10 Tips Om Je Eerste Orgie / Seksfeestje Te Overleven

Inhoudsopgave

De eerste keer dat je mee gaat doen aan een seksfeestje is erg spannend.

Als je niet weet hoe het eraan toe gaat wil je weten wat je te wachten staat.

In dit artikel geef ik je mijn tien beste tips om je eerste seksfeestje zonder kleerscheuren door te komen en er nog van te genieten ook.

More...

Maar eerst:

Zo maak je jouw eerste orgie tot een groot succes

Hoe ga je om met je eerste seksfeestje?

Ik hoop dat je door iemand bent uitgenodigd die je kent. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker. Maar misschien wil je ook van een expert horen wat je moet doen met deze uitnodiging.

Als sekscoach heb ik heel wat meegemaakt door de jaren heen. Met de grootste blunders in mijn achterhoofd ben ik eens goed gaan zitten voor mijn beste tips voor je eerste seksfeestje. Want er zijn een aantal dingen die je absoluut moet vermijden als je dit avontuur wilt aangaan.

Hieronder leg ik je precies uit wat deze dingen zijn en hoe je van jouw eerste seksfeest een geweldige nacht maakt. Ben je er klaar voor?


#1: Kies een feestje dat je vertrouwt

Dit is heel belangrijk. Want het soort feestje/ orgie dat je kiest bepaalt:

 • check
  Wat voor bezoekers er komen. Van spirituele types van middelbare leeftijd tot jonge, hippe vogels met een strak lijf
 • check
  Hoeveel mensen er zijn. Wil je een kleinschalig feest met drie koppels of een grootschalige club met honderden mensen?
 • check
  Of mensen in koppels komen of solo
 • check
  Of de atmosfeer van de locatie je bevalt

Een seksfeestje is alleen maar leuk als jij je kunt ontspannen en je er op je gemak voelt. Als het een SM-feestje is in één of andere kelder terwijl jij hier helemaal niets mee hebt schiet je hier niets mee op.

Het soort feestje bepaalt ook wat er van je verwacht wordt. Op een privé-orgie met zes mensen is de kans groter dat men verwacht dat je actief meedoet en niet al te selectief bent. Grenzen kunnen eerder vervagen.

Maar als je naar een groot seksfeest gaat waar vooral koppels komen is er meer ruimte voor anonimiteit.

Het kan zijn dat je juist heel selectief bent met wie je wat doet. En met één ander iemand slaapt - of met helemaal niemand.

In seksclubs is er vaak toezicht. Mensen houden elkaar in de gaten. Die sociale controle is belangrijk. Wanneer er grenzen worden overschreden wordt er ingegrepen.

 • Als je samen met een vriendin of je vriend gaat, zoals dat bijvoorbeeld het geval kan zijn bij een swingersfeestje, is het verstandig om ook met haar of zijn smaak rekening te houden. En om van te voren te bespreken wat jij wel en niet wilt.

#2: Praat met mensen die eerder op het feestje zijn geweest

Dit is belangrijk. Je wilt meer weten over:

 • De sfeer
 • arrow-right
  De handelingen die worden verricht tijdens een orgie 
 • arrow-right
  Hoe veilig het allemaal is

Als je iemand kent die eerder op het feestje is geweest, vraag hem of haar dan de kleren van het lijf. De beste situatie is dat je die persoon wat langer kent en dus weet hoe zijn of haar voorkeuren zich verhouden tot de jouwe. Laat hem uitgebreid zijn verhaal doen om een goed beeld te krijgen van hoe het er aan toe is gegaan.

 • check
  Is hij of zij vaker geweest?
 • check
  Hoe goed is hij of zij bekend met de mensen op het feestje?
 • check
  Hoe was de sfeer?
 • check
  Hoe wordt er mee omgegaan als je een grens stelt? Wordt dit gerespecteerd?
 • check
  Doet men aan veilige seks?

Nadat je dit onderzoek hebt gedaan kun je naar de volgende stap:


#3: Praat met de organisatie

Nadat je één of meerder mensen hebt gesproken die eerder zijn geweest is het tijd om met de organisatie te praten. Dit kan per e-mail, WhatsApp of telefoon.

Het doel is om mee te krijgen wat hun visie is voor het seksfeestje.

Helaas wil de visie van de organisatie nog weleens drastisch verschillen van de werkelijkheid. Men kan wel denken dat alle grenzen worden gehandhaafd en dat iedereen voldoende aan zijn trekken komt. Maar de realiteit is vaak anders. Daarom heb je eerst met bezoekers gesproken zodat je een beeld hebt van hoe het er echt aan toe gaat.

De voornaamste reden om met de organisatie te praten is dat zij verantwoordelijk zijn voor wat er verder op dat feestje gebeurd. Als je vriendjes met hen wordt kun je een beroep op hen doen als er even iets niet in de haak is. Dat is belangrijk als het over zoiets intiems als seks gaat.

Heb je geen lekker gevoel bij de organisatie? Dan moet je vooral niet komen. Vertrouwen is belangrijk.

Wat nou als je naar een seksclub gaat?

Als je naar een establishment gaat kun je nog steeds praten met de organisatie. Je krijgt dan meestal een werknemer te spreken en niet de grote baas zelf. Soms is het lastig om zelfs een medewerker te spreken te krijgen.


In dat geval kun je recensies van het feest of de club checken. Hoewel niet elke interview even betrouwbaar is tref je meestal een consensus, zeker op internetfora of besloten Facebook groepen. Dit kan je helpen om een beeld te vormen wat er in die clubs en op feestjes gebeurd. 


#4: Overweeg alleen te kijken

Als je nog nooit naar het zwembad bent geweest moet je niet gelijk in het diepe springen.

Ditzelfde raad ik je aan bij seksfeestjes en je eerste orgie.

Waarom zou je gelijk meedoen als je ook eerst de kat uit de boom kunt kijken?

Begrijp me niet verkeerd. Als jij daar aankomt en alsnog besluit om helemaal uit je plaat te gaan moet je dat vooral doen.

Maar je verwachtingen laag houden en een voorzichtige insteek hanteren lijkt me heel gezond als je zoiets spannends doet. En de kans dat je grenzen overschreden worden neemt af als jij je afzijdig houdt totdat je zeker weet dat de kust veilig is.


#5: Doe het alleen met iemand die je aantrekkelijk vindt

Een veelgehoord misverstand is dat vrouwen bang zijn dat ze met elke man (of vrouw) op een seksfeestje seks zouden moeten hebben.

Hoewel dit meestal tot de mogelijkheden behoort is dit helemaal niet noodzakelijk.

Dit hangt van de regels en de mores van het feest af. Maar in de meeste gevallen is het normaal dat er vooraf toestemming gevraagd wordt aan je voordat een handeling wordt verricht.

Dat is belangrijk. Een seksfeest geeft je de kans om met meerdere mensen nieuwe en spannende handelingen te verrichten.

 • Als iemand je voorstelt iets te doen waar jij niet op zit te wachten hoef je daar niet in mee te gaan, puur omdat je op een seksfeest bent. Het is zijn fantasie, niet de jouwe.

Wees niet bang om nee te zeggen

Hopelijk heb jij je onderzoek goed gedaan. En is in je gesprek met de organisatie naar voren gekomen dat je altijd "nee" mag zeggen als iets je niet bevalt.

Als dan ook nog door je kennis die er eerder is geweest is bevestigd dat iedereen zich hieraan houdt, weet je zeker dat je veiligheid en integriteit volledig afhangt van je vermogen om je eigen grenzen aan te geven.

Ik heb iemand eerder horen zeggen dat je voor de spiegel moet staan en daar moet oefenen met "nee" zeggen. Mijn eerste gedachte was dat als je dit nodig hebt als volwassen mens je maar beter niet naar een seksfeest zult gaan. Want als er plotseling een zwaar opgewonden man of vrouw voor je neus staat en jij wilt niet met die persoon spelen, dan moet je stevig in je schoenen staan om nee te zeggen. Er is geen ruimte voor enige twijfel en je moet niet bang zijn om iemand te kwetsen.

Gelukkig is dit stuk op de meeste feesten goed geregeld. Als er grenzen worden overschreden wordt er ingegrepen. Maar daar wil je niet afhankelijk van zijn. Stevig in je schoenen staan is essentieel als je mee wilt doen op een seksfeest.

En onthou: vraag zelf ook toestemming aan iemand anders voordat je aan een "move" begint. Respecteer het als iemand "nee" zegt en vat het niet persoonlijk op.


#6: Koop spannend ondergoed

Op een normaal feestje wil je een goede indruk maken. En op een orgie is dat niet anders.

Per club of feestje zijn er verschillende normen. In een hippe tent waar vooral jonge, aantrekkelijke mensen komen is het belangrijk om er goed uit te zien. Een afgetraind lijf is een must. Aantrekkelijke onderkleding ook.

Daarom is het goed om na te denken over de indruk die je wilt maken.

Als je bent uitgenodigd voor een feestje kun je er vanuit gaan dat je door de keuring bent gekomen en aantrekkelijk genoeg bent. 

Maar toch is het leuk om met je uiterlijk te laten zien dat je de normen van het feestje serieus neemt en er zin in hebt.

In de spirituele hoek is het normaal dat mensen wat ouder en minder afgetraind zijn. Net zoals bij sommige swingerclubs waar de gemiddelde leeftijd vrij hoog kan liggen.

Als men daar bepaalde normen heeft is het goed om hier van te voren rekening mee te houden zodat je niet het zwarte schaap van de orgie bent;)


#7: Doe het veilig

Hierbij heb ik het zowel over mentaal als fysiek.

Mentaal: De kans is groot dat je seksuele handelingen verricht met iemand die je niet kent. Je bent niet op elkaar ingespeeld. Je nieuwe vriend of vriendin kan je gedachten niet lezen. Dus het is belangrijk om helder te communiceren wat je wel en niet wilt.

Ik heb al uitgebreid besproken hoe je ervoor kunt zorgen dat je een leuke ervaring hebt. Maar ik heb het nog niet over een safeword gehad.

In veel clubs en op de meeste feestjes wordt er een safeword afgesproken. Als iemand dat woord zegt stopt de actie direct. 

Bij sommige clubs is dit woord "stop" maar in andere gevallen komt er een exotisch woord aan te pas.

Dit is handig omdat je altijd de actie kunt stoppen als het te ver gaat. Wanneer de geilheid hoog oploopt voorkom je hiermee problemen.

 • Wanneer je op een feestje bent waar er geen safeword is afgesproken, raad ik je aan om dit met je speelkameraadjes te bespreken

Als je met iemand aan de slag gaat zeg je: "Ja, we kunnen dit doen... maar kunnen we een safeword afspreken?" Laat de ander een woord voorstellen zodat je zeker weet dat hij of zij het ermee eens is.

Condooms en een orgie

Condooms: dit zie ik nergens terug in andere besprekingen van groepsseks. Maar je wilt niet negen maanden later aan zes mannen vragen of ze speeksel willen afstaan voor een DNA-test.

En dan heb ik het niet over SOA's gehad. Wat ik ook nergens terugzie in besprekingen van orgies is dat er een aantal SOA's zijn die kunnen worden doorgegeven ook als je geen condooms gebruikt. 

Als je met veel mensen naar bed gaat neemt de kans dat je iets oploopt toe. Zeker als zij zelf ook met veel mensen naar bed zijn geweest.

Condooms beschermen grotendeels tegen soa's. Niet tegen alles, maar dat betekent niet dat je ze links moet laten liggen omdat ze niet tegen alles beschermen. 


#8: Hou het bij één wijntje

Het is niet vreemd als je van te voren zenuwachtig bent. Ik zou het raar vinden als je niet flink de zenuwen zou hebben voordat dit spektakel gaat plaatsvinden.

Maar ik wil je aanraden om een beetje voorzichtig te doen met alcohol, laat staan drugs. Je ervaring zal er niet beter van worden.

Een vriendin die regelmatig seksfeestjes houdt vertrouwde me toe dat meer dan één wijntje de sfeer niet ten goede komt. Je wordt er minder helder van en je impulsiviteit neemt toe. En de alcohol kan je emotioneel maken op een manier die niet echt past bij een orgie.

In plaats daarvan is het goed om je zenuwen te herkennen. 

Blijf bij kennis en neem je verantwoordelijkheid door niet te veel te drinken. Hou het bij één en maximaal twee drankjes als je er goed tegen kunt.


#9: Leer de andere deelnemers kennen

Dit is handig. Want van te voren kun je goed merken met wie je een klik zult hebben.

Als je al wat woorden hebt gewisseld met iedereen weet je met wie je straks nader wilt kennismaken.

Daarnaast kun je wat leren over de aantrekkingskracht van de andere deelnemers. Met sommige mensen zul je een klik hebben, met andere niet.

 • check
  Door hier van tevoren al even naar te kijken kom je goed beslagen ten ijs als de kleren daadwerkelijk uitgaan

#10: Lach als er iets geks gebeurt

Een orgie is niet als de gemiddelde pornofilm waar groepsseks in voorkomt. Daar zit een regisseur bij om alles in goede banen te leiden. En als er iets onflatteus gebeurt wordt dit netjes uit de film geknipt.

Op een seksfeestje is er meestal geen sprake van een filmstudio waar er grote, felle lampen op het spektakel gericht zijn. Het is eerder wat donker om een intieme sfeer te scheppen.

Er zullen altijd dingen gebeuren die je niet verwacht of die waar je mee bezig was in een ander daglicht zetten.

Hierbij kan ik je alleen maar aanraden om te lachen als er iets geks of ongemakkelijks gebeurt.

Neem het niet al te serieus. Ja, jullie zijn naakt en met elkaar bezig, maar dat wil niet zeggen dat het allemaal heel intens of zwaar hoeft te zijn.

Daarom is het fijn als je met een vriend of vriendin komt of de andere deelnemers al een beetje hebt leren kennen. Als het allemaal even ongemakkelijk is of je zenuwachtig bent kun je de spanning doorbreken door oogcontact te maken en te glimlachen. Of door een klein grapje te maken indien dat past.

"Het Meesterminnares Principe"

Een seksfeestje kan erg leuk zijn. Maar weet wel wat je in je hoofd haalt. Het is niet iets wat je zomaar besluit.

Heb je besloten mee te willen doen? Dan is het wel leuk dat je ze versteld doet staan van kunsten. Hoe je deze verbeterd?

Door mijn Meesterminnares Principe toe te passen.

Hierin heb ik de 5 meest voorkomende fouten bij vrouwen voor jou op een rijtje gezet. Niet alleen leer je welke dit zijn maar ook hoe je deze voorkomt.

Het zal nog geen 15 minuten duren om het door te nemen. Eenmaal doorgenomen? Dan zul je automatisch in de top 3 van elke man belanden.

Laat hieronder je e-mailadres achter zodat je het gratis en privé kunt downloaden.

Groeten,

Luuk

Picture of Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>