9 Verschillende Soorten Penissen Die Je Moet Kennen

Inhoudsopgave

Als je een nieuwe vriend hebt zal het je verbazen dat zijn penis zo anders is als die van je ex. 

Er zijn veel verschillen tussen piemels, niet alleen in omvang maar ook in vorm en geur.

In dit artikel leer je alles over het verschil tussen penissen en hoe ze ontstaan.

More...

Maar eerst:

Dit zijn alle verschillende soorten penissen

Misschien heb je weleens gepraat met je vriendinnen over wat jullie vriendjes tussen jullie benen hebben hangen. En ik wil me er als man niet mee bemoeien maar wat ik ervan mee heb gekregen zijn jullie dames nog weleens geneigd om op te scheppen.

Dat is nergens voor nodig. De ene penis is de andere niet. Tuurlijk wil jij je vriendin aftroeven met wat voor geweldige man je nu de jouwe mag noemen.

Maar dat een man een normale, niet superlange penis heeft wil niet zeggen dat hij waardeloos in bed is.

De meeste mannen hebben geen idee wat ze moeten doen in bed. Dat is jammer en makkelijk te voorkomen. Stuur hem maar eens naar mijn site voor mannen waar ik hem haarfijn uitleg hoe hij het beter kan doen. Hoe je dit gespreksonderwerp aansnijdt lees je in dit artikel

En hoe zit het nou met die verschillende soorten penissen?

Door:

 • Genen
 • arrow-right
  Toeval
 • arrow-right
  Medische procedures
 • arrow-right
  Cultuur
 • arrow-right
  Fysieke activiteit
 • arrow-right
  Of hoe hij met zijn piemel omgaat

kunnen er verschillen ontstaan in hoe zijn penis er uitziet, voelt en smaakt.

In dit artikel leg ik je uit welke verschillende soorten penissen er zijn. En geef ik je tips om uit elk type het meeste te halen.

Hier komen ze:

Penis 1: De smalle jongen

Er zijn helaas geen onderzoeken gedaan naar hoe vaak het voorkomt dat een penis lang en smal is. Later vertel ik je meer over wat wetenschappers hebben ontdekt over de penislengte. Maar ja, daar heb jij niets aan. Jij zit met een man die een penis heeft waar je weinig sensatie van krijgt.

Dat komt omdat een penis vooral frictie veroorzaakt door hoe dik deze is. Het maakt niet zoveel uit hoe diep hij kan. Belangrijker is dat hij een wijde omtrek heeft en je vaginawanden optimaal stimuleert.

Lengte is vaak een bonus, maar omtrek een vereiste.

Als je te maken hebt met dit probleem kun je het volgende doen:

 • check
  Lees mijn artikel over hoe je een penis groter kunt laten voelen
 • check
  Stel voor aan je man dat hij een geribbelde condoom draagt. Dit zorgt voor meer frictie. Zeg er niet bij dat zijn penis te smal is, daar wordt hij niet vrolijk van
 • check
  Laat hem je oraal bevredigen voordat hij tot penetratie overgaat
 • check
  Doe je benen bij elkaar als hij je penetreert. Hierdoor druk jij je vaginawanden bij elkaar en heb je meer sensatie
 • check
  Doe doggystyle of de bulldog houding en duw je benen naar elkaar toe. Jij op je buik en hij bovenop wil ook nog weleens werken
 • check
  Als je ooit anaal wil proberen met een man dan is dit een geschikte kandidaat. Leg hem wel uit dat hij niet te diep moet gaan en dat jullie het rustig moeten opbouwen

Penis 2: De kleine jongen

Om als "klein" te boek te staan moet een penis korter zijn dan 10%. 

Zoals je ziet in deze grafiek gaat het om minder dan 5% van alle mannen die zo'n korte penis hebben.

Er wordt neergekeken op mannen met een korte penis maar hij kan er natuurlijk niets aan doen. En wat je niet mag vergeten is dat dikte belangrijker is voor sensatie dan lengte. Een dikke, stompe penis geeft meer frictie met je vaginawand en heeft het geluk dat het zones raakt die voor een smalle penis niet toegankelijk zijn.

Als je een man hebt met zowel een smalle als korte penis, dan heb je... dikke pech. Zoals je kunt zien komt dit heel weinig voor: bij 95% van de mannen is de penis groter dan 10 centimeter in stijve toestand.

 • check
  Laat hem je oraal bevredigen voordat jullie neuken
 • check
  Kies voor standjes waarbij hij diep kan gaan. Dan heb je meer sensatie van zijn penis. Jij weet het beste welke standjes bij jou het diepst gaan
 • check
  Kantel je bekken zodat zijn penis in de ideale hoek staat. Wanneer hij je dan neukt voelt het alsof hij dieper naar binnen gaat
 • check
  Laat hem relatief langzaam bewegen en zich focussen op het veroorzaken van frictie met je vaginawand. Gebruik eventueel de tips van hierboven om de frictie te vergroten

Is het mogelijk om zijn penis te vergroten?

Op mijn site voor mannen heb ik tips over hoe hij zijn penis harder en stijver kan maken. Helaas is er geen goede methode om een penis groter te maken. Kleiner is overigens geen probleem. Maar groter is helaas niet mogelijk.


Penis 3: De flinke salami

De meeste mannen zitten tussen de 10 en 17 centimeter. En er is een aardig verschil tussen die twee.

De echte grote jongens lopen rond met een piemel van 17 centimeter of meer. Het gaat hierbij om de bovenste 5% van de populatie.

 Een man met een penis van 20 centimeter of meer is dus vrij zeldzaam.

Hebben donkere mensen een grotere snikkel?

Het antwoord is "nee", aldus wetenschappers.

Zij hebben onderzoek gedaan of er waarheid zit in dit stereotype. Maar dit blijkt niet het geval te zijn. Daarentegen zijn er ook artikelen te vinden dat mannen in West Afrika gemiddeld wel degelijk een grotere penis hebben. 

Ook is er geen definitief antwoord is of lange mannen een langere penis hebben. Ga er dus niet direct vanuit dat een lange man een flinke boomtak tussen zijn benen heeft hangen.

Hoe ga je om met een penis die te groot is?

 • check
  Communiceer duidelijk naar je partner dat hij moet oppassen met diep gaan. Dit doe je door schrikachtig te reageren als zijn piemel te voorschijn komt. "Dat gaat nooit passen" op een piepende toon vind hij een compliment en als hij een beetje een hart heeft doet hij het vanaf dat moment rustig aan
 • check
  Gaat hij te diep? Roep dan "het is te groot, het is te groot". Verander vervolgens de positie van je bekken totdat je er geen last meer van hebt. Werkt dat niet, instrueer hem dan om van standje te veranderen zodat hij niet zo diep gaat als voorheen
 • check
  Kies standjes waarbij hij niet enorm diep kan gaan. Missionaris is een potentieel goede optie
 • check
  Ga bovenop zodat jij zelf het tempo en de diepte kunt bepalen. Dit voorkomt dat hij je te diep penetreert en je daarmee pijn doet
 • check
  Geef hem orale seks terwijl je bewonderende complimenten geeft over zijn omvang. Dit vind elke man prachtig. Je zou dit zelfs kunnen doen bij een man van gemiddelde lengte, om hem een egoboost te geven
 • check
  Doe aan lang voorspel zodat zijn penis niet te groot aanvoelt en je nat genoeg bent. Te veel frictie is ook niet goed
 • check
  Gebruik eventueel glijmiddel op waterbasis zodat hij makkelijker naar binnen gaat
 • check
  Anale seks kun je beter overslaan met deze man
 • check
  Realiseer dat er maar weinig mannen zijn met deze omvang. Minder dan 5% heeft een penis langer dan 17 cm. Een man met een penis die stijf langer dan 20 cm is komt nauwelijks voor

Penis 4: Besneden

In Nederland zijn heel weinig mannen besneden. Hier is het relatief normaal om je voorhuid nog te hebben. Maar in andere landen is dat anders. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, blijkt dat 90% van alle mannen besneden is.

De enige mannen die in Nederland besneden zijn komen uit strenge, religieuze gezinnen. Binnen sommige geloven is besnijdenis een eeuwenoude traditie. Ongeveer 30% van de mannelijke wereldbevolking is besneden.

Het interessante is dat de kans op een urineweginfectie en HIV lager wordt als je besneden bent.

In de voorhuid zitten cellen die extra ontvankelijk zijn voor bepaalde virussen en andere ziekmakers, zoals HIV. Daarnaast kan er vuil blijven zitten onder zijn voorhuid waardoor de kans op infectie groter wordt.

Toch raden artsen geen besnijdenis aan, zeker niet voor jonge kinderen. Veel artsen beschouwen het als onrechtmatig om bij een heel jong kind een stuk van het lichaam zomaar weg te halen zonder dat het zelf die beslissing heeft genomen. Daarnaast kunnen er complicaties ontstaan als een besnijdenis niet goed wordt uitgevoerd. In dat geval kan een man ziek worden of problemen krijgen omdat hij geen voorhuid meer heeft.

Nu is de vraag: wat betekent het voor jou als je een besneden man tegenkomt?

 • check
  Aftrekken bij een niet besneden man heeft veel van doen met de voorhuid over zijn eikel laten glijden. Bij een besneden man kan dat niet omdat de voorhuid niet aanwezig is. Je kunt een vergelijkbaar effect bereiken door hem met je hand te stimuleren. Dit is wel één van de verschillende soorten penissen die seks anders laat voelen. 
 • check
  De sensatie van penetratie zal anders aanvoelen met een besneden man. Of je dit liever hebt dan een man die onbesneden is, hangt van je smaak af
 • check
  Voor hem is seks niet per se lekkerder of minder lekker dan voor mannen die onbesneden zijn. Wat je vaak wel hoort is dat een man die geen voorhuid meer heeft, minder gevoelig is omdat ze de bescherming van de voorhuid nooit hebben gehad. 

Penis 5: Onbesneden

Mannen met een onbesneden penis moeten extra aandacht besteden aan de hygiene tussen hun benen. Aangezien zij de overgrote meerderheid zijn in Nederland, is dit de norm. 

Opmerkingen over "onder je randje wassen" komen van het probleem dat sperma en ander spul zich onder hun voorhuid kan ophopen en daar kan transformeren in smegma. Dit ruikt niet al te best.

Een andere reden is dat als een man zich niet goed wast hij last kan krijgen van infecties en andere problemen. Het is dus belangrijk dat hij zich daar beneden wast. Maar let op: zonder zeep. Die kan de delicate huid en de bacteriën daar extra beschadigen.


Penis 6: Showers en growers

Dan nu een eeuwenoud debat. Sommige mannen hebben een vleeslul en andere mannen een bloedlul. Wat is het verschil tussen deze twee soorten piemels precies?

 • Een vleeslul wordt niet veel groter in stijve toestand dan dat hij in slappe toestand al is 
 • arrow-right
  Een bloedlul neemt daarentegen sterk in omvang toe zodra deze stijf wordt

Een vleeslul wordt ook wel een shower genoemd. En een bloedlul een grower.

Dat is een wat positiever woord omdat het insinueert dat een bloedlul veel groter zal worden als deze stijf wordt.

Sommige mannen schamen zich voor hun grootte als hun penis slap is en kiezen daarom voor deze uitdrukking.

Of een man een shower of een grower is hangt af van de flexibiliteit van zijn penis. De weefsels in zijn apparaat zijn niet even flexibel als die van zijn buurman.

Het hangt van zijn genen af of er veel collageen in die weefsels zit. Hoe meer collageen, hoe flexibeler de weefsels zijn en hoe meer ze opgerekt kunnen worden als er bloed in zijn penis loopt.

 • check
  Wil je weten of je man een grower of een shower is? Kijk dan eens naar zijn penis als deze slap is en vergelijk dit met zijn stijve snikkel. Is de omvang niet veel veranderd? Dan is hij duidelijk een shower
 • check
  Een andere test is om aan zijn slappe penis te trekken en te kijken hoeveel deze oprekt. Als hij een grower is, is er veel ruimte en relatief veel flexibiliteit. Doe wel een beetje voorzichtig en stop als hij zegt dat het pijn doet
 • check
  Als hij een grower heeft kan de omvang makkelijk beïnvloed worden door medische klachten. Diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht kunnen allemaal bijdragen aan problemen om een stijve piemel te krijgen. 
 • check
  Gek weetje: als een man minder vaak seks heeft en zijn penis minder vaak stijf wordt kunnen de weefsels daar beneden minder elastisch worden. Het gevoel is dat zijn penis minder groot wordt in stijve toestand
 • check
  Het is normaal dat de penis van een man af en toe slap wordt tijdens de seks. Sommige mannen worden hier zelfbewust van maar dit moet je hem maar vergeven
 • check
  Stress kan van grote invloed zijn op zijn vermogen om hard te worden. Als je hem verleidt bestaat de kans dat hij zijn zorgen vergeet en alsnog heel hard wordt. Is hij heel gestresst? Dan lukt dat niet en zul je moeten wachten totdat zijn stressvolle periode voorbij is

Penis 7: Krom naar boven

Het zal je verbazen maar de meeste mannen hebben een penis die niet volledig recht is.

Er zit altijd wel een kromming in, naar boven, naar beneden of naar de zijkanten. Ook dit is één van de verschillen tussen penissen. Slechts een klein gedeelte van de mannen heeft een "perfecte" penis zonder krommingen.

Het idee dat een penis zonder krommingen perfect is klopt helemaal niet.

Toegegeven, als een penis een erg grote kromming heeft kan dit problemen opleveren. Hij kan pijn ervaren tijdens het vrijen of simpelweg als zijn penis stijf wordt. Dit is bij een klein gedeelte van alle mannen en is waarschijnlijk niet op de jouwe van toepassing.

Een man met een kromming naar boven heeft je meer te bieden dan een man zonder kromming. Waarom? Als jullie seks hebben in missionaris neemt de kans toe dat hij je G-spot raakt en dat je makkelijker klaarkomt.

Mogelijk is hij zelfbewust rond de vorm van zijn penis. Maar deze is normaal. Vrijwel elke man heeft een kromming en hij hoeft zich er niet voor te schamen


Penis 8: Krom naar onder

Hierboven heb ik het met name over een piemel met een kromming naar boven. Maar je kunt de kromming natuurlijk naar elke kant hebben. Zo komt de kromming naar beneden niet vaak voor maar het gebeurt wel. 

Heb je een man met zo'n penis?

Dan is doggystyle een goed standje. In deze positie kan zijn penis je G-spot raken.


Penis 9: De weigerende penis

Wat als je te maken hebt met een man die zijn ding niet omhoog kan krijgen?

Dat is heel vervelend en er is niet altijd wat aan te doen. Het hangt er vanaf of de oorzaak medisch of psychisch van aard is. 

Je kunt nog zulke blowjob-voodoo uithalen met zijn geslacht maar deze zal niet reageren als een erectie fysiek onmogelijk is.

Gelukkig is de oorzaak bij de meeste mannen met moeite niet fysiek. Dat biedt perspectief. Mentaal kun je wel het één en ander doen om hem op te winden en zijn penis stijf te laten worden.

 • check
  Realiseer je dat het niet zijn schuld is. Of hij nou vaker moeite heeft met hard worden of dat het een keertje gebeurt. Het betekent niet dat hij je lelijk vindt of dat er iets mis met je is, ook al reageert hij onaardig naar je
 • check
  Prestatiedruk maakt het makkelijker om een erectie te krijgen. En prestatiedruk is wat mannen voelen als het even niet lukt. Hij wil niet eens dat je zijn slappe penis ziet omdat deze een stuk kleiner is dan de stijve variant. Laat staan dat hij het leuk vindt als zijn penis slap wordt tijdens de seks
 • check
  Haal alle druk van de ketel. Probeer hem niet hard te maken maar laat hem juist ontspannen. Hoe meer ontspannen hij is, hoe groter de kans dat het bloed naar de juiste plaats stroomt. Zijn penis kan niet hard worden als hij te gespannen is
 • check
  Geef hem dit artikel voor mannen als hij vaker moeite heeft met het krijgen van een erectie
 • check
  Lees zelf dit artikel waarin ik diep op het probleem in ga

"Het Meesterminnares Principe"

Penissen verschillen dus heel erg van elkaar. En eigenlijk is een penis nooit goed of fout. Allemaal moeten ze het in principe heel goed doen. 

Ongeacht hoe een penis eruit ziet, is het belangrijk dat je een goede indruk achter laat. 

Een indruk waarmee jij zijn hart verovert...

De beste manier om dit te doen is door mijn Meesterminnares Principe te gebruiken.

Hierin leer je de 5 grootste afknappers van vrouwen in bed. Maar nog veel belangrijker, je leert in 5 stappen hoe je deze fouten vooral niet maakt. Dit geeft je een grote voorsprong op andere vrouwen.

Wil jij weten hoe jij zijn droomvrouw in bed wordt door deze fouten niet te maken?

Laat mij het dan gratis en privé met je delen.

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang het Meesterminnares Principe.

Groeten,

Luuk

Picture of Over Luuk Zwart
Over Luuk Zwart

Hoi, ik ben Luuk Zwart. Mijn doel is om 1.000.000 vrouwen te helpen een gezonder en gelukkiger seksleven te hebben. Sinds 2015 heb ik daarnaast ook mannen gecoacht om betere minnaars te worden. Nu geef ik ook advies aan vrouwen. Je kan mijn cursus 'Lippen Van Liefde' hier bestellen'.

Populairste artikelen:

Inhoudsopgave

Copyright 2023 | Meesterminnares.nl – Luuk Zwart – Meesterminnaar B.V.

>