10 Simpele Stappen Om Meer Zin In Seks Te Krijgen Als Vrouw

Inhoudsopgave

Als vrouw is intimiteit en seks heel belangrijk voor je. Wanneer je geen zin in seks hebt, zal dit geen positieve bijdrage hebben aan je leven.

Waarom je libido laag is, kan soms een raadsel zijn... als je niet weet waar je zoeken.

In dit artikel leer je de verschillende oorzaken van een laag libido en wat je hier tegen kan doen om meer zin in seks te krijgen als vrouw.

10 Simpele Stappen Om Meer Zin In Seks Te Krijgen Als Vrouw

More...

In deze 10 stappen leer je:

 • Wat de voornaamste oorzaken zijn waarom jij geen zin in seks hebt - het zijn er veel meer dan je zou denken
 • Wat de relatie is tussen stresshormonen en sekshormonen... en waarom je dit absoluut moet weten
 • Een simpele 10 stappen methode om vandaag al meer zin in seks te krijgen
 • Waarom het slikken van bepaalde pillen je libido vernietigt - kans is vrij groot dat je aan deze pillen zit
 • Welke slimme trucjes je zelf kan toepassen om meer zin in seks te krijgen
 • Wat de beste 'anti-sleur' methode is om spontaan meer zin in seks te krijgen - hoe stouter je het maakt, hoe meer zin je krijgt

Maar eerst:

Geen zin in seks als vrouw? Je bent niet alleen...

Als vrouw en vriendin wil je intens genieten als je in bed bezig bent. Niets kan je dag beter, leuker en fijner maken dan een stoute seksbeurt. Maar dan moet het er wel van komen.

Want als je weinig zin in seks hebt, dan zal de stoute seks niet gebeuren. Zelfs saaie seks zal niet aan de orde zijn. En dat is niet bevorderlijk voor je lichaam, geest en... relatie.

Je denkt wellicht dat je niets kan doen aan een laag libido. Dat dit gewoon is 'wie jij echt bent'.

Dit is absoluut niet waar.

Natuurlijk is elke vrouw anders en heeft elke vrouw een ander libido. Maar het hebben van een laag of hoog libido heb je veel meer in de hand dan je zou denken.

Daarom zal ik je in deze blog kort uitleggen wat de 5 voornaamste oorzaken zijn van weinig of nooit zin hebben in seks. Daarna zal ik je 10 stappen geven - waar je vandaag mee kan beginnen - om meer zin in seks te krijgen.


Oorzaken van geen zin in seks hebben als vrouw

Hieronder vind je de 5 oorzaakgroepen van geen zin in seks hebben. Gek genoeg zijn (bijna) alle problemen van vrouwen en een laag libido te plaatsen in één van deze 5. Zelden is maar één van deze groepen verantwoordelijk voor het feit dat je weinig zin in seks hebt. Ook is het zelden dat je last hebt van alle 5. De kans is groot dat je last hebt van minimaal 2 of zelfs 3.

Des te meer categorieën op jou van toepassing zijn, des te meer werk er aan de winkel is.

#1 De stress in je leven

Stress. In weinig scenario's kan je dit woord associëren met iets positiefs. Wanneer het aankomt op geen zin in seks hebben, wil je stress en het bijbehorende hormoon cortisol zo laag mogelijk houden. Hoe meer cortisol in je bloed zit, hoe minder testosteron in je lichaam aangemaakt wordt.

Met stress bedoel ik eigenlijk alle shit in je leven. Denk hierbij aan:

 • Baan
 • Relatie
 • Familie
 • Financiële situatie

Hoe meer stress je ervaart, hoe minder zin in seks je hebt. Dit komt omdat 'seks hebben' op dat moment niet de prioriteit heeft voor je lichaam. Stress betekent gevaar. En 'gevaar' is (ongeacht je fetish) niet de meest ideale emotie wanneer je intiem wil zijn.


#2 Fix je gezondheid

Waar stress je geestelijke gezondheid aantast, tast het hebben van een ongezonde levensstijl je lichamelijke gezondheid aan.

Aangezien je seks hebt met je lichaam, is het hebben van een goed functionerend lichaam niet zo'n gekke gedachte.

 • Overgewicht
 • Gebrek aan slaap
 • Gebrek aan beweging
 • Drank
 • Drugs

Dit zijn allemaal stuk voor stuk boosdoeners voor je gezondheid. En daardoor ook boosdoeners voor je het wel of geen zin hebben in seks.


#3 Pas op met medicatie

Medicijnen kunnen bepaalde ziekten en aandoeningen veel draagzamer maken. Verhelpen doen ze nooit maar het onderdrukken van de symptomen wel.

Maar helaas beïnvloeden en onderdrukken medicijnen ook andere processen.

 • Deze bijwerkingen zijn vrijwel nooit positief.

Verschillende soorten medicatie kunnen je meer of minder zin geven in sex.


#4 Je stimuleert jezelf niet

Seks is zowel een fysiek als mentaal spelletje. Als je mentaal niet in de stemming bent, zal je fysiek ook niet opgewonden raken.

Maar ook wanneer je fysiek een lange tijd niet gestimuleerd bent, zal je minder snel en vaak zin hebben in seks.

Er zijn verschillende manieren om je innerlijke seksvlam te ontwaken en versterken.


#5 Sleep jezelf uit de sleur

Nu kan het aan mij liggen maar als vrouw (of man) kan je 'de sleur' niet met iets positiefs associëren. En dan bedoel ik niet alleen de sleur van je relatie. Ik heb het over elke denkbeeldige sleur die je kan ervaren:

 • Elke dag hetzelfde eten
 • Dagelijks (weer) op de bank neerploffen in de avond
 • Altijd naar hetzelfde tentje uiteten gaan

Om verschillende redenen is 'in de sleur' zitten niet ideaal voor je seksdrive. Het zal de mate waarin je zin hebt in seks niet verhogen. Gelukkig kan je hier veel aan veranderen zonder al te veel moeite te hoeven doen.


Hoe krijg je meer zin in seks als vrouw? 10 oplossingen!

#1 Vermijd stress in je leven

In de westerse wereld zijn mannen en vrouwen nog nooit zo gelijk geweest. Meer vrouwen studeren af, meer vrouwen hebben hoge posities binnen bedrijven en in sommige sectoren is de kans dat een vrouw ten opzichte van een man wordt aangenomen 2:1.

Tegelijkertijd zijn vrouwen nog nooit zo ongelukkig geweest blijkt uit onderzoek.

Nu kunnen we tot in de eeuwigheid discussiëren wat de reden hierachter is. Maar veel voorkomende 'verklaringen' zijn:

 • Hoge verwachtingen
 • Onrealitische 'ideaal' beelden vanuit de media
 • Meer social media en minder echte contacten

Maar dit is niet het complete verhaal. Ze zullen ongetwijfeld meespelen maar dat is niet de reden dat je geen zin in seks hebt.

Het verlaagde geluksniveau van vrouwen (en bijbehorende stressspiegel) is te danken aan het feit dat vrouwen het gevoel hebben dat ze moeten opboksen tegen hun mannelijke collega's.

Want stel je eens voor dat je als vrouw:

 • Niet 40 uur (of meer) per week werkt
 • Geen vakantiedagen opneemt
 • Geen bijscholingen en dubbele studies volgt

En dat is precies de reden dat je stress ervaart en geen zin in seks hebt. Er is een fantastisch boek geschreven over waarom mannen meer verdienen dan vrouwen. Met de, niet zo verrassende titel, Why Men Earn More Than Women. En wat blijkt?

Mannen verdienen op jaar basis meer omdat:

 • Ze gevaarlijker werk doen
 • Ze meer werken
 • Ze minder vakantiedagen opnemen

Mannen hoeven geen gebalanceerd leven te hebben. Ze willen macht en aanzien. En zo werkt helaas (of gelukkig) een vrouw niet.

Stress vanuit je werk is de grootste boosdoener voor je seksdrive. Het brengt het grootste gezeik met zich mee aangezien je daar het grootste deel van de dag doorbrengt. De meeste mensen gaan NIET met plezier naar hun werk waardoor stress al begint zodra de wekker gaat in de ochtend.

Fix dit probleem!

STAPPENPLAN STRESSVERMINDERING

Wat kan je zoal doen?

 • Vraag een gesprek aan met je baas en bespreek wat hetgeen is wat je dwars zit of wat de stress in leven veroorzaakt
 • Neem een minder belastende posities binnen je werk
 • Ga parttime werken als je het werk leuk vindt en de stress niet aan kan
 • Verander van baan als hetgeen wat je doet je ongelukkig maakt en stressvol is

Dit is helaas nog maar het topje van de ijsberg. Stress kan ook komen vanuit je:

 • Relatie
 • Familie
 • Studie

In alle drie de gevallen zal het ervoor zorgen dat je stresshormoon cortisol door je lichaam aan het gieren is. En dat is een absolute boosdoener voor je libido.

Ook dit moet je oplossen. Gelukkig weet jij waarschijnlijk wat hetgeen is wat je het meest dwarszit. Je weet wel, dat ene wat je 's avonds wakker houdt en er in de ochtend voor zorgt dat je niet uit bed wilt komen.

Vaak helpt erover praten al om de stress te verlagen. Hoewel je het probleem hiermee niet oplost, zorgt het wel voor eventuele oplossingen tijdens het gesprek.


#2 Fix je dieet

Een paar dagen geleden was ik op een zaterdag in de supermarkt. Er was Iets wat mij ontzettend opviel. Niet het formaat van de supermarkt. Ook niet de leuke aanbiedingen die ze hadden.

Nee.

Het formaat van de winkelende menigte viel mij op.

Kijk, nu ben ik niet iemand die op magere kapstokken valt en vrouwen in mijn bed wil die geen rondingen hebben. Maar het beeld in de supermarkt en op straat wordt steeds meer gekenmerkt door één zorgwekkende statistiek volgens het CBS:

"In 2016 heeft bijna de helft (49,2%) van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht."

De helft van de mensen is te zwaar. Ongeveer 15% van de mensen in Nederland is obese.

En laten we heel eerlijk zijn:

Overwicht en obesitas ontwikkel je niet door 'teveel' salades te eten.

De correlatie tussen voeding en overwicht is zo overduidelijk als een wijnvlek in een witte broek. 

Maar de correlatie gaat nog veel verder.

Ongezond eten verhoogt de kans op:

 • Veroudering
 • Infecties
 • Depressies
 • Elke andere ziekte op aarde

Dus zou hetgeen wat ik nu ga zeggen je niet moeten verbazen. Want je voeding heeft een sterke invloed op je libido. Geen zin in seks hebben kan komen door een verlaagde sekshormonen spiegel.

Het kunnen aanmaken van dit soort fijne hormoontjes, is voor een flink deel afhankelijk van je dieet. Want geslachtshormonen zoals oestrogeen en testosteron worden opgebouwd uit cholesterol. Dit kan je vooral vinden in verzadigd vet.

Het eten van een vetarm dieet, wat vaak vol zit met koolhydraten en suikers, zal je niet alleen dik maken, het zal je libido linea recta executeren.

Niet alleen is gezonde voeding goed voor je geslachtshormonen en je hitsigheid. Ook je zelfbeeld wordt er beter van wanneer jij je sexy en strak voelt. Nu wil ik niet zeggen dat 'iets' meer gewicht hebben niet mooi is. Maar laten we eerlijk zijn. Veel vrouwen voelen zich beter met een kilootje minder dan een kilootje meer.

En ook blijkt uit onderzoek, zoals je wellicht had verwacht, dat vrouwen die tevreden zijn met hun lichaam, positiever tegenover seksualiteit en heb hebben van seks staan. Daarnaast blijken ze ook nog eens vaker zin in seks te hebben dan dan vrouwen die dat niet zijn.

Wat is gezonde voeding eigenlijk?

Ik ben geen 'voedingsgoeroe'. En eerlijk gezegd hoef je dat ook niet te zijn als je gezonder wilt eten. 

CHECKLIST VOOR GEZONDE VOEDING


Een paar simpele regels zullen je veel gezonder maken:

 • Vermijd alle vloeibare calorieën behalve water, zwarte koffie en thee
 • Eet echte producten
 • Vermijd deegwaren in je voeding
 • Probeer al je gerecht 'te koken' in plaats van uit een verpakking te halen

Voor meer tips hierover kan je het beste hier even kijken.

Waar je eigenlijk naartoe wil is een dieet met weinig tot geen bewerkte voeding. Voeding dat je tot zekere mate in de natuur zou kunnen vinden.

Ja ja, ik weet dat dit erg klinkt als een paleo dieet. Noem het zoals je witl. Zolang je maar gezonder gaat eten en meer zin in seks krijgt vind ik het allemaal prima.


#3 Geef elkaar een massage

Meer zin in seks krijgen is niet altijd een kwestie van drastische dingen ondernemen. Je dieet omgooien en het wisselen van een baan zijn niet bepaald makkelijke keuzes.

Hoewel ze misschien wel nodig zijn, zijn ze niet leuk om te doen.

Wat overigens wel leuk is om te doen, is elkaar een massage geven.

Twee handen heb je al (tenminste dat hoop ik) dus moet je hooguit een fles massageolie halen.

Waar je een man kan masseren is heel simpel. Dit zijn namelijk de erogene zones van een man.

Door dit toe te passen zal je mannetje meer ontspannen en opgewonden raken.

En natuurlijk zal je hetzelfde ervaren wanneer hij je een lekkere en wellicht erotische massage geeft.

Weet hij niet hoe dit moet? Laat hem deze blog doornemen.

Als jij weinig of geen zin hebt in seks, betekent dat automatisch dat jullie weinig seks hebben. Seks is één van die dingen in het leven waar mannen altijd 'meer' van willen hebben dan 'minder'.

Seks voor mannen is wat schoenen voor vrouwen zijn; meer is altijd beter.

Elkaar een massage geven is om meerdere reden goed voor je libido:

 • Elkaar langzaam en sensueel aanraken verlaagt je stresshormonen
 • Het werkt als een vorm van voorspel waardoor je opgewonden raakt
 • Aanrakingen versterken de band tussen twee mensen

Zin in seks is niet altijd aanwezig. Soms moet je het een handje (of twee) op gang helpen. In de stemming komen hoort daar nu eenmaal bij.

In bladen en op tv wordt je ongetwijfeld wijsgemaakt dat menig vrouw geil, sensueel en hitsig door het leven gaat. Hoewel dit ongetwijfeld voor een deel van de vrouwen geldt, is er een veel groter deel wat 'opgewarmd' moet worden. Een massage geven en nemen helpt hier ontzettend veel bij.


#4 Ga meer bewegen om meer zin in seks te krijgen

Je wil meer zweten in de slaapkamer. Daar moet je een flinke prestatie voor leveren. Dat moedig ik alleen maar aan. Maar wist je dat 'zweten' op een ander vlak ook flink kan bijdragen aan je libido?

Ja, het klopt dat de sauna bezoeken bijdraagt aan je libido.

Flink ook als je deze vaak bezoekt. Maar dat is even niet het zweten wat ik met je wil bespreken. De sauna bezoeken is leuk en vrij passief maar je portemonnee zal er niet erg blij mee zijn denk ik.

"Wat wel een stuk goedkoper is en NOG beter is voor je gezondheid is simpel weg meer bewegen."

Hoe meer jij je benen gebruikt of de fiets pakt, hoe beter dit voor de algehele gezondheid is.

Gezond eten en meer bewegen worden daarom vaak in dezelfde adem genoemd. Van beide kan je niet teveel krijgen.

Nouja, technisch gezien kan je te gezond eten (door bepaalde voedingsmiddelen niet te eten) en daardoor een tekort aan 'iets' ontwikkelen. Maar in de praktijk kan jij je beter zorgen maken over te ongezond eten dan te gezond eten.

Hetzelfde geldt voor sporten. Er zijn onderzoeken die laten zien dat vaak en intensief sporten de zin in seks juist verlaagd. Zo gek is dat eigenlijk niet. Als jij je 5 tot 7 keer per week flink uit de naad werkt, moet je lichaam flink herstellen. Seks hebben heeft op dat moment geen prioriteit. 

Zoals met alles in in het leven:

"Teveel van iets positiefs zal een negatief effect op je hebben"

Je kan zelfs een zuurstof en water vergiftigen krijgen. Twee stoffen waarvan je waarschijnlijk nooit zou denken dat je er dood aan zou kunnen gaan.

Wanneer is het niet 'teveel'?

Als je zin in seks en libido niet optimaal is, vermoed ik niet dat je de ambitie hebt om een professionele bodybuildster te worden. Dus verwacht ik ook niet van je dat je ineens 5-7 keer per week intensief gaat sporten.

Doe je dat wel al? Dan heb je wellicht de reden van je lage libido gevonden;)

Je hoeft, om je libido te verhogen, maar 2-4 keer per week te sporten. Een simpele regel om te hanteren is: 'om de dag sporten'. Je intensiteit moet op 70-80% liggen. Dat betekent dat het moeilijk is om een gesprek te houden maar je hebt niet het gevoel dat je dood gaat. Gooi het onder de noemer 'heel erg je best doen'.

Doe jezelf een plezier en wordt niet één van die mensen, die naar de sportschool gaan zien als een sociale bezigheid. Menig persoon in mijn sportschool die zijn kaakspieren meer aan het trainen is dan de rest van het lichaam. Het zal ongetwijfeld gezellig zijn maar het zal je libido niet verhogen.

 • Het krijgen van meer zin kost tijd en moeite. Die moet je er dus ook insteken.

#5 Pas op met pilletjes die je libido verlagen

Niet alleen lichamelijke en psychologische factoren kunnen invloed hebben op je seksdrive. Wat dan nog meer? 

Medicatie.

Helaas slikken meer dan 1 miljoen mensen in Nederland antidepressiva. Niet alleen is het niet chill als je deze medicatie moet slikken. Maar één van de meest voorkomende bijwerkingen van antidepressiva is... 'seksuele stoornissen' zoals dat farmaceutisch heet.

Het omvat verschillende bijwerkingen als 'hem niet omhoog kunnen krijgen' voor de man en überhaupt minder zin hebben in seks voor zowel mannen als vrouwen.

INVLOED VAN MEDICIJNEN OP JE SEKSDRIVE


Het betreft meerdere medicijnen die een invloed hebben op je brein. Vooral de antidepressiva en antipsychotica hebben een direct effect op je seksdrive.

Hieronder vallen:

 • SSRI's 
 • TCA's 
 • Medicatie tegen bi-polaire stoornissen
 • Benzodiazepines

Maar er zijn ook medicijnen die indirect zorgen dat je minder zin in seks hebt. Door je bijvoorbeeld suf of slaperig te maken.

Denk hierbij aan:

 • Antihistaminica
 • Medicinale cannabis
 • Opioïden

Voordat je alle pillen door de wc gaat spoelen om snel wat geiler te worden, moet ik je eerst iets vertellen. In een land als Nederland wordt medicatie niet snel gegeven. Vaak loont het de moeite niet om bepaalde pillen te slikken. Het effect is minimaal en de bijwerkingen zijn niet mild

Dus als je wel één van de bovenstaande medicijnen slikt, vooral antidepressiva of antipsychotica, dan heb je het waarschijnlijk ECHT nodig.

 • Overleg dus altijd met je arts of apotheker wat de mogelijkheden zijn

Als de afweging is, dat je minder zin in seks hebt OF dat je het risico loopt om voor de trein te springen in een psychose... dan is de keuze voor een arts snel gemaakt.

Er is overigens een groep medicatie die iets onschuldiger is maar je zin in seks flink kan afvlakken. Daar vertel ik je straks meer over in tip #8.


#6 Ga meer masturberen

Dit klinkt niet als iets wat je van mij misschien zou verwachten maar:

Ik hou dagelijks een klein dagboekje bij

Niets bijzonders. Ik schrijf in een paar zinnen hoe mijn dag verliep en wat er eventueel beter had gekund. Zo blijf ik kritisch kijken naar mijn spannende leventje.

Los van emotionele en stoute bekentenissen die ik opschreef, was er iets anders wat mij raakte. Ik merkte namelijk op dat ik erg slecht werd in het schrijven van woorden en zinnen de afgelopen maanden.

Het voelde alsof ik weer in groep 3 zat van de basisschool. Het maken van sierlijke letters ging moeizaam en het vasthouden van mijn pen voelde al helemaal klungelig.

En eerlijk gezegd verbaast dat mij niet. Want hoe vaak schrijven wij als mensen nou werkelijk? Ik als fotograaf schrijf eigenlijk nooit meer. Alles gaat via mijn computer.

Vaker je vingers gebruiken om beter te worden

Ik moet vaker mijn hand en vingers gebruiken om het schrijven niet te verleren. Wat mij brengt op de tip die jij moet toepassen:

Ga vaker masturberen.

Als je al een tijdje niet van bil bent gegaan en ook niet met jezelf gespeeld hebt, kan je in een neerwaartse spiraal komen.

Een spiraal waarbij het ervaren van een orgasme niet zo vanzelfsprekend is. 'Out of sight is out of mind' zeggen ze in het Engels.

Jezelf een orgasme geven kan de boel weer op gang zetten.

Je voelt en merkt wat je eigenlijk al die tijd gemist hebt.

Ook zal het langer en vaker door je hoofd spoken waardoor je er automatisch tijd voor gaat maken.

En als het niet vanzelf gebeurd?

 • Dan plan je het maar in

Plan een dag of twee per week waarop jij zelf gaat verwennen:

 • Koop speeltjes
 • Koop glijmiddel
 • Zet kaarsen klaar
 • Zet de juiste muziek op
 • Kijk porno

Maak het zo leuk, comfortabel en spannend als je zelf wilt. Hierdoor zal je stukje bij beetje meer aan seks en orgasmes denken. Dit zal je gedurende de rest van de week ook opwinden.

Uit onderzoek blijkt ook het inplannen van seks super goed voor je relatie te zijn. Hoe niet spontaan dat misschien ook is.

Tegenwoordig heeft iedereen een druk leven waardoor dat soort dingen er bij inschieten. En dat is zonde. Dus ook voor seks is het prima om een dag en tijdstip uit te kiezen op het te doen. Vertel dit dan ook aan je partner.


#7 Neem tijd voor voorspel

Wist je dat de gemiddelde man maar 5 minuten nodig heeft om klaar te komen? Als je man niet de 'langste' is in bed, dan had je wellicht het vermoeden al.

Vrouwen daarentegen doen er meer dan 20 minuten over om klaar te komen. Je hoeft geen genie te zijn om te snappen dat jij iets meer tijd nodig hebt om klaar te komen.

En wat is er beter dan die extra tijd te spenderen in de voorspel fase.

Keer op keer is gebleken dat des te langer ik en andere mannen over voorspel doen, hoe meer de dame in kwestie zin in seks krijgt. Zowel in het moment als voor toekomstige sessies.

Waarom?

Omdat je weet dat er vele minuten (nouja, 20 minuten of meer) van subliem vinger en lik werk op je staan te wachten. Daardoor heb je onbewust genoeg reden om naar seks uit te kijken. En dat zal ervoor zorgen dat je meer zin in seks krijgt.

De vraag is natuurlijk hoe je ervoor zorgt dat je mannetje meer tijd spendeert aan voorspel. Eigenlijk is het best simpel:

Vertel hem dat door meer tijd aan voorspel te spenderen, jij meer zin krijgt om seks met hem te hebben.

Zie het als chantage. Zie het als motivatie. Zolang je man meer tijd spendeert aan voorspel, is je doel bereikt. En geloof mij, menig man is bereid om hemel en aarde te verplaatsen als hij weet dat hij daardoor zijn dame hitsiger door het leven laat gaan.

Laat hem dus meer tijd voor het voorspel nemen om meer zin in seks te krijgen. Daarnaast is de kans dat je klaarkomt daardoor een stuk groter.


#8 Stop met anticonceptie voor een paar weken

Anticonceptie is een geschenk uit de hemel voor vrouwen. Het heeft ervoor gezorgd dat het mogelijk is dat je seks hebt zonder zwanger te raken. Daardoor kan jij je als 'super ambitieuze' vrouw met een bovengemiddeld libido flink uitleven en toch rijk worden.

Maar het brengt ook een vloek met zich mee. Onderzoek laat namelijk zien dat na 6 maanden gebruik van anticonceptie zo'n 20% van de vrouwen aangeeft dat ze minder zin in seks hebben. Dames met een koperspiraal hadden er iets minder last van (18,3%) dan de vrouwen die hormonale anticonceptie gebruikten (23,9%).

Waarom gebeurt dit?

Anticonceptie simuleert een zwangerschap in je lichaam. Hierdoor is er geen eiersprong meer en kan je niet zwanger worden. De dalen maar vooral de pieken van je hormoonspiegel worden hierdoor afgevlakt.

 • Hierdoor heb je automatisch minder zin in seks.

Daarnaast is het biologisch gezien niet echt 'nodig' om seks te hebben wanneer je zwanger bent. Je hebt namelijk al een kind in je en biologisch gezien hebben we vooral seks om ons voor te planten. Niet om mind-blowing orgasmes te hebben elke avond. Dus dat je minder zin in seks hebt is niet zo gek.

Maar de grote hamvraag is wat jij nu kan doen om je weer 16 te voelen qua hormonen.

Als eerst kan je proberen om even een paar maanden zonder anticonceptie door het leven te gaan. Je leest het goed:

Maanden.

Het liefst 3 maanden. Hierdoor kan je eigen hormoonspiegel goed op gang komen en zijn natuurlijke ritme vinden.

Als jij de gemiddelde vrouw bent, zul je al vrij snel merken of het een verschil uitmaakt. Vooral als je van nature 'hoge' pieken hebt. In de tussentijd zul je het dus met condoom moeten doen. Niet ideaal... maar geen zin in seks hebben door anticonceptie is dat ook niet.

Indien het niet slikken van anticonceptie het probleem voor je oplost, ben je genoodzaakt een keuze te maken:

Altijd een condoom gebruiken of het minder zin in seks hebben voor lief nemen.

Dit is een persoonlijke keuze. 


#9 Verander van locatie

Kan jij je nog herinneren hoe het voelt als je een nieuwe partner in je leven hebt?

 • Je voelt je vrolijker
 • Je voelt energieker
 • Je hebt onbewust meer zin in seks

Maar na een tijdje, als de roze wolk langzaam verdwijnt, is dit allemaal niet zo vanzelfsprekend meer.

Je raakt op alle vlakken van je relatie en huwelijk verdwaald in een gebied waar elk koppel doodsbang voor is:

"De sleur"

Je ochtenden, avonden, weekenden en elk ander tijdstip ziet er hetzelfde uit. Je doet dag in dag uit hetzelfde. Stiekem heb je er een hekel aan dat het zo is maar de moeite doen om het te veranderen gebeurt niet.

Je weet het voor jezelf altijd wel recht te praten:

"Ik heb het super druk" of "Elk koppel belandt op een gegeven moment in een "sleur".

Hoewel het bovenstaande waar is, heb je nog altijd controle over bepaalde dingen. Heb je het super druk? Prima. Maar je hebt nog wel wat vrije tijd over. Spendeer dat met je partner en niet voor de televisie.

Zit je in een sleur? Prima. Maar hoe ver je ook in de shit zit, je hebt het nog altijd zelf in de hand.

Je kan leven of geleefd worden.

Als jij je in het bovenstaande herkent, dan zal je ongetwijfeld ook in de sleur zijn beland in de slaapkamer.

Als je seks hebt, dan is dit waarschijnlijk altijd hetzelfde:

 • Weinig of geen voorspel
 • Lekker degelijk op zijn missionaris
 • Geen gebruik van speeltjes of andere hulpmiddelen
 • Altijd knus in je bed

En dat laatste is zonde. Want alleen al een ergens anders seks hebben dan in je slaapkamer, kan je seksdrive ontzettend helpen. Seks hebben op een andere locatie is als op vakantie gaan naar een andere locatie:

Het is veel spannender en leuker dan elke keer naar dezelfde stad, camping of resort te gaan.

En het leukste is dat het toepassen van deze tip geen geld of extra moeite kost. Je moet alleen een andere locatie in het huis zoeken waar je het kan doen. Het impuls dat je libido krijgt zal je de dagen, weken of maanden daarna meer zin in seks geven.

Je zult namelijk altijd terugdenken aan je avontuurtje in de keuken en verzinnen waar je het nog meer kan doen. En nu we het toch over 'de keuken' hebben... wat zijn geschikte locaties om het te doen in huis?

 • Aanrecht
 • Bank
 • Eettafel
 • Vloer
 • Douche
 • Tuin
 • Balkon
 • Dakterras

De laatste drie hebben een extra spannend element. Je kunt hierbij betrapt worden. De gedachte dat je buren je kunnen betrappen, kan extra spanning met zich meebrengen. Dat is misschien net dat kleine beetje spanning wat je nodig hebt om meer zin in seks te krijgen.

Je kan het met deze tip eigenlijk niets fout doen. Alle locaties afgezien van je bed voldoen.

En je mannetje zal er ook niet vreemd van opkijken. Die is namelijk al lang blij dat jullie seks gaan hebben. Je kan gewoon zeggen "laten we het dit keer in/op de [VUL LOCATIE IN] doen". En watch the magic happen.


#10 Speel met speeltjes

Zoals je wellicht kan raden, is niet alleen het afwisselen van de locatie bevorderlijk voor de zin in seks. Ook het toevoegen van bepaalde 'extraatjes' in bed kunnen ervoor zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken.

Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat het uitzicht van seks hebben niet pittig genoeg is. Maar eerlijk is eerlijk:

Niet alle mannen zijn goed in bed... of nemen hun tijd... of weten hoe ze je moeten laten klaarkomen met hun tong of vingers.

Al met al bestaat de kans dat je niet genoeg gestimuleerd wordt.

En wordt je dat wel? Dan is er altijd een mogelijkheid om NOG MEER gestimuleerd te worden.

Het is net als geld:

Het verdienen van 5000 euro per maand is goed. Maar waarom zou je door één klein dingetje extra te doen, niet 10.000 euro per maand willen verdienen. Weinig moeite maar toch veel resultaat.

En als vrouw mag je blij zijn. Heel blij.

Hoewel de laatste jaren steeds meer speeltjes voor mannen komen, blijft de seksspeeltjes-markt toch echt leuker voor vrouwen.

En ik ben blij voor je!

Want er is een hoop wat je samen met je man in bed kunt gebruiken om het allemaal iets geiler te maken.

"Het Meesterminnares Principe"

Zo moeilijk is het allemaal niet om je libido te verhogen. Je moet er alleen wat tijd voor vrij maken. Merk je  vervolgens dat je libido de lucht in vliegt?

Dan wordt het tijd om die geile stoeipoes in jou naar boven te halen en zijn droomvrouw in bed te worden.

Hoe je dit doet?

De beste manier om dit te doen is door mijn Meesterminnares Principe te gebruiken.

Hierin leer je de 5 grootste afknappers van vrouwen in bed. Maar nog veel belangrijker, je leert in 5 stappen hoe je deze fouten vooral niet maakt. Dit geeft je een grote voorsprong op andere vrouwen.

Wil jij weten hoe jij zijn droomvrouw in bed wordt door deze fouten niet te maken?

Laat mij het dan gratis en privé met je delen.

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang het Meesterminnares Principe.

Groeten,

Luuk

 • kitty schreef:

  Heeft mijn intresse gewekt

 • Libido schreef:

  Sleur in je seksleven is nooit goed, wees creatief, bedenk nieuwe dingen of laat je inspireren.

 • Picture of Over Luuk Zwart
  Over Luuk Zwart

  Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

  Populairste artikelen:

  Inhoudsopgave

  Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

  >