Wat Mannen ECHT Denken Over Seks Tijdens De Zwangerschap

Inhoudsopgave

Als je zwanger bent en je vriend wil geen seks met je kan dit je erg onzeker maken. 

Gelukkig is dit om een compleet andere reden dan je denkt en heeft hij in werkelijkheid net zoveel behoefte aan seks als jij.

In dit artikel ontdek je wat mannen vinden van seks tijdens de zwangerschap en hoe je hem kunt uitdagen jullie seksleven nog spannender te maken.

More...

Maar eerst:

Waarom willen mannen geen seks tijdens de zwangerschap?

Deze vraag krijg ik vaker binnen dan ik zou willen. Want ik denk dat deze berust op een aantal misverstanden.

Daarom heb ik dit artikel geschreven:

Om alle misvattingen over wat mannen denken van seks tijdens de zwangerschap uit de weg te ruimen.

Want veel vrouwen zijn bang dat de man waarmee ze een kindje krijgen hen niet meer aantrekkelijk vindt. Als een man stopt met hen in de slaapkamer achterna te zitten, of de romantische gebaren een beetje uitblijven, dan raken deze dames helemaal overstuur.

Hun zorgen variëren van:

 •  "die baby in mijn buik transformeert me in een drachtige walvis"  
 • arrow-right
  "ik ben lelijk in zijn ogen"
 • arrow-right
  "Ik ben niet te harden door mijn hormonen"

Dit komt erop neer dat een man opeens geen lieve of erotische gevoelens meer voor hen koestert, sinds ze zwanger van hem zijn.

Deze ideeën zijn zo vreemd dat ik er haast om moet lachen.

Dat is niet heel professioneel van me want ik snap hoe onzeker je kan worden als je zwanger bent. 

 • Je bent niet in je meest slanke periode 
 • exclamation-triangle
  De ochtendmisselijkheid maakt dat je niet al te flatteus als de dag begint
 • exclamation-triangle
  De stemmingswisselingen geven je juist de behoefte om te zijn met een man die je goed ondersteunt

De reden dat ik er om moet lachen is dat mannen hun vrouwen doorgaans aantrekkelijker beginnen vinden tijdens de zwangerschap. De gemiddelde man is heel trots op zijn vrouw. En de zwangerschap maakt je in zijn ogen alleen maar mooier. Zeker in het eerste en tweede trimester waarbij je de glow van de zwangere vrouw krijgt en je borsten groter worden.

Zelfs in het derde trimester, wanneer je buik echt heel groot is en je minder mobiel bent, vind je vriend je waarschijnlijk erg aantrekkelijk. Zelfs als dat wat minder is (bijvoorbeeld doordat je wel heel veel bent aangekomen los van je dikke babybuik) heeft hij de neiging om voor je te zorgen.

Als hij geen seks met je wilt tijdens de zwangerschap is dat waarschijnlijk om de volgende reden:

Reden 1: Hij maakt zich zorgen over zijn nieuwe verantwoordelijkheden

Een man wil een zo goed mogelijke situatie scheppen voor zijn zwangere vrouw en zijn aankomende kindje. Dat neemt hij heel serieus. Maar hij maakt zich ook zorgen omdat zijn hele leven op zijn kop staat. Hij heeft van alles gehoord over hoe het is om een kindje te krijgen en wat er allemaal voor nodig is.

Die boodschappen gieren door zijn hoofd elke keer dat hij jou zwanger ziet. Hierdoor kan hij niet ook aan seks denken. Ze kunnen ten slotte maar één ding tegelijk.

Die zorgen leiden hem af.

Zijn geilheid wordt in de kiem gesmoord als hij denkt aan wat er allemaal nog geregeld moet worden.

En zelfs als alle zaakjes op orde zijn maakt hij zich nog steeds druk omdat hij inziet hoe kwetsbaar een zwangere vrouw en een baby'tje zijn.

Nou weten wij allebei dat het met die kwetsbaarheid wel meevalt en dat jij prima voor jezelf kunt zorgen. Maar als zijn seksuele opwinding ver te zoeken is, komt dit 9 van de 10 keer omdat hij je wil beschermen en niet omdat hij je niet aantrekkelijk vindt.

Nu is de vraag: hoe ga jij hiermee om? Hoe krijg je hem zover om jullie seksleven in ere te herstellen?

Maak hem zo opgewonden dat hij zichzelf niet kan beheersen

Voordat ik je concrete tips geef om met zijn zorgen om te gaan en ervoor te zorgen dat hij niets liever wil dan elk uur met je in bed kruipen, eerst een concreet stappenplan.

Wist je namelijk dat elke man een paar knoppen heeft die leiden tot ongekende geilheid?

Als je die weet in te drukken maakt het niet uit dat je net last had van ochtendmisselijkheid en gisteravond in een emotionele bui keihard tegen hem hebt geschreeuwd. Zijn geilheid komt op de voorgrond en drukt alle andere bezwaren en mitsen en maren volledig de kop in.

Als je hem geil weet te maken kan hij aan niets anders denken en is alles wat er eerder is gebeurd helemaal vergeven.

Het stappenplan om hem helemaal wild te maken:

 • Lees in dit artikel hoe je een man oncontroleerbaar opwindt
 • arrow-right
  Complimenteer hem met iets dat hij in jou ogen goed heeft gedaan. Het liefst iets waar kracht voor nodig is of waardoor hij zich goed mannelijk kan voelen
 • arrow-right
  Kus hem op dat ene speciale plekje wat hem buiten zinnen maakt. Fluister iets stouts in zijn oor
 • arrow-right
  Als hij dan nog aarzelt begin je hem verder op te geilen. Trek halverwege je bovenkleding uit zodat hij een opwindend uitzicht heeft
 • arrow-right
  Als er dan nog niets gebeurt is het tijd voor een goed gesprek over wat hem dwarszit 

Reden 2: Hij is bang de baby pijn te doen

De misvatting dat hij zijn baby pijn kan doen tijdens de seks ontstaat door onwetendheid en zijn behoefte om een goede vader te zijn. Gelukkig zijn beide heel snel op te lossen.

Leg hem allereerst uit dat het onmogelijk is om met zijn penis bij de baby te komen. De embryo zit diep in je baarmoeder en is omgeven door diverse lagen bescherming. De voornaamste bescherming zijn de vliezen en het vruchtwater die fungeren als een airbag.

Wat er ook gebeurt: het kindje is beschermt en alle schokken worden netjes opgevangen.

Natuurlijk is het goed om, zeker tegen het einde van de zwangerschap, niet al te acrobatisch of ruw te doen. Geen gewicht op je buik brengen is een goed idee. Maar afgezien van dat is je kindje heel goed beschermd en is het onmogelijk voor hem om roet in het eten te gooien.

Check met je dokter of seks toegestaan is

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je even met je dokter praat en hem vraagt of het OK is om seks te hebben tijdens de zwangerschap. Sommige vrouwen moeten een beetje opletten en kunnen het beter rustig aan doen.

Ook als er tijdens de seks iets misgaat of het niet OK voelt, is het goed om te stoppen en je arts in te schakelen. Denk hierbij aan ernstig bloedverlies of hevige krampen.

De meeste vrouwen zullen hier geen last van hebben en krijgen bij voorbaat toestemming van hun dokter om een goed seksleven te onderhouden tijdens de zwangerschap. Ik ga er in de rest van dit artikel vanuit dat dit ook voor jou geldt.


#1: Gebruik je grote ronde borsten

En niet alleen je grotere borsten. Ook je beginnende buikje, je glimmende ogen en je vrouwelijkheid die toeneemt door de grote hoeveelheden hormonen die door je lijf gieren.

Als je man verliefd op je was voor je zwangerschap is hij dat ook na en tijdens je zwangerschap. Zijn seksuele aantrekkingskracht zal alleen maar toenemen.

Je wordt tijdens de zwangerschap vrouwelijker dan je al was en als klap op de vuurpijl draag jij zijn zoon of dochter in je. Dat laat hem niet onberoerd.

Ik raad je aan om tijdens de zwangerschap niet zuinig te doen met hem verleiden. Alles wat je daarvoor deed om hem een mooie avond te bezorgen of uit te lokken dat hij jou een mooie avond geeft, kun je blijven doen. Denk hierbij aan:

 • check
  Spannende kleding (lingerie, kostuums)
 • check
  Hem verleiden (door hem te kussen op dat speciale plekje)
 • check
  Je gedragen op een manier die hij opwindend vindt

Als jij blijft doen wat je deed voor de zwangerschap en er een klein schepje bovenop gooit, dan doen jouw hormonen en veranderende lijf de rest om hem klaar te maken voor seks.

Stel hem gerust


Hoe kun je hem laten weten dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over de toekomst?


Niet door dit letterlijk tegen hem te zeggen. Daar reageren mannen niet goed op.

In plaats daarvan kun je hem vertellen dat je alle vertrouwen heb in zijn vermogen om goed voor jou en jullie aanstaande kindje te zorgen.


Als hij klaagt over een probleem zeg je: "Oh, ik heb er alle vertrouwen in dat jij hier uitkomt. Sterke vent dat je bent."


Dit geldt voor alle zorgen die hij heeft, behalve die zorgen die te maken hebben met eventuele consequenties van seks tijdens de zwangerschap. Is hij bang om jou en het kindje pijn te doen, dan kun je hem rustig uitleggen dat dit praktisch onmogelijk is. En dat je het natuurlijk laat weten als er iets niet goed voelt. 


#2: Vertel hem wat hij moet doen

De meeste mannen vinden het leuk om de leiding te hebben tijdens seks. Maar er zullen tijden zijn waarin hij onzeker is en niet goed weet wat hij met zichzelf en de situatie aanmoet. 

Tijdens de zwangerschap zullen die momenten er meer dan eens zijn.

In zo'n geval kan het helpen als jij de leiding neemt in bed. Zeker als je lichaam erg verandert is en hij niet weet hoe hij hiermee moet omgaan. Door hem te vertellen wat hij moet doen kun je hem leren om op een betere manier met je lichaam om te gaan.

In het derde trimester, als je buik erg gezwollen is en jij minder mobiel bent, is het helemaal belangrijk om hem instructies te geven.

Hij weet niet hoe bepaalde moves voelen voor jou en wil het zo goed mogelijk blijven doen. Standjes waarbij jij het heft in handen houdt zijn uitermate geschikt voor deze fase. 

Wil je weten hoe je seks tijdens zwangerschap super kunt maken? Lees dan dit artikel


#3: Heb orale seks

Je kunt een man zijn zelfvertrouwen teruggeven door hem uit te nodigen tot orale seks. Zowel geven als ontvangen.

Hem pijpen kan helpen om hem zoveel mogelijk op te winden en hem over zijn stress heen te helpen. 

Dan moet het natuurlijk niet stoppen bij één sessie maar als aanknopingspunt dienen om jullie seksleven opnieuw op te bouwen.

Orale seks ontvangen is ideaal om klaar te komen tijdens je zwangerschap, zeker als je buik in de weg begint te zitten. Doordat de bloedtoevoer naar je vagina en clitoris toeneemt door de zwangerschap ben je extra gevoelig daar beneden. Als hij je oraal bevredigt zul je zien dat je sneller en heftiger klaarkomt dan voor je zwangerschap. Dat komt door die verbeterde doorbloeding.

Het hebben van een orgasme is niet schadelijk voor je kindje. Sterker nog: het is alleen maar goed.

Het zorgt ervoor dat er gelukshormonen via de navelstreng aankomen. Daar kan je kindje alleen maar van genieten. En door het orgasme kunnen de wanden van je baarmoeder een beetje golven tijdens de samentrekkingen, wat geen onplezierig effect zal zijn voor je kindje.


Er zijn twee belangrijke voorzorgsmaatregelen:

Voorzorgsmaatregel 1: Laat hem niet in je vagina blazen

Dit is heel belangrijk, vooral in het derde trimester. In theorie zou er een luchtbel in je bloed kunnen komen die de dood tot gevolg kan hebben, voor jou of je baby. De kans is klein maar het risico bestaat. Laat hem dus nooit in je vagina blazen.

Voorzorgsmaatregel 2: Zorg dat hij geen herpes heeft

Voordat je seks hebt tijdens de zwangerschap is het heel belangrijk dat hij zich laat testen op SOA's. Sommige ziektes kunnen ernstige gevolgen hebben voor het kindje. De baby kan besmet raken wanneer deze worden overgedragen via de vagina.

Speciale aandacht is vereist voor herpes. Deze ziekte is moeilijk aantoonbaar (behalve als je klachten hebt) maar kan ernstige complicaties veroorzaken.

Heeft je vriend symptomen van herpes gehad, zoals een koortslip? Let dan heel goed op dat hij je niet oraal bevredigd als hij weer last krijgt. En doe dit liever niet in het derde trimester.

Als er herpes wordt overgedragen aan jou of het kindje is de kans aanwezig dat er complicaties ontstaan tijdens de zwangerschap, de bevalling of daarna.

Van een infectie aan de hersenen van je baby tot aan de dood, de gevolgen zijn niet mals. Wees daarom heel voorzichtig en ga bij twijfel altijd eerste naar de huisarts. 


#4: Het tweede semester is het beste voor jullie seksleven

Tijdens het tweede trimester:

 • Zijn de meeste zwangerschapskwaaltjes (zoals ochtendmisselijkheid) verdwenen
 • arrow-right
  Zijn je hormonen gestabiliseerd
 • arrow-right
  Is je seksdrive het hoogst
 • arrow-right
  Heb je nog niet een reusachtige buik die in de weg zit

De meeste mannen hebben het meeste plezier in hun seksleven tijdens deze fase. Dat geldt niet voor allemaal.

 In sommige gevallen is het goed om hem te laten weten dat jij tijdens deze fase continu opgewonden bent en wel een lieve vrijpartij kan gebruiken.

Onthou dat mannen geen idee hebben hoe een vrouwenlijf in elkaar zit. Je zult hem af en toe moeten vertellen wat je voelt. Nog beter is het om het hem te laten zien, door pro-actief te zijn in het beginnen van een vrijpartij. Of door hem te vertellen wat hij op seksueel vlak moet doen.


#5: Geef hem de ruimte

De meeste mannen vinden het heel opwindend om met hun zwangere vriendin te vrijen.

Neem eventuele twijfels - zoals de kwetsbaarheid van jullie kindje - weg indien nodig.

Maar het belangrijkste is wel dat je hem de ruimte moet geven om zich zorgen te maken over zijn aanstaande vaderschap. Het is alleen maar een positief iets. 

Maar laat dit niet jullie seksleven blokkeren en moedig hem aan om jou zo goed mogelijk te verwennen.

"Het Meesterminnares Principe"

Het is dus goed om het heft in eigen handen te nemen zodat je hem zover krijgt om met je naar bed te gaan. Zorg dat je hem verrast en dat je alles uit de kast haalt. 

Als je daar wat hulp voor nodig hebt dan kun je mijn Meesterminnares Principe het best gebruiken.

Hierin heb ik de 5 meest voorkomende fouten bij vrouwen voor jou op een rijtje gezet. Niet alleen leer je welke dit zijn maar ook hoe je deze voorkomt en hoe je hem dus op een positieve manier verrast.

Het zal nog geen 15 minuten duren om het door te nemen. Eenmaal doorgenomen? Dan zul je automatisch in de top 3 van jouw man belanden.

Laat hieronder je e-mailadres achter zodat je het gratis en privé kunt downloaden.

Groeten,

Luuk

Picture of Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>