7 Redenen Waarom Je Vriend / Man Geen Meer Seks Wil

Inhoudsopgave

7 REDENEN WAAROM JE MAN GEEN SEKS MEER WIL

Toen jullie net samen waren, hadden jullie elke dag seks.

Maar nu jullie langer een relatie hebben, is het steeds minder geworden.

Je begrijpt niet wat er bij hem aan de hand is, want er is niks mis met jouw libido.

Hieronder vind je verassende en herkenbare redenen waarom je man geen meer seks wil.

More...

In dit artikel leer je:

 • check
  Hoe jullie toekomstplannen zijn libido kunnen verlagen.
 • check
  Wat jouw aandeel zou kunnen zijn als hij geen seks meer wil.
 • check
  Waar mannen zo onzeker over kunnen worden dat ze bang zijn om met je naar bed te gaan.
 • check
  4 dingen die je kan doen zodat hij zich weer een man voelt in bed.
 • check
  En nog veel meer...

Maar eerst:

Hij heeft geen zin in seks. Waarom je geen relatie zonder seks wil.

Wanneer je pas samen bent en begint met seks, kunnen jullie er geen genoeg van krijgen. Het gaat eigenlijk vanzelf. Maar hoe langer jullie relatie duurt, des te minder hebben jullie seks. Dit is een normaal verschijnsel.

Maar het is niet bedoeling dat het zo ver komt dat de seks in jullie relatie eerder uitzondering is dan regel.

Problemen in je seksleven zullen vaak resulteren in problemen in je relatie. 

Hoewel vrouwen denken dat mannen altijd en overal zin hebben in seks, moet ik je helaas teleurstellen. Mannen kunnen zowel kortdurende als langdurende dipjes hebben als het op seks aankomt.

Volgens dit onderzoek hadden 24,9 procent van 35 jaar en ouder klachten over het verminderen van seksuele opwinding en 14,4% had last van erectieproblemen.

Maar ongeacht de leeftijd, mannen kunnen altijd wel eens last hebben van geen zin, net als vrouwen.

Ligt het aan mij dat hij niet meer seks wil?

Ik hoor vaak dat veel vrouwen aan zichzelf gaan twijfelen wanneer de man minder seks wilt. Ze zijn bang dat hij hen niet meer leuk vindt of dat ze een ander hebben. Maar onthoud:

Het probleem ligt niet altijd aan jou.

Door hier mee bezig te zijn laat in ieder geval zien dat jij dit wilt verbeteren. In dit artikel laat ik je een aantal redenen lezen waarom mannen minder seks willen.

Let erop dat veel van deze problemen tijdelijk zijn (ik noemde al kortdurende dipjes) en dat de meeste problemen goed op te lossen zijn. 

Laten we maar beginnen:


#1 Toewijding is nog een dingetje

Jullie relatie is nog vers, jullie zijn net een paar jaar samen. En nu praten jullie samen over de toekomst, over samenwonen en andere wilde toekomstplannen.

Dit kan zelfs de meest verliefde vriendjes een beetje afschrikken. ​

Hij krijgt koudwatervrees, of heeft misschien wel last van bindingsangst. Dit merk je ook in de seks, hij zal zich even terugtrekken. Hij heeft tijd nodig om na te denken.

Tip: Lees ook dit artikel als je meer wilt weten over hoe je een man met bindingsangst verovert.

Hoe je hiermee om kunt gaan

Geef hem wat meer tijd om aan het idee te wennen. Met andere woorden: even geen heftige gesprekken over serieuze zaken. Als je erover door blijft gaan, voelt hij zich gepusht en zal hij meer afstand nemen.

Wanneer jij rustig aan doet zal hij weer dichter bij je proberen te komen. Hij zal realiseren dat je nog steeds hetzelfde coole meisje bent en dat hij je niet moet wegduwen. 


#2 Hij is seksueel verveeld

In het begin konden jullie het 3 keer per dag doen. Dat werd steeds minder. Nu is het misschen nog 1 keer per week. Dit komt vaak voor in lange relaties.

Maar maak je niet te veel zorgen, hij is niet verveeld met jou als persoon. Ik snap dat je dit persoonlijk neemt, maar dit is niet nodig want het heeft niets met jou te maken. 

Waarschijnlijk is de seks een routine geworden. 

Dit heeft vaak ook te maken met het wachten van vrouwen op het initiatief van de man. Dit gaat hem op een gegeven moment tegen staan. Hij kan ook het gevoel krijgen dat jij geen zin hebt. Daardoor zal de seks ook minder worden, hij zal het initiatief niet meer nemen

De truc die de seks weer omzet in vuurwerk

Switch it up. Jij hebt toch ook wel eens spontaan zin, of wil wat doen aan dit probleem? 

Neem het initiatief.

Laat hem jouw passie zien, dan zal hij zich ook meer gewaardeerd voelen. Hij zal het niet meer voelen alsof hij altijd alles moet doen. Dit alleen al zal verandering brengen in jullie seksuele relatie.

Nu wil je natuurlijk weten hoe je het initiatief kunt nemen. 

Alleen al een keer beginnen met seks en gepassioneerd zoenen kan al veel helpen, maar dit is wel erg basic. Wat je nog meer kunt doen om de seks terug te krijgen:

 • ​Begin met een sensuele massage bij hem
 • Stel voor om wat nieuwe standjes te proberen
 • Probeer een keer de dominante rol in te nemen
 • Stel voor om een rollenspel te doen
 • Speeltjes, een blinddoek of handboeien kunnen een nieuwe ervaring opleveren
 • Zoek een leuk plekje in het bos of de duinen en verras hem daar

Zo zie je maar dat als je je wat creatiever en initiatiefrijker opstelt, hij het gevoel krijgt dat jij ook graag seks wilt. En dat je moeite voor hem wilt doen. Hierdoor voelt hij zich gewaardeerd en wilt hij die moeite ook weer voor jou doen.


#3 Jullie relatie vertoont barsten

Je zult verstelt staan dat, net als bij vrouwen, bij mannen gedachten en emoties zoveel te maken hebben met de seks. Als jullie relatieproblemen hebben, of ruzie hebben (gehad) en hij is nog boos, dan zal hij niet echt kunnen reageren op seksuele verlangens.

De sekslust verdwijnt met de ruzie. Wees dus niet verbaasd als hij niet in is voor goedmaak-seks. Hij kan nog steeds in zijn hoofd bezig zijn met jullie problemen.

De oplossing voor dit probleem

Maak het zo snel mogelijk goed. 

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik geen expert ben op het gebied van relaties. Mocht je dus relatieproblemen hebben dan raad ik je aan om deze blog te lezen waarin je 17 simpele tips krijgt om relatieproblemen op te lossen. 


#4 Hij voelt zich niet goed over zichzelf

Net als vrouwen kunnen mannen erg onzeker zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Soms is het een tijdelijke onzekerheid, je voelt je gewoon even niet zo sexy. Jullie hebben net heel veel gegeten of een week niet gesport. Daardoor voel je je dikker of meer opgeblazen. Hij heeft hierdoor wat meer tijd nodig om opgewonden te raken.

Je kunt het dus heel rustig aan doen, of even wachten. Kus hem en begin met strelen of complimentjes en zie hoe ver jullie komen.​

Een diepere oorzaak

Hij kan zich ook onzeker voelen door dingen die langer dan een dag meespelen. Zo kan hij zich rot voelen omdat hij veel is aangekomen, doordat hij het gevoel heeft dat hij jou teleurstelt, door een depressie of andere medische redenen.

Hier kunnen jullie samen aan werken.

Wanneer hij onzeker is over het aankomen, kunnen jullie samen gaan sporten. Dit is niet alleen beter voor jullie seksleven, maar ook voor jullie relatie. De band tussen jullie wordt beter, aangezien jullie tijd doorbrengen en hij voelt zich zelfverzekerder.  

Tip: Lees ook dit artikel voor work-out tips voor jullie beiden.

Voor teleurstelling zullen jullie echt een goed gesprek moeten voeren.

Maak hem duidelijk dat teleurstelling niet het geval is, of vertel hem voorzichtig wat je anders wilt zien om het beter te maken. Laat je waardering voor hem zien, dit zal hem goed doen.

Wat betreft medische redenen kun je het best informeren bij de dokter. Het kan zijn dat hij andere medicijnen kan krijgen voor bijvoorbeeld depressie, waardoor de zin wat meer terug komt. 

Als jullie samen naar een oplossing kijken ben je al een stap verder.

Hij zal zich open moeten stellen om die onzekerheid los te laten, en jij zult hem daarin moeten steunen en je waardering voor hem laten blijken.


#5 Een fenomeen waar je vast nog nooit van hebt gehoord

Vrouwen hebben, als ze ouder worden, last van de overgang. Anderzijds hebben mannen ook te maken met hormonale veranderingen wanneer ze ouder worden.

Dit wordt de andropauze genoemd.

Dit kan rond het 40e levensjaar al beginnen en hierbij neemt het testosterongehalte langzaam af. 

Hoe dit in zijn werk gaat

Testosteron wordt voor 95% geproduceerd in de testikels en komt via het bloed in het lichaam. Dit heeft niet alleen invloed op het libido en de erectiekracht, maar ook op de hersenen, botten, bloed, spieren en het immuunsysteem.

Het is een normaal proces dat bij het ouder worden het gehalte afneemt. Hierdoor kunnen klachten optreden, hier heeft zo'n 12% van de mannen tussen de 40 en 70 last van.

Klachten die hierbij kunnen optreden zijn:

 • Afname van zin in seks
 • Erectieproblemen
 • Verminderde vitaliteit bij ouder worden
 • Verminderde energie en minder initiatief
 • Lusteloosheid
 • Depressieve klachten en stemmingswisselingen
 • Minder spierkracht
 • Botontkalking

Wanneer je deze klachten herkent bij je man, is het wellicht tijd om een bezoekje te brengen aan de huisarts. Die kan onderzoekjes doen of het tekort aan testosteron samenhangt met deze klachten.

Is dit het geval, dan is er gelukkig iets aan te doen. Er zijn medicijnen zoals injecties, tabletten en een gel die het testosterontekort kunnen normaliseren. 

Hiermee kan het probleem worden opgelost in de slaapkamer.


#6 Hij heeft problemen met zijn jongeheer

Wanneer het beneden niet meer werkt zoals hij zou willen, is dat voor hem heel ernstig.

Het tast hem aan in zijn mannelijkheid (voor zijn gevoel).

Wij mannen schamen ons ervoor als het niet werkt.

Mannen hebben dit idee van zichzelf dat ze een seksgod zijn. Ze willen de beste zijn in bed.

En als het gereedschap niet meewerkt, realiseren we ons dat we dit niet kunnen zijn. We willen vooral niet laten merken dat er iets mis is.

Veel mannen praten er niet over met hun vrouw of vriendin. Wij mannen zijn vaak te trots om te uiten waar we ons voor schamen of waar we onzeker over zijn.

 • Het heeft dus niets met jou persoonlijk te maken dat je niet van dit probleem weet.

Het duurt wel even voordat hij met dit probleem naar je toe komt. Steun en begrip is hierbij voor hem belangrijk.

Ander probleem: te vroeg klaarkomen

Dit vinden mannen ook verschrikkelijk en ze schamen zich hiervoor.

Vaak niet zo erg om helemaal geen seks meer te hebben met hun vrouw of vriendin, maar het kan er wel voor zorgen dat hij er minder zin in heeft omdat hij bij voorbaat weet dat het maar een minuutje zal duren.

Problemen die met zijn jongeheer te maken hebben zal hij zelf op moeten lossen. Ik heb een aantal artikelen op de 'mannen kant' van deze blog geschreven waar je hem eventueel op zou kunnen wijzen als zijn ego dat aan kan.


#7 Hij voelt zich niet echt mannelijk meer bij je

Zoals in dit artikel al eerder naar voren is gekomen, een man vindt het super belangrijk om zich mannelijk te voelen. Hij wil zijn problemen zelf oplossen en jouw man kunnen zijn.

Er zijn een aantal dingen die wij mannen willen:

 • Ruimte
 • Zich geliefd en gewaardeerd voelen
 • Een vrouwelijke vrouw
 • Een vrouw die hem nodig heeft (zo kan hij zijn mannelijkheid demonstreren)

Wanneer deze dingen ontbreken, is het moeilijk voor hem om zich aangetrokken te voelen tot je. Hij voelt zich niet mannelijk genoeg in jouw omgeving. Ik zeg niet dat dit aan jou ligt, maar let op wat hij wilt en hoe hij zich stoer kan voelen bij je.

Wanneer hij zich het mannetje voelt en jij je vrouwelijk, is het voor hem makkelijker om opgewonden te worden bij je.

Tip: lees dit artikel eens met 17 dingen waar mannen opgewonden van worden.

"Het Meesterminnares Principe"

Onthoud dus: het ligt niet altijd aan jou.

Maar er is in ieder geval 1 ding wat je wel kunt doen en dat is de beste versie van jezelf maken op seksueel gebied. Hiermee zal hij zeker weer zin in seks krijgen. 

De beste manier om dit te doen is door mijn Meesterminnares Principe te gebruiken.

Hierin leer je de 5 grootste afknappers van vrouwen in bed. Maar nog veel belangrijker, je leert in 5 stappen hoe je deze fouten vooral niet maakt. Dit geeft je een grote voorsprong op andere vrouwen.

Wil jij weten hoe jij zijn droomvrouw in bed wordt door deze fouten niet te maken?

Laat mij het dan gratis en privé met je delen. Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang het Meesterminnares Principe.


Groeten,

Luuk

Picture of Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>