte seks hebben apart van elkaar met de partners van het andere koppel. 

3: Trio's

Het is een fantasie van veel mannen en vrouwen om ooit eens te swingen met alleen een extra man of vrouw.

Dit wordt natuurlijk ook wel een trio genoemd. 

Tijdens het hebben van een trio hebben twee vrouwen en één man OF twee mannen en één vrouw erotische intimiteit met elkaar. Dit kan zowel met een vrijgezelle hetero man of vrouw als met een biseksuele man of vrouw. Daarnaast kan dit contact ook gebeuren bij een swingers stel. 

De vrouwen die aan swingen beginnen zijn vaak bi-schierig en vinden daarom het contact met andere vrouwen ook erg spannend.

Je ziet dan ook wel vaak een soft swap "vrouw met vrouw" gebeuren.

Hier blijven de partners van deze vrouwen eerst kijken naar wat zij allemaal aan het uitspoken zijn en hebben daarna seks met hun eigen partner, zoals hierboven beschreven.  

"Het Meesterminnares Principe"

Je hebt nu alle trucjes om swingen succesvol te laten verlopen. Maar wil je je eigen seksleven ook spannender maken door beter te worden in bed?

Dan heb ik namelijk iets leuks voor je: 

Dit wordt ook wel het Meesterminnares Principe genoemd.

Hierin leer je de 5 grootste afknappers van vrouwen in bed. Maar nog veel belangrijker, je leert in 5 stappen hoe je deze fouten vooral niet maakt. 

Wil jij weten hoe jij zijn droomvrouw in bed wordt door deze fouten niet te maken?

Laat mij het dan gratis en privé met je delen.

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang het Meesterminnares Principe.

Groeten,

Luuk

Luuk Zwart
 

>
Leer Hier In 5 Stappen Hoe Jij Zijn Droomvrouw In Bed Wordt
x

Send this to a friend