5 Tips Over Wat te Doen Als Je Geen Intimiteit Meer In Je Relatie Hebt

Inhoudsopgave

Het is ontzettend naar als de intimiteit tussen jou en je partner langzaam aan het verdwijnen is. 

Je kan je voelen alsof je samenleeft met je broer. De passie is weg en je weet niet of je verder wilt.

Je relatie nieuw leven inblazen is alleen mogelijk als je weet hoe je intimiteit kan scheppen tussen jullie tweetjes. In dit artikel leg ik je uit hoe je dat doet: zowel non-seksueel als seksueel.

More...

Hoe krijg je intimiteit terug in je relatie?

Ik ben een sekscoach. Dus als een man of vrouw mij vertelt dat er geen intimiteit  meer in de relatie is, dan is het eerste waar ik vanuit ga: "Er wordt te weinig geneukt."

Inmiddels weet ik dat veel klanten juist iets anders bedoelen. Dat er misschien wel gesekst wordt, maar dat het om één van de twee draait. 

Dat je vriend je klaarbeft, maar er geen behoefte aan heeft om zelf bevredigd te worden. Of met je neukt en snel klaarkomt voor zijn eigen genot, en dan in slaap valt. Seks is dan veranderd in iets wat je doet puur voor de fysieke stimulatie, in plaats van dat je het doet om je dichtbij de ander te voelen.

Vaak wordt dit probleem door vrouwen verpakt in opmerkingen als:

 • "Hij raakt me zo weinig aan."
 • "Ik heb niet meer het gevoel dat hij mij aantrekkelijk vindt."
 • "We doen bijna nooit meer wat samen."
 • "Hij praat niet over zijn gevoelens."

Maar bovenstaande dingen zijn nauw verbonden met seks. Als je man je weinig aanraakt, heeft dat veel te maken met aantrekkingskracht en hoe hij naar jou kijkt. Als jij niet meer met hem naar bed wil, kan dat zijn omdat je hem liever niet meer dichtbij (en in je) wil hebben. Intimiteit missen in de relatie heeft met zoveel meer dingen te maken. 

Daarom wil ik dat je dit in je achterhoofd houdt:

Intimiteit

Intimiteit is de behoefte van nabijheid. En seks is de ultieme uiting van de behoefte aan die nabijheid. Daarom is seks het begin- en eindpunt van intimiteit.

Natuurlijk liggen jullie niet de hele dag met elkaar in bed. Het merendeel van de tijd brengen jullie door met jullie kleren aan, en in een "non-seksuele staat". Ook op dat moment wil je die intimiteit voelen. Gebrek aan intimiteit in je relatie vindt dus vaak op meerdere momenten plaats. 

Maar de meeste invloed op jullie gevoel van intimiteit is wat er wel en niet in de slaapkamer gebeurt.

Dan gaat het niet om de handelingen die er worden verricht. Seks kan ook heel oppervlakkig en niet sensueel zijn. Het gaat om de manier waarop (daar leer ik je zo meer over).

Tijdens de tijd dat jullie geen seks hebben (het merendeel van de dag dus) wil je elkaar herinneren aan hoe intiem, lief en gepassioneerd jullie laatste vrijpartij was.... En hoe goed de volgende zal zijn.

Omdat het om zo'n groot tijdblok gaat, is het belangrijk om consequent te zijn hierin. Geen intimiteit in je relatie kun je oplossen door elkaar constant het gevoel te geven dat er diepe seks in het verleden ligt maar ook in de toekomst is, is de sleutel van intimiteit. 

Gedeelte 1: Herinner elkaar aan de kwaliteit van jullie seks buiten de slaapkamer

Voordat we verder gaan, eerst een waarschuwing.

Voordat ik je advies geef moet je jezelf de volgende dingen afvragen:

Is er nog hoop voor jullie tussen jullie?

Bijvoorbeeld wanneer hij het vuilnis buiten zet omdat jij het niet leuk vindt om te doen. Doet hij dit uit liefde of frustratie?

In principe heeft dit niets met intimiteit tussen partners te maken, maar is simpelweg rekening houden met elkaar. Dat doe je ook met familieleden, je collega's of willekeurige vreemden waarmee je op de lip zit.

Wil je samen met hem zijn?

Als je samen bent met een man die je helemaal niet meer leuk vindt, is het onmogelijk om de intimiteit terug te krijgen. En dat geldt ook andersom.

Een goede graadmeter is: "Wil je überhaupt nog met hem naar bed?"

Kun je alle druk loslaten?

Jullie zijn allebei bereid om "mee te doen". Intimiteit kan alleen ontstaan in een ongedwongen sfeer.

Het is niet erg om iets te proberen waarvan je niet zeker weet of het goed uitpakt. Maar het gevoel hebben dat je partner druk op je zet is iets wat intimiteit per definitie om zeep helpt.

Voorspel begint lang en breed voordat jullie in de slaapkamer zijn beland.

En de kwaliteit van jullie seks hangt samen met hoeveel aandacht jullie voor elkaar hebben, en hoe aantrekkelijk jullie voor elkaar zijn. Wanneer er geen intimiteit meer in je relatie is, dan is er vaak weinig aandacht voor elkaar. 

Er zijn twee dingen om op te letten om meer intimiteit in je relatie te krijgen: kleine lieve dingen en de sekse-rollen.

Doe kleine lieve dingen voor elkaar

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat relaties langer stand houden naarmate beide partners consequent attent zijn voor elkaar.


Zonder deze attentheid is het heel moeilijk om iemand aardig te blijven vinden als je continu op elkaars lip zit. Als hij elke dag het dopje op de tandpasta vergeet te draaien, wordt de verleiding om zijn nek om te draaien groot. Laat staan om vervolgens intiem met hem te zijn. Maar als hij een spontaan briefje op het aanrecht achterliet, waarin hij je vertelt hoe hij van je houdt.... Dan kan je dat roeren en denken "oh, hij is best wel lief".


Dit is waarom alleen maar meer rekening met elkaar houden niet de oplossing is. Een man die het vuilnis buiten zet of helpt met het huishouden om jou te ontzien (terwijl hij het ook niet leuk vindt) is heel wat anders dan een man die je lievelingskostje kookt, omdat hij ervan geniet om jou te zien genieten. Bij het eerste neemt hij een irritatie weg, en dat is niet romantisch. Bij het tweede geeft hij je iets fijns.


Een gebrek aan intimiteit in je relatie kan dus veranderen wanneer je aan de ander meegeeft hoe gek je op diegene bent. Niet alleen in woorden maar ook in daden. 

Wat zijn kleine, attente dingen om te doen?

 • Geef elkaar een korte massage voor het slapengaan
 • Wens elkaar succes of sterkte als er iets spannends staat te gebeuren. Bijvoorbeeld een "succes!"-appje voor een sollictatiegesprek
 • Zit dicht naast hem. Pak de afstand die jullie beide prettig vinden
 • Complimenteer elkaar in een SMS'je met de seks van gisteravond
 • Hou een "pillow talk" gesprek als jullie beide ontzettend moe zijn
 • Haal herinneringen op aan intieme momenten
 • Raak hem aan op een manier die hij prettig vindt en jou niet stoort, en vice versa
 • Zet een kopje thee voor elkaar (als hij er niet om heeft gevraagd)

Let op: jullie hoeven niet allebei hetzelfde te doen. Het is OK als jij hem complimenteert met hoe goed hij gisteravond was in bed, en hij diezelfde dag je lievelingskostje kookt. Zolang de kleine gebaren met elkaar in balans blijven, is het goed.

De sekse-rollen: wat je moet weten over man en vrouw zijn

Seks en aantrekkingskracht staat centraal bij intimiteit. Ik ben immers sekscoach, dus dit is mijn expertise.


Geen intimiteit in je relatie betekent vaak dat er geen aantrekkingskracht meer is en daarom is er ook geen seks meer in je relatie.  


Ik snap dat jullie de hele dag moeten samenwerken als een team. Misschien zijn er kinderen in het spel, en hebben jullie vermoedelijk beide een baan of studie. Maar de "we werken samen" sfeer is heel anders dan de "we zijn lovers" sfeer.


Intimiteit heeft niets te maken met hoe goed jullie kunnen samenwerken, of hoe goed jullie een huishouden kunnen runnen. Daarom is het belangrijk om je leven zo in te richten dat je genoeg momenten door de dag hebt om even signalen naar je man te sturen dat hij je lover is, en niet je business partner.

Hoe doe je dit? Help hem herinneren aan geweldige seks die jullie hebben gehad, en die jullie nog gaan hebben. Met het volgende stappenplan:

 • Stap 1: Denk aan de aantrekkingskracht

Wat vind je emotioneel en fysiek aantrekkelijk aan hem?

 • Zijn sterke handen
 • Zijn lage stem
 • De manier waarop hij de leiding neemt

Schrijf op wat het is, en laat hem dit lezen. Laat hem dezelfde oefening doen. Misschien vindt hij jou op je aantrekkelijkst als je:

 • Je haren lang laat groeien
 • Kleding draagt die je vrouwelijke vormen tonen
 • Je overgeeft aan hem

Hoezo er is geen intimiteit meer? Wanneer jullie elkaar laten zien hoe leuk jullie elkaar vinden is dat snel opgelost. 

 • Stap 2: Werk aan wat je aantrekkelijk maakt

Nu jullie beide weten wat je voor de ander aantrekkelijk maakt, is om hier voortdurend aan te blijven werken. Hij zorgt ervoor dat hij je door de dag heen laat zien dat hij sterk is. Jij laat hem zien dat jij tijd hebt besteed aan je uiterlijk.

Misschien denk je: 

 • "Ik heb helemaal geen zin om elke dag met make-up rond te lopen. En een rokje is onhandig."

Maar het zorgt er ook voor dat je man fijnere gevoelens voor je krijgt en houdt. Het kost misschien wat moeite, maar het geldt natuurlijk ook andersom. Niemand heeft ooit gezegd dat een relatie hebben makkelijk is en dat je hier niet voor hoeft te werken. 

Het kost een man mentale energie om de leiding te nemen, en naar de sportschool te gaan om op kracht te blijven is ook niet niks. Maar dit gezamenlijk blijven doen zorgt dat jullie aantrekkelijk blijven voor elkaar. 

Ik merk erg vaak dat zodra mensen in een relatie zitten ze stoppen hun best te doen voor hun partner, omdat ze weten dat ze diegene voor zichzelf hebben. En dat is wat voor een gebrek aan intimiteit in deze relatie zorgt. 

 • Stap 3: Laat zien dat je de moeite van de ander waardeert

Complimenteer hem met zijn sterke armen als hij terugkomt van de sportschool. En als hij slim is, vertelt hij hoe briljant jij eruit ziet in je nieuwe jurk.

Dit zijn makkelijke voorbeelden. Maar het geldt net zo goed op emotioneel vlak, bij eigenschappen die jullie allebei leuk vinden.

 • Complimenteer hem met zijn doorzettingsvermogen
 • Ontvang een compliment over jouw zorgzaamheid

Waarschuwing: dit stappenplan werkt alleen als jullie je er allebei aan houden. Hij zal net zoals jij zijn best moeten doen om aantrekkelijk voor jou te blijven.

Gedeelte 2: Maak er in de slaapkamer een intieme tijd van

Hoe zorg je dat je de intimiteit in de slaapkamer en daarna de relatie terugkrijgt?

#1: Stel de juiste frequentie vast

Ben jij op je seksuele piek, en heeft hij niet zoveel zin (of andersom)? Dat is heel normaal.

Een man van 22 kan een andere seksuele behoefte hebben dan een vrouw van 22. Laat staan een vrouw van 35 die voortdurend veel opwinding voelt, en een man van 35 waarbij het libido aan het afnemen is.

Het is beter om eens per week heerlijke seks te hebben, dan drie keer per week matige seks omdat één van de twee er niet zoveel zin in heeft.

Als jullie in een situatie zitten waarbij voor één de aantrekkingskracht mist om eens per maand met de ander te slapen, is het goed om hier eerst aan te werken (of te stoppen met de relatie). Dan is er geen intimiteit in de relatie meer, maar ook geen liefde meer. 


#2: Los fysieke problemen op

Naarmate je ouder wordt kan het gebeuren dat je niet meer zo fysiek fit bent als voorheen. Dit zijn twee voorbeelden van beide geslachten:

 • Hij ontwikkelt een bierbuik en gaat naar de sportschool
 • Zij ontwikkelt vaginale droogheid en leest mijn artikel om dit aan te pakken 

Als fysieke problemen seks in de weg staan, gaat de lol en de intimiteit er snel af.


#3: Leer hem wat nieuws

Voorspelbaarheid is niet zo best voor de kwaliteit van je seksleven. Zelfs als hij de befkoning is (hoewel die titel Herman Brusselmans schijnt toe te behoren).

Zelfs als jij zo goed in bed bent dat hij jou tegen het plafond spuit, a la Scary Movie. Zelfs dan is het goed om elkaar nieuwe dingen te blijven leren en te experimenteren.

 • Praat over je seksuele fantasieën
 • Vraag hem naar de zijne
 • Probeer nieuwe standjes uit 
 • Probeer anale seks
 • Probeer verschillende soorten orgasmes (verzamel ze allemaal)
 • Doe het op afwijkende plaatsen
 • Doe het een keer zo lang mogelijk (stel het orgasme zo lang mogelijk uit)
 • Doe het een keer zo kort mogelijk (een vluggertje in een kleedhokje bij de H&M)
 • Kijk naar een pornofilm en speel deze na
 • Lees een boekje over verschillende sekstechnieken en probeer ze samen uit

#4: Geef hem het gevoel dat hij je opnieuw leert kennen

Er is een verschijnsel in mannen waar je rekening mee moet houden.

Als ze lang seks hebben met dezelfde vrouw, neemt hun verlangen naar die vrouw af. Dit heet het Coolidge effect. Het is een biologisch mankement van het mannenbrein, waar ieder koppel op een gegeven moment mee te maken krijgt.

Hij houdt nog steeds van je en vind je nog steeds aantrekkelijk. Maar zijn "zin" neemt af, puur omdat zijn lichaam minder sterk op je aanwezigheid reageert.

Dit kan je veranderen door aanpassingen te maken aan je uiterlijk:

 • Verf je haar (in een ander natuurlijke kleur, niet pimpelpaars)
 • Draag je haar op een andere manier (laat het niet kaalscheren a la Sugar Lee Hooper, ik bedoel een paardenstaart versus het los dragen)
 • Experimenteer met een uniform of ander verkleedpartijtje 

#5: Doe aan naspel

Meestal is dit een tip die mannen harder nodig hebben dan vrouwen, maar....

Naspel is belangrijk. Heel belangrijk.

Het doel is om meer intimiteit te ervaren, niet om de geilheid op te voeren. Daarom is het belangrijk om na de seks niet meteen als een blok in slaap te vallen. 

 • Leg uit aan je vriendje dat jullie de intimiteit in de relatie terugkrijgen als hij het kan opbrengen om niet meteen in een coma te raken nadat hij is klaargekomen

Je kan de volgende dingen doen:

 • Laat hem een kopje thee voor je maken, of biedt hem zijn favoriete drankje aan
 • Praat net over wat jullie vandaag fijn vonden, en nog wel eens zouden willen proberen
 • Geef elkaar een massage
 • Praat over jullie gezamenlijke toekomst
 • Gebruik mijn vragen om hem beter te leren kennen (en vice versa)
"Het Meesterminnares Principe"

Wanneer je geen intimiteit in je relatie meer hebt. dan is dit het begin van het einde. Wanneer dat ontbreekt en het niet meer terugkomt kun je je relatie wel vaarwel zeggen. 

Je intimiteit verhogen kun je ook deels voor elkaar krijgen door te weten hoe je je in bed moet gedragen. Hoe dit precies zit leer je in mijn Meesterminnares Principe. 

Hierin heb ik de 5 meest voorkomende fouten bij vrouwen voor jou op een rijtje gezet. Niet alleen leer je welke dit zijn maar ook hoe je deze voorkomt.

Het zal nog geen 15 minuten duren om het door te nemen. Eenmaal doorgenomen? Dan zul je automatisch in de top 3 van elke man belanden.

Laat hieronder je e-mailadres achter zodat je het gratis en privé kunt downloaden.

Groeten,

Luuk

Picture of Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>