5 Tips Over Hoe Je Relatieproblemen & Weinig Seks Oplost

Inhoudsopgave

HOE LOS JE RELATIEPROBLEMEN EN WEINIG SEKS OP?

Als je geen seks meer hebt met je partner en voortdurend ruzie maakt, kan jij je afvragen of je wel moet doorgaan met de relatie.

Ik vind het vervelend dat je dit doormaakt, maar er zijn simpele manieren waarop jij je relatie direct beter kan maken.

Daarom bespreek ik wat je vandaag nog kan doen om je relatie nieuw leven in te blazen. En het seksleven te krijgen waar jullie beide gelukkig van worden.

More...

Maar eerst:

Wat te doen als je relatieproblemen en weinig seks hebt?

Relatieproblemen.

De meeste mensen praten er niet openlijk over. En al helemaal niet op een eerlijke manier.

Iedere vriendengroep heeft wel die ene persoon die altijd klaagt over zijn of haar partner. Of wanneer het echt mis gaat, worden er wel vrienden en vriendinnen geraadpleegd.

Maar dan is het eigenlijk al te laat. Dan is een probleem al geëscaleerd, en is het heel makkelijk om een oordeel te hebben over wat er gebeurd is.

Als sekscoach weet ik dat de meeste relatieproblemen veel eerder beginnen dan dat de meeste mensen doorhebben. Zeker als het gaat om een gebrek aan seks.

Als jij en je partner weinig seks hebben en daarnaast problemen meemaken in de relatie, kunnen er twee dingen aan de hand zijn:

 • Jij en je partner gaan niet romantisch en seksueel genoeg met elkaar om. Hierdoor ontstaat wrijving of desinteresse
 • Er zijn problemen tussen jullie, en daardoor heeft één van jullie weinig behoefte aan seks

De eerste situatie ontstaat als jullie vooral veel samenwerken en op een "vriendschappelijke" manier tijd met elkaar doorbrengen, maar niet meer echt intiem met elkaar zijn.

De aantrekkingskracht verdwijnt en daarmee droogt de relatie op. Het is heel moeilijk om een succesvolle relatie te hebben met iemand waar je geen seks mee hebt en waar je ook geen intimiteit mee voelt.

De tweede situatie ontstaat als er een probleem is dat tussen jullie in staat. Hierdoor lukt het niet meer om romantisch en erotisch met elkaar om te gaan, en daardoor droogt de relatie op.

Bij de eerste situatie is een gebrek aan romantiek, passie en intimiteit de oorzaak.

Bij de tweede situatie leiden problemen juist tot een gebrek aan seks. De intimiteit is er wel, maar wordt door een nieuw probleem "geblokkeerd". 


#1 Je bent niet de enige

Iedereen heeft wel eens relatieproblemen gehad. Zelfs de beste koppels hebben wel eens een mindere periode.

Voel je dus niet slecht als je relatie even niet zo goed loopt.

 Het is heel normaal dat dit gebeurt en het is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten.

Ik ga je helpen om er het beste van te maken. Want er zijn een aantal dingen die je kan doen om de kans dat de relatie stand houdt, groter te maken.


#2 Seks is essentieel voor een goede relatie

Er wordt wel eens gezegd dat seks niet zo belangrijk is. En dat er andere dingen veel belangrijker zijn in een relatie.

Maar ik ben niet voor niets sekscoach geworden. Ik denk juist, dat als de seks tussen jullie niet goed is en je weinig seks hebt, je het jezelf enorm lastig maakt.

Ik stel voor dat je prioriteit geeft aan seks. Doe je dit niet, dan is het eerder alsof je samenleeft met:

 • exclamation-triangle
  Je broer
 • exclamation-triangle
  Je zakenpartner

En met seks bedoel ik niet alleen "neuken" of "pijpen en beffen". Ik bedoel erotiek in het algemeen. De affectie, het voorspel en uiteindelijk "de daad".

Dit laatste is weliswaar het begin- en eindpunt, maar de positieve effecten zitten hem vooral in alles er omheen.

Dus: wat kan je doen om seks prioriteit te geven in je relatie?

 • check
  Ga na hoe vaak jullie seks hebben en of dit voor beide partijen genoeg is
 • check
  Sluit een compromis en maak een afspraak over het wanneer. Ik weet dat dit heel vreemd en geforceerd klinkt. Maar door af te spreken wanneer en hoe vaak je seks hebt, geef je het pas echt prioriteit in de relatie. Hoe je ervoor zorgt dat dit leuke avondjes zijn, komt zo
 • check
  Als jullie helemaal geen seks hebben, spreek dan af dat jullie het eens per week of twee keer per maand doen

En dan? Hoe zorg je ervoor dat deze avonden iets zijn om naar uit te kijken?

 • check
  Geef je man mijn artikelen over voorspel. Hij leert hierin meer over de vrouwelijke seksualiteit. Dat scheelt jou een ongemakkelijke uitleg.
 • check
  Kijk eens naar dit artikel wat mannen aantrekkelijk vinden in een vrouw. Dit legt heel goed uit hoe je zijn zin in seks kan verhogen zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Heeft hij problemen met het krijgen van een erectie? Lees dan dit artikel over hoe hij ervoor kan zorgen dat hij een stijve krijgt.
 • check
  Maak de "seksavond" heilig. Zorg dat de kinderen in bed liggen of bij de oppas zijn, dat er niet nadien nog werk moet worden gedaan en dat er niets is wat jullie afleidt.
 • check
  Maak hem duidelijk wat jij graag wil in bed. Een veelgemaakte bedblunder is dat mannen niet goed weten wat ze moeten doen en het niet durven te vragen. Maar als jij hem feedback geeft, kan je hem helpen om het voor jullie allebei leuker te maken. 
 • check
  Kom allebei klaar. Bij het klaarkomen komen gelukshormonen vrij, die jullie romantisch met elkaar verbinden. Dit is waarom seks zo goed helpt bij het sterker maken van de relatie.
 • check
  Is de seks al een tijdje saai? Aan het eind geef ik je tips voor artikelen om dit te verbeteren.

#3 Relatieproblemen buiten seks om

Waarom begon ik eerst over het seksgedeelte en niet over de mogelijkheid dat niet gerelateerde problemen de relatie verpesten?

Omdat de leuke dingen de relatie de moeite waard maken.

Stel dat jullie al je relatieproblemen oplossen. Maar in de tussentijd weinig seks hebben gehad en weinig plezier hebben beleefd op een andere manier. Dan is er nog steeds geen reden om door te gaan.

Je zult merken dat wanneer jullie je focussen op het "zo leuk mogelijk maken" van de relatie, dat dit de schaarse momenten zijn die jullie door een berg stront heen kunnen trekken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de sterkste relaties blijven bestaan doordat partners lieve dingen voor elkaar blijven doen, ook al gaat het even niet zo goed.

Doe de volgende drie dingen:

 • Probeer attent te zijn voor elkaar, ook al is dat moeilijk. Verlang het van hem, maar doe het ook zelf. Heb er een eerlijk gesprek over met elkaar, en beloon elkaar voor "goed gedrag"
 • Plan leuke dingen in zoals je dat ook met seks doet. Vraag je partner wat hij wil, en schrijf op wat jij wil. Werk het lijstje af
 • Wees niet bang om "out of the box" te denken. Gebruik dit lijstje met romantische uitjes om eens per maand of eens per twee maanden echt een date te hebben met elkaar 

#4 Maar hoe ga je om met de relatieproblemen zelf?

Allereerst: kijk of je er überhaupt mee door wilt gaan.

Ik las dit artikel waarin een datingcoach zegt: "Ben je minder dan de helft van de tijd gelukkig in de relatie? Dan is het tijd om er een eind aan te breien." Dat klinkt mij heel logisch in de oren, maar lees voor de zekerheid het artikel even door.

Wil je door met de relatie, dan zijn er twee soorten problemen. Problemen die je niet kan oplossen, en problemen die je wel kan oplossen.

Problemen die je niet kan oplossen zijn bijvoorbeeld:

 • Jij wil kinderen, en hij niet..
 • Hij is zwaar depressief en jij kan daar niet mee omgaan
 • Één van jullie zit financieel in zwaar weer en dreigt de ander mee te trekken
 • Één van jullie heeft geen zin meer in de relatie en wil er niets aan doen om deze beter te maken

In zulke gevallen kan je heel graag door willen. Maar als hij geen kinderen wil en jij wel, dan heb je echt een probleem. Je kinderwens opgeven omdat je bij een specifieke man wilt zijn, kan ik je ten sterkste afraden.

Er is maar een beperkte tijd waarbinnen je dat kan doen en de tijd tikt door.

Hetzelfde geldt voor een partner die zwaar ziek is. Bijvoorbeeld een depressie. Het is goed om iemand bij te staan in voor- en tegenspoed. Maar als dit zo je eigen levensgeluk aantast, moet je ergens een grens trekken.


#5 Relatieproblemen die je wel kunt oplossen

Alles wat binnen je controle valt, kan je in principe oplossen. Maar je zal zien dat twee principes heel belangrijk blijven:

 • Blijf leuke dingen doen
 • Geef het tijd

Je voortdurend focussen op de problemen helpt niet om de relatie sterker te maken. Jullie komen niet dichter tot elkaar. Blijf dus zoveel als kan seks hebben en van elkaar genieten. Dat maakt de relatie de moeite waard om voor te vechten.

En in tegenstelling tot wat vaak wordt geroepen:

Wees niet bang om een beetje afstand te nemen of de oplossing van het probleem tijd te geven.

Hiermee wil ik niet zeggen dat jij je kop in het zand moet steken, of dat je partner moet doen alsof er niets aan de hand is.

Maar als het niet iets is wat onoplosbaar is, dan helpt leuke dingen blijven doen en niet teveel op elkaars lip zitten heel goed. 

Als jullie gestrest zijn werkt het niet om te veel bij elkaar in de buurt te zijn. Afstand nemen en samenwerken om er uit te komen wel.

Vergeet niet om dit artikel te lezen van een bekende relatiecoach. Hij kan je meer informatie geven over hoe je specifieke relatieproblemen oplost. Bijvoorbeeld door communicatie, begrip of iets anders. 

"Het Meesterminnares Principe"

Als al je problemen zijn uitgepraat, kun je werken aan betere seks en het vaker hebben van seks. 

Vooral betere seks is belangrijk. Kwaliteit boven kwantiteit;) Wil je weten hoe je de kwaliteit van de seks omhoog gooit?

De beste manier om dit te doen is door mijn Meesterminnares Principe te gebruiken.

Hierin leer je de 5 grootste afknappers van vrouwen in bed. Maar nog veel belangrijker, je leert in 5 stappen hoe je deze fouten vooral niet maakt

Wil jij weten hoe jij opnieuw zijn droomvrouw in bed wordt door deze fouten niet te maken?

Laat mij het dan gratis en privé met je delen.

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang het Meesterminnares Principe.

Groeten,

Luuk

Picture of Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>