11 Simpele Tips Voor Een Gladde Bikinilijn Zonder Scheerbultjes

Inhoudsopgave

Als je na het scheren van je bikinilijn of schaamstreek scheerbultjes ontwikkelt is dat erg vervelend.

Gelukkig zijn er voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen zodat je hier nooit meer last van hebt.

In dit artikel leer je de perfecte methode om je bikinilijn te scheren zodat je nooit meer last hebt van scheerbultjes.

More...

Maar eerst:

Zo voorkom je scheerbultjes rond je vagina en bikinilijn

Je vagina scheren is niet het meest prettige klusje. Met name als je er naderhand achterkomt dat je pijnlijke, rode scheerbultjes hebt.

Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. In dit artikel geef ik je een handleiding om jezelf makkelijk en snel een gladde bikinilijn te scheren. 

Maar voordat we beginnen: is scheren wel de beste methode voor je?


Welke vorm wil je?

Sommige vrouwen willen een streepje haar in tact houden of een mooi vormpje bij hun bikinilijn.

Anderen willen het helemaal kaal hebben.

Allemaal zijn lastig te bereiken als jij je bikinilijn scheert.

Een vormpje is lastig te maken met een scheermesje. En de hardnekkige haartjes bij je gevoeligste plekjes zijn lastig te bereiken. Gelukkig zijn er andere methodes om het vormpje te krijgen wat je wilt of om je bikinilijn helemaal haarloos te maken:

 • check
  Zelf harsen. Je kunt waxstrips kopen die je kunt gebruiken om de haren uit je huid te verwijderen. Dit is een licht pijnlijke methode die relatief goed werkt. Toch is het lastig om alle haren zelf weg te krijgen
 • check
  Professioneel laten harsen. Bij een schoonheidssalon kun je al je haren perfect laten weghalen. Ze hebben professionele schoonheidsspecialistes in dienst die het precies kunnen weghalen
 • check
  Laseren. Dit is een goede methode als je alles weg wilt hebben. De eerste keer blijft alles weg voor zes maanden. Na de tweede keer kan het wegblijven voor een langere tijd
 • check
  Bikinilijn ontharingscrème. Je moet een beetje voorzichtig zijn met deze methode omdat je vrij agressieve chemicaliën aanbrengt op een gevoelig deel van je lijf. Aan de andere kant is dit wel een prima methode om van al je schaamhaar af te komen

Hieronder krijg je mijn stappenplan om zonder moeite en scheerbultjes je bikinilijn te scheren:

Tip 1: Scrub voordat je scheert

De meeste problemen tijdens het scheren van je bikinilijn ontstaan doordat je de huid irriteert. Dit kun je voorkomen door eerst te scrubben. Hierdoor gaan alle haartjes dezelfde kant opstaan. En je dode huidcellen weghaalt.

Hierdoor gaat scheren veel makkelijker.

Je krijgt geen bultjes doordat sommige haren de verkeerde kant op staan of doordat jij in de verkeerde richting scheert.

En is het makkelijker om die haren weg te krijgen als er geen dode huid in de weg zit.

Dit scrubben is vrij eenvoudig: 

 • Gebruik een huidscrub die je normaal ook gebruikt 
 • arrow-right
  Eventueel kan je een speciale spons gebruiken, zoals een luffaspons 
 • arrow-right
  Scrub een stukje voor dertig seconden en spoel het schoon

Let op: check gelijk of je verbrande plekjes of open wonden hebt. Als dat het geval is kun je beter wachten met scheren totdat de huid genezen is. Anders is de kans op een gladde bikinilijn zonder scheerbultjes of stoppels erg klein. 


Tip 2: Neem een schoon scheermesje

Je wilt natuurlijk geen infecties. Dit kun je voorkomen door voor elke scheerbeurt je mesjes goed te reinigen. Of nog beter: door voor elke scheerbeurt een schoon mesje te gebruiken.

Hoe vaker je een mesje gebruikt, hoe botter het wordt. ​

Een gladde bikinilijn krijgen wordt dan lastiger omdat de haren niet in één keer weg willen. Bij een nieuw mesje heb je dat probleem niet omdat het lekker scherp is.


Tip 3: Gebruik een scheermesje van hoge kwaliteit

Als je kiest voor het verkeerde mesje is dat erg onprettig.


Stel dat je een bot exemplaar gebruikt. Elke keer dat je over de aangewezen plek gaat komt er een laagje huid mee. Dit is helemaal niet goed.

En als je pech hebt krijg je geen gladde bikinilijn met scheerbultjes wanneer je in de verkeerde richting scheert.

Het is beter om wat extra geld uit te geven dan dat jij je huid beschadigd of deze er niet meer mooi uitziet.

Tip: Er zijn scheermesjes met een hydraterende strip. Dit scheelt in scheergel en is dus een stuk makkelijker.


Tip 4: Gebruik scheergel

Scheergel is belangrijk. Het maakt de boel lekker glad waardoor de kans op een gladde bikinilijn zonder rode scheerbultjes tussen je benen drastisch vergroot.

Het makkelijkste is om een scheergel te kopen die speciaal gemaakt is voor je bikinilijn. Deze producten zijn wat zachter en irriteren je huid minder. Fabrikanten weten namelijk dat je huid daar beneden gevoelig is. Een scheergel die geschikt is voor je bikinilijn is dus een stuk beter.

Je bikinlijn ontharen zonder irritatie doe je door een ongeparfumeerde gel te gebruiken.

Als de huid een beetje kapot gaat kan deze snel geïrriteerd raken door de chemische stoffen in de scheergel. 

Daarnaast zijn sommige vrouwen allergisch voor dit soort parfums. In dat geval kun je rode uitslag krijgen en kan je huid branderig aanvoelen.

Waarom je beter geen scheerschuim kunt gebruiken

Wil je een gladde bikinilijn zonder scheerbultje en stoppels? Dan raad ik je aan  geen scheerschuim te gebruiken. Je kunt niet goed zien wat je doet als er een laag schuim voor zit. Omdat je schaamstreek niet bepaald recht is en er gevoelige delen zijn waar je niet te dicht bij in de buurt wilt komen met een mesje is het verstandig om een gel te gebruiken in plaats van een dikke laag schuim. 


Tip 5: Gebruik dit product voor het beste resultaat

Zoals ik al zei is het belangrijk om een slimme keuze te maken met betrekking tot het soort scheergel dat je gebruikt.

 • Gebruik je een product van lage kwaliteit? Dan heeft het resultaat er onder te lijden of kan het flink pijn doen. Een scheergel van lage kwaliteit kan je flink irriteren en dat moet je natuurlijk niet hebben.

Als je een natuurlijk product wilt dat je huid nog eens verzorgd ook, kijk dan eens naar aloë vera scheergel. Aloë vera werkt verkoelend en hydraterend en zorgt voor een gladde bikinilijn zonder scheerbultjes. Het is dus niet alleen handig tijdens het scheren maar ook nog eens goed voor je huid.

Je slaat zo twee vliegen in één klap.


Tip 6: Snoei het oerwoud

Voordat je begint is het belangrijk om je schaamhaar zoveel mogelijk bij te snoeien.

 Je scheermesjes kunnen nog zo scherp zijn, hen harder laten werken dan nodig is, is onverstandig.

Ze zijn er niet op gemaakt om hele lange haren weg te halen, laat staan een groot bos. Wanneer je ze eerst korter maakt, zul je merken dat een gladde bikinilijn zonder scheerbultjes krijgen, opeens veel makkelijker is. 

Mesjes werken het beste (en blijven het langste scherp) als je de haren eerst kort trimt. Denk aan een halve centimeter.

Dit kun je op een aantal manieren doen:

 • check
  Gebruik een kleine tondeuse of trimmer. Scheer je haren tot ongeveer een halve centimeter
 • check
  Gebruik een schaartje. Trek alle haren naar beneden (zodat ze strak komen te staan) en knip ze af. Het hoeft niet heel gelijkmatig te zijn. Het gaat erom dat ze makkelijker weg te halen zijn met het mesje
 • check
  Gebruik een scheerapparaat. Steel het van je vriendje of je vader, of schaf er zelf één aan. Het is heel makkelijk om de boel hiermee te trimmen. En het is veilig omdat de mesjes niet in de buurt van je huid komen

Kijk even hoe je schaamstreek naderhand voelt. Soms kan deze door het trimmen een beetje geïrriteerd zijn. Wacht in zo'n geval even met het daadwerkelijke scheren totdat de irritatie verdwenen is en alles weer perfect voelt. Dan weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt.


Tip 7: Maak de huid soepel

Alles van je bikinilijn weg scheren moet je doen als je huid er helemaal klaar voor is. Dit kun je het beste doen met warm water.

 • check
  Dan kunnen je poriën zich openen en worden je haartjes zacht. Hierdoor vergroot je de kans op een gladde bikinilijn zonder scheerbultjes.

Het makkelijkste is om te douchen. Zeker als je een flexibele kop hebt kun je eerst de boel afspoelen, onder de straal vandaan stappen en scheergel aanbrengen.

Dit maakt je leven een stuk makkelijker.

Je kunt ook een paar minuten in een warm bad zitten zodat het lekker kan opwarmen. Dan sta je op en ga je met scheergel en mesjes in de weer. Je kunt je haar makkelijk laten wegspoelen door het doucheputje.

Als je geen douche bij de hand hebt kun je een nat washandje (of een natte kleine handdoek) nemen en je schaamstreek daarmee opwarmen.

 Doe dit zo lang als nodig is: de huid moet soepel zijn zodat je deze goed strak kunt trekken en er makkelijk met een mesje overheen kan. Het warme water maakt de haarzakjes ook zacht waardoor je makkelijker de haartjes kunt verwijderen.


Tip 8: Tijd voor het echte scheerwerk

Oefening baart kunst. Makkelijk is het niet maar met een paar keer proberen zul je zien dat je het onder de knie krijgt. Als je bang bent gevoelige delen te raken, doe dan eerst een klein stukje en stop dan. Je kunt altijd op een later moment een groter stuk onder handen nemen.

 • Maak het scheermesje nat. Zorg ervoor dat je scheergel bij de hand hebt
 • Scheer met de haarrichting mee. Doe je het tegen de haarrichting in, dan zul je zien dat deze niet mee willen geven. Hierdoor krijg je op een later moment scheerbultjes
 • Her is niet de bedoeling dat je hard drukt met het mesje. Deze gericht maar relatief los op de huid zetten moet voldoende zijn om de haartjes weg te halen. Als deze niet meegeven heeft het geen zin om harder te drukken.
 • arrow-right
  Werkt het niet?  Dan kun je beter op zoek naar een scherper mesje dat de haren makkelijker weghaalt. Als je toch hard doordrukt is de kans groot dat je een sneetje maakt. 

Let op: Wanneer je met de haar richting mee scheert verklein je de kans op scheerbultjes. Maar hierdoor vergroot je wel de kans op stoppels. 

Hoe vaker je een mesje gebruikt, hoe botter het wordt. Zorg ervoor dat je een reserve-mesje bij de hand hebt. En droog dit na gebruik goed af zodat je het op een ander moment nog een keer kunt gebruiken.

 • check
  Probeer met een gelijke bewegingen te scheren.
 • check
  Ga niet te vaak over hetzelfde gebied. Elke keer komt er een laagje huid mee en dit is zonde.

Tip 9: Spoel het scheermesje schoon

Als je na elke haal het mesje even schoonspoelt blijft het goed scherp.

Zeker als er haartjes tussenkomen kun je dit het beste oplossen door het even onder de kraan te houden. Ga dan weer verder.

Trek je huid opnieuw strak en maak langzame halen. 


Tip 10: Was de scheergel goed weg

Als je klaar bent is het belangrijk om je schaamstreek goed schoon te spoelen.

Scheergel moet je namelijk niet te lang laten zitten. Dat is niet goed voor je huid. 

Daarnaast zitten er dode huidcellen en resthaartjes die nog een beetje blijven plakken.

Spoel daarom je bikinilijn goed schoon zodat alles helemaal weg is en je helemaal fris bent.
Ik raad je aan nog een keer ZACHT te scrubben. Dan weet je zeker dat je alle verdwaalde haren te pakken hebt en de dode huidcellen weg zijn.

 • check
  Hiermee voorkom je ook rode bultjes omdat al het vuil weg is. Gebruik hiervoor dezelfde scrub als dat je eerder hebt gebruikt.

Tip 11: Smeer na het scheren de boel in

Je schaamstreek scheren kan de boel een beetje irriteren. Daarom moet je goed voor je huid zorgen.

Je kunt kiezen voor een aloë vera crème. Een andere optie is een ongeparfumeerde crème. Deze irriteren je huid niet. Zeker crèmes met natuurlijke ingrediënten zijn op dit moment goed.

Als je niet weet welke je moet kiezen, dan is babyolie een goede optie.

Eventueel kun je naderhand wat babypoeder gebruiken. Draag niet direct strakke kleding. Want dan kan je huid niet ademen en ontstaan er puistjes. Draag voor een paar uur een wijde broek en een wijde onderbroek.

"Het Meesterminnares Principe"

Met bovenstaande tips, moet die gladde bikinilijn zonder stoppels en scheerbultjes er zeker komen.

Een gladde poes is wel zo aantrekkelijk voor de man waar je seks mee hebt. Voor de meeste mannen is een bush bush namelijk NOT done. 

Er zijn nog meer dingen die mannen liever niet in bed zien gebeuren. Wil je weten welke dit zijn? Dan heb ik iets leuks voor je:

Ook wel het Meesterminnares Principe genoemd.

Hierin heb ik de 5 meest voorkomende fouten bij vrouwen voor jou op een rijtje gezet. Niet alleen leer je welke dit zijn maar ook hoe je deze voorkomt.

Het zal nog geen 15 minuten duren om het door te nemen. Eenmaal doorgenomen? Dan zul je automatisch in de top 3 van elke man belanden.

Laat hieronder je e-mailadres achter zodat je het gratis en privé kunt downloaden.

Groeten,

Luuk

Picture of Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>